?>

'Sıcacık yüreklerden' Mehmetçik'e anlamlı hediye

Hakkari'de terörle mücadelede başarılı operasyonlar gerçekleştiren askerlere "Sıcacık yüreklerden Mehmetçik'e" kampanyası kapsamında ülkenin birçok yerinden gönderilen atkı, bere, kar başlığı, eldiven, çorap ve botlar hediye edildi.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

HAKKARİ - Sayim Harmancı

"Sıcacık yüreklerden Mehmetçik'e" kampanyası kapsamında ülkenin birçok yerinden gönderilen atkı, bere, kar başlığı, eldiven, çorap ve botlar, Hakkari'de terörle mücadelede başarılı operasyonlar gerçekleştiren askerlere ulaştırıldı.

Ankara'da Yargı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği üyesi ve yüksek iş güvenliği uzmanı Emine Uğurlu'nun girişimiyle dernek bünyesinde yürütülen "Sıcacık yüreklerden Mehmetçik'e" kampanyası, Başkentin yanı sıra Denizli, Konya, Balıkesir ve Hatay başta olmak üzere birçok ilden destek gördü.

Kampanya çerçevesinde, kadınların ördüğü 400 boyunluk ve atkı ile 800'ü aşkın çorap, 100 kar başlığı, 440 eldiven ve 88 bot toplandı.

Uğurlu, her birinin içine not bırakılan paketleri askerlere hediye etmek üzere Hakkari'ye getirdi.

Malzemeler, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu'nun katıldığı programla Demirli Üs Bölgesi ve Zap Karakolu'nda görevli askerlere dağıtıldı.

"80 milyonun kalbi Mehmetçikle atıyor"

Toprak AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönderilen hediyelerin anlamına vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her yerinde, 80 milyon insanımızın kalbi gerek Hakkari'de, gerek Şırnak'ta gerekse de yurt dışında vatanı ve milleti için fedakarca görev yapan Mehmetçiğimiz ile beraber atıyor. Emine Uğurlu hanımefendi de yoğun bir duygu içerisine girerek buradaki Mehmetçiklerimize çam sakızı çoban armağanı atkılar, eldivenler, çoraplar örüp veya ördürüp bunları buradaki Mehmetçiklerimize, kardeşlerimize verme arzularını bize ilettiler. Biz de bunu memnuniyetle karşıladık çünkü bu bir gönül bağı oluşturma meselesi."

Bu vesile ile bin 565 rakımlı Demirli Üst Bölgesi ve Zap Karakolu'na gittiklerini aktaran Toprak, şunları kaydetti:

"Hem buradaki rütbeli personelimiz ve Mehmetçiklerimizle sohbet ettik hem de ülkemizin dört bir köşesindeki ablalarımızın, teyzelerimizin, kardeşlerimizin hazırladığı bu hediyeleri kendilerine takdim ettik. Şu duyguyu hissettik ki burada cansiparane görev icra eden Mehmetçiğimiz ile beraber 80 milyon aynı düşüncelerle yatıp kalkıyor, kalpleri burada atıyor. Buradakilerin mücadelesine ortak olmak istiyorlar. Bunu da böyle vesilelerle ifade etmek istiyorlar. Emeği geçen başta Emine hanım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Herkes rahat ve huzurlu olsun. Çelik gibi ordumuz burada görevini icra etmektedir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Vatan Şaşmaz'ın oğlu oldu | Yasemin Adalı doğum yaptı

2018-02-20 21:02 - Magazin

Hatay'ın nesi meşhur?|Hatay'da ne yenir, yöresel yemekleri ve tarifleri nelerdir?

2018-02-24 21:37 - Çevre-Hayat

Kızılırmak neden kırmızıdır? Kızılırmak ismini nerden almıştır?

2018-02-25 18:47 - Çevre-Hayat

Felçli eşine ve engelli oğluna bakıyor

2018-02-24 21:32 - Çevre-Hayat

İran IKBY'ye açılan sınır kapılarını iki katına çıkarmaya hazırlanıyor

2018-02-20 18:16 - Genel

FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni hakim karşısında

2018-02-20 02:32 - Gündem

Bayraktaroğlu "Tosun Baba" New York'taki Cerrahi Dergahı'nda defnedildi

2018-02-19 11:02 - Çevre-Hayat

Türkiye, 2020 Dünya Briç Şampiyonası'na aday

2018-02-25 17:02 - Spor

Başbakan: Afrin'in benzerini Kandil'e yapacağız

2018-02-19 17:37 - Gündem

'Risk taşıyan şehirler sıralamasında İstanbul ilk 10'da'

2018-02-20 21:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Sırıkla atlamada Türkiye rekoru kıran 13 yaşındaki Emine Elif çalışmalarının karşılığını aldı

19:26 - Çevre-Hayat

Edirne'de Meriç Nehri'nin debisi artmaya devam ediyor

18:38 - Çevre-Hayat

Kumardan önceki huzurlu hayatına YEDAM desteğiyle dönüyor

14:08 - Çevre-Hayat

Çocuk ve genç yükümlüler yazının iyileştirici gücüyle kendi hikayelerini yazdı

14:03 - Çevre-Hayat

Malatya'da 6 Şubat depremde kızını kaybeden anne aynı tarihte doğum yaptı

13:04 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

02:08 - Gündem

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya

İstanbul'da otomobille çarpışarak takla atan ambulanstaki 3 kişi yaralandı

22:42 - Asayiş

İtalya'da Milano-Cortina Kış Olimpiyat Oyunları'na karşı düzenlenen protestoda olaylar çıktı

22:40 - Dünya