Başbakanlık Kara Harp Okulundaki darbe girişimi davasına müdahil oldu

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında eski sözleşmeli subay adaylarının da bulunduğu 164 sanığın yargılanmasına devam edildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında eski sözleşmeli subay adaylarının da bulunduğu 164 kişinin yargılandığı davada, Başbakanlık ve 65. Hükümetin müdahillik talepleri kabul edildi.
Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda görülen davanın duruşmasına sanıklar, müştekiler, yakınları ile avukatlar katıldı.
Duruşmada, Başbakanlık avukatları davaya Başbakanlık ve 65. Hükümet adına müdahillik talebinde bulundu.
Sanıklar ve sanık avukatlarının müdahillik ve diğer taleplerine ilişkin beyanlarının alınmasının ardından Cumhuriyet savcısı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının tespitleriyle ByLock kullandığı iddia edilen sanıklar Abdullah Karahan, Arif Hadi Canlı, Barış Yalçın, Beytullah Arslan, Bilal Gülfidan, Emrullah Kaya, Engin Gümüşlü, Faruk Sarı, Fatih Demir, İbrahim Aka, İbrahim Arslan, Mahmut Sami Çalışgan, Mehmet Boztaş, Mehmet Büyükkurt, Mehmet Güneş, Mehmet Tunç, Mehmet Emin Erdoğan, Muhammed Veli Karaboğa, Muharrem Yongacıoğlu, Murat Gökburun, Murat Şeker, Mustafa Avan, Mustafa Cihangiroğlu, Nasır Ataş, Nusret Çok, Oğuz Bulut, Osman Mavilli, Ramazan Demir, Sadık Alıcıoğlu, Sedat Ayvaz, Sedat Güvercin, Selahattin Daştan, Semih Karagül, Süleyman Polat, Tuncer Döğer, Ümit Hamarat ve Yunus Karabela'nın internet trafik kayıtlarının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) istenmesi ve ByLock detayları gelmeyen sanıklar için de Başsavcılığa yeniden yazı yazılması talebinde bulundu.
Tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamını isteyen Cumhuriyet savcısı, ulaşılamayan tanıkların dinlenmesi ve keşif yapılması gibi taleplerin reddine hükmedilmesini mütalaa etti.
Duruşmaya verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, ByLock kullandığı iddia edilen sanıkların iletişim detaylarının BTK'dan istenmesine, daha önceki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verilen kişilerin tanıklıklarından vazgeçilmesine, keşif yapılması talebinin reddine karar verildiğini açıkladı.
Hakim Dik, Başbakanlık ve 65. Hükümetin davaya müdahillik taleplerinin kabul edilmesine ve Kara Harp Okulu ile Kara Havacılık Komutanlıklarına ilişkin darbe teşebbüsüne yönelik açılan davaların iddianamelerinin istenmesine hükmedildiğini belirtti.
Tutuklu sanık ve avukatlarının tahliye taleplerinin tümünün reddine karar verildiğini belirten Mahkeme Başkanı Dik, duruşmanın 11-12 Ekim'e ertelendiğini açıkladı.

Muhabir: Kadir Karakuş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TÜBİTAK UME'den eğitim atağı

2017-07-27 13:52 - Teknoloji

Başkent’te trafik kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

2017-07-26 11:57 - Asayiş

İngiliz haber sitesi Madonna'ya tazminat ödeyecek

2017-07-27 18:02 - Dünya

Başbakanlık Kara Harp Okulundaki darbe girişimi davasına müdahil oldu

2017-07-27 20:32 - Gündem

Otomobil traktörle çarpıştı: 6 yaralı

2017-07-22 16:27 - Asayiş

Elazığ merkezli FETÖ/PDY soruşturmasında 4 tutuklama

2017-07-21 23:12 - Gündem

Mısır’da 28 kişiye idam

2017-07-22 21:32 - Dünya

Ege Denizi'nde 6,3 büyüklüğünde deprem

2017-07-21 05:12 - Gündem

BAE'nin İsrail ile "gizlice" görüştüğü iddiası

2017-07-21 23:42 - Dünya

Bara silahla ateş açınca yoldan geçen genci vuran tutuklandı

2017-07-21 23:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: Mısır'la Gazze’de daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kal

08:28 - Gündem

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel piyasalar enflasyon iyimserliği ile Orta Doğu belirsizliği arasında ilerliyor

09:12 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan: Mısır'la Gazze’de daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kal

08:28 - Gündem

Kolombiya'daki depremde en çok can kaybının yaşandığı Pereira'da halk yaşadıklarını anlatt

08:22 - Dünya

Irak'ın Erbil kentine İHA saldırısı düzenlendi

07:18 - Dünya

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 281'e çıktı

06:12 - Dünya