?>

Siirtli çocuklar 'Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda eğlenirken trafik kurallarını öğrenecek

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, "Parasal değer olarak çok büyük bir yatırım değil belki ama gerçekten hizmet değeri olarak çok önemli bir yatırım." dedi.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Siirt

Siirtli çocuklar, "Çocuk Trafik Eğitim Parkı"nda hem eğlenecek hem trafik kuralları ve işaretlerini öğrenecek.

Siirt Belediyesince Afetevleri Mahallesi'nde 1,5 dönüm alanda yaptırılan "Çocuk Trafik Eğitim Parkı" törenle açıldı. Açılışta, çocukların trafik polisleri eşliğinde akülü araba ve bisikletlerle parkuru dolaşmaları renkli görüntülere sahne oldu.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu ve diğer yetkililer, çocuklara kırmızı düdük dağıttı, onlarla sohbet etti.

Hacıbektaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, parkta çocuklarda trafik bilincinin artırılmasının hedeflendiklerini söyledi.

Çocukların İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle parkurda hem teorik hem uygulamalı eğitim göreceğini belirten Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız bu parkımızda aileleriyle hem eğlenecek hem bilgilenecek hem de güzel vakit geçirecek. Gerçekten çocukların coşkusu her şeyin ötesinde. Onların hem eğlenmesi hem de trafik konusunda eğitilmesi amaçlı bir park. Aynı zamanda anne ve babalarıyla hoşça vakit geçirecekleri bir ortam olmasını amaçladık. Parkımızın hayırlı olmasını diliyorum."

"Parasal değer olarak çok büyük bir yatırım değil belki ama gerçekten hizmet değeri olarak çok önemli bir yatırım" diyen Hacıbektaşoğlu, çocukların gerçek anlamda bir eğitim alması için çalışmaların süreceğini bildirdi.

Siirt Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde Komiser Yardımcısı Burcu Payrı da parkta ilgili kurumlar ile koordineli olarak eğitim vereceklerini anlattı.

Anaokulu ve ilkokul seviyesinde her çocuğa eğitim vermeyi amaçladıklarını bildiren Payrı, "Burada, nasıl ki trafik işliyorsa bu parkta da aynı şekilde trafiğe çıkmış gibi eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Çünkü bizim için trafik kurallarını bilmek küçük yaştan itibaren önem arz ediyor." dedi.

Çocukların geleceğin sürücüleri olduğunu ifade eden Payrı, parkta yer alan 6 akülü araba ile haftanın iki günü eğitimlere başlayacaklarını dile getirdi.

Çocuklar heyecanlı

Çocuklardan Bayram Oysal, bisiklet ile parkurda dolaşarak trafik işaretlerine uydu.

"Bisiklet sürdük, yaya geçitlerini öğrendik. Bize bu imkanı sunan yetkiliklere teşekkür ederiz" diyen Oysal, öğrendiği kuralları büyüklerine de anlatacağını aktardı.

Mithat Ümeyir Bayam da erken saatlerde parka gelerek açılışını heyecanla beklediklerini söyledi.

Açılışa, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ile öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş ‘Devler Ligi’ne mağlubiyetle başladı

2021-09-16 01:11 - Spor

28 Şubat sürecinde yarım kalan hafızlık hayalini oğluyla aynı yıl gerçekleştirdi

2021-09-17 16:51 - Çevre-Hayat

TFF'den statlara giriş şartlarıyla ilgili bilgilendirme

2021-09-17 18:45 - Spor

Konut satışlarında yılın en yüksek rakamı görüldü

2021-09-14 16:49 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Afganistan'da kapsayıcı bir yapı kurulmasını umuyoruz

2021-09-13 20:37 - Siyaset

Fransa'da Kovid-19 aşısı olmayan yaklaşık 3 bin sağlık çalışanı açığa alındı

2021-09-16 19:56 - Dünya

Futbol: Haftanın programı

2021-09-17 12:58 - Spor

Fatih Terim: Lazio önünde oyuncularıma güveniyorum

2021-09-15 23:02 - Spor

Adalet Bakanı Gül: Adaletin asıl tecelligahı temiz vicdan ve akıldır

2021-09-13 16:56 - Siyaset

Kültür ve sanat dünyası 'Aşkın Türkçesi' programında bir araya geldi

2021-09-15 02:11 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Bilim insanları, ormansızlaşmanın her yıl 28 bin kişinin ölümüne neden olduğunu belirledi

14:02 - Çevre-Hayat

Fethiye’deki Gemiler Adası ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor

13:47 - Çevre-Hayat

Fethiye'de tarihi Gemiler Adası, mavi tur yapanların uğrak noktası oldu

13:02 - Çevre-Hayat

Minik Eva Nehir yapay kalp zarıyla sıkıntılarından kurtuldu

12:52 - Çevre-Hayat

15 Temmuz'da ilk selanın okunduğu Kocatepe Camisi, ibadete açılalı 38 yıl oldu

12:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan eski Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı için başsağlığı mesajı

14:33 - Siyaset

Şanlıurfa'da kuraklık ve aşırı sıcak domates üretimini düşürdü

14:12 - Ekonomi

Beşiktaş tarihindeki ikinci Malili futbolcu; El Bilal Toure

13:58 - Spor

Başakşehir, Avrupa kupalarında 68. kez sahne alacak

13:52 - Spor

Türkiye'de internet kullananların oranı bu yıl yüzde 90,9'a yükseldi

13:48 - Ekonomi