?>

Siber güvenlik kurallarına uymayana 1 milyon liraya kadar ceza

Siber saldırılara karşı korunma ve caydırıcılığın sağlanmasına yönelik yükümlülükleri yerine getirmeyen veya tedbirleri uygulamayanlara bin liradan 1 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Ulusal siber güvenlik faaliyetleri ile siber saldırılara karşı korunma ve caydırıcılığın sağlanmasına yönelik yükümlülükleri yerine getirmeyen veya tedbirleri uygulamayanlara bin liradan 1 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, işletmecinin Arayan Hat Bilgisi'ne (CLI) ilişkin mevzuat gereği yükümlülüklerini ve numaralandırmaya ilişkin ilgili mevzuatı ihlal etmesi halinde, bir önceki takvim yılındaki net satışlarının yüzde 3'üne kadar idari para cezası uygulanacak. İhlalin ağır kusur oluşturduğu durumlarda ise işletmecinin yetkilendirmesi feshedilecek.

Tüketicinin aldatılması veya yanıltılmasının amaçlanması halleri dışında, katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerine ilişkin yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, işletmecinin bir önceki takvim yılındaki net satışlarının yüzde 1'e kadar idari para cezası kesilecek. İşletmecinin katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerinde, tüketicinin aldatılması veya yanıltılmasının amaçlandığının tespit edilmesi ile tüketici haklarına ilişkin mevzuatı ihlal etmesi durumunda, işletmecinin bir önceki takvim yılındaki net satışlarının yüzde 3'üne kadar idari para cezası uygulanacak. İhlalin ağır kusur oluşturduğunun tespiti halinde ise işletmecinin yetkilendirmesi iptal edilecek.

Şebeke ve bilgi güvenliği ile siber güvenliğe ilişkin ihlaller başlığı eklenen yönetmelik kapsamında, ulusal siber güvenlik faaliyetleri ile siber saldırılara karşı korunma ve caydırıcılığın sağlanmasına yönelik kurumun görevleri kapsamında belirleyeceği yükümlülükleri yerine getirmeyen veya aldıracağı tedbirleri uygulamayan gerçek kişilerle işletmeciler dışındaki özel hukuk tüzel kişilerine (dernek, vakıf, sendika, şirket) bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Safların netleştiği döneme giriyoruz'

2018-09-25 19:27 - Gündem

Yılın futbolcusu Modric

2018-09-25 02:47 - Spor

ABD destekli koalisyon Suriye'de 2 bin 832 sivili öldürdü

2018-09-23 16:02 - Dünya

Mandalinada yüksek verim sevinci

2018-09-29 17:52 - Ekonomi

Erdoğan-Abe görüşmesi başladı

2018-09-25 04:32 - Dünya

Turizmde 'atılım' dönemi başlıyor

2018-09-29 10:32 - Ekonomi

'En mükemmel insansız hava aracını yaptık'

2018-09-25 22:32 - Gündem

Kulüplerden Türkiye'nin EURO 2024 adaylığına destek mesajı

2018-09-27 00:32 - Spor

Yargıtayın Berberoğlu kararının gerekçesi tamamlandı

2018-09-25 19:22 - Gündem

Mısır'da darbe karşıtlarına yine idam ve müebbet

2018-09-23 22:17 - Dünya

İlgili Haberler

Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü ekipleri Tekirdağ ve Edirne'de 1,3 ton uyuşturucu ele geçirdi

09:57 - Gündem

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

01:05 - Gündem

Gazze Görev Gücü'ne gönüllü katılmak isteyenlerden CİMER'e başvuru

21:12 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar'dan Bursa'daki su sorununa ilişkin açıklama

20:02 - Gündem

Uluslararası Sıfır Atık Forumu katılımcılarından Türkiye'nin sıfır atık çabalarına övgü

19:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü ekipleri Tekirdağ ve Edirne'de 1,3 ton uyuşturucu ele geçirdi

09:57 - Gündem

Fatih Karagümrük, Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak

09:52 - Spor

Kamu teşebbüslerinin 2026 yatırım hedefi 679,4 milyar lira

09:32 - Ekonomi

MİT eski Müsteşarı Köksal: Hamas’ı İsrail kullandı!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

09:13 - En Son Yazılar

İstanbul'da ambulansa yol vermeyen sürücü yakalandı

09:12 - Asayiş