?>

Yılın futbolcusu Modric

Real Madrid'in Hırvat yıldızı Modric, FIFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu Ödülü'nü kazandı. Yılın 11'ine De Gea, Dani Alves, Ramos, Varane, Marcelo, Hazard, Modric, Kante, Messi, Ronaldo ve Mbappe seçildi.

Spor - 7 yıl önce

İSTANBUL

FIFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu Ödülü'nü, Real Madrid'in Hırvat yıldızı Luka Modric kazandı.

FIFA tarafından 2018 yılının en iyilerinin belirlendiği gala töreni, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlendi. France Football dergisi ile 2010'dan itibaren yürütülen ortaklığın sona ermesinin ardından hayata geçirilen "Yılın En İyileri Ödülleri", FIFA tarafından üçüncü kez dağıtıldı.

Milli takımların teknik direktör ve kaptanları, basın mensupları arasından seçilmiş bir grup ile halkın katılımıyla yapılan oylama sonucunda Real Madrid'in yıldızı Luka Modric, Yılın En İyi Erkek Futbolcusu Ödülü'nün sahibi oldu. Modric, geçen sezon Real Madrid'de görev yapan Juventus'un Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo ve Liverpool'dan Mısırlı Muhammed Salah'ı geride bırakarak ödülü kazanmayı başardı.

Yılın kalecisi ödülünü, geçen sezon Chelsea'de oynayan Real Madrid'in Belçikalı file bekçisi Thibaut Courtois, en iyi kadın futbolcu ödülünü ise ABD'nin Orlando Pride takımında forma giyen Brezilyalı Marta aldı.

Yılın 11'i

FIFA ile Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) tarafından belirlenen Yılın 11'ine şu futbolcular seçildi:

Kaleci: David De Gea (Manchester United/İspanya)

Savunma: Dani Alves (PSG/Brezilya), Sergio Ramos (Real Madrid/İspanya), Raphael Varane (Real Madrid/Fransa), Marcelo (Real Madrid/Brezilya)

Orta saha: Eden Hazard (Chelsea/Belçika), Luka Modric (Real Madrid/Hırvatistan), N'Golo Kante (Chelsea/Fransa)

Forvet: Lionel Messi (Barcelona/Arjantin), Cristiano Ronaldo (Real Madrid-Juventus/Portekiz), Kylian Mbappe (PSG/Fransa)

Yılın teknik direktörü Deschamps

Fransa Milli Takımı ile 2018 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fransız Didier Deschamps, geçen sezon Real Madrid'i çalıştıran Fransız Zinedine Zidane ve Hırvatistan Milli Takımı'nda görev yapan Bosna Hersekli Zlatko Dalic'in önünde erkek futbolunda yılın teknik direktörü seçildi.

Kadın futbolunda en iyi teknik direktör ödülünü, Fransa ekibi Olympique Lyon'un Fransız çalıştırıcısı Reynald Pedros aldı.

Yılın en iyi golüne layık görülen Puskas Ödülü, Liverpool'dan Mısırlı Muhammed Salah'a verildi.

FIFA Fair Play Ödülü'nü bu sezon Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da forma giyen Alman Lennart Thy kazandı. Thy bu ödüle, geçen sezon takımı Venlo'nun PSV ile maç yapacağı gün bir hastaya kök hücre bağışında bulunması nedeniyle layık görüldü.

FIFA Taraftar Ödülü ise Peru taraftarlarına gitti.

Muhabir: Mutlu Demirtaştan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Egzersiz felç şiddetini azaltıyor

2018-09-21 19:32 - Sağlık

İsviçreli firmadan Manisa'ya 20 milyon avro yatırım

2018-09-21 07:57 - Ekonomi

'TEKNOFEST'in ana hedefi milli teknoloji hamlesi'

2018-09-20 19:37 - Teknoloji

Dünyada 50 milyon kişi 'demans'tan muzdarip

2018-09-20 14:32 - Sağlık

Adli psikiyatri hastalarına 'yüksek güvenlikli odalar'

2018-09-19 19:02 - Sağlık

DBP'li eski belediye başkanına hapis cezası

2018-09-21 05:02 - Gündem

Mars keşif aracı Curiosity operasyonlarına ara verdi

2018-09-20 17:32 - Teknoloji

İngiltere'den İran'a seyahat uyarısı

2018-09-20 23:42 - Dünya

'Hareketsizlik beyne cazip geliyor'

2018-09-19 16:32 - Sağlık

Tutuksuz sanık, Fahri Kasırga'nın alıkonulmasını anlattı

2018-09-19 21:42 - Gündem

İlgili Haberler

Türk Telekom, sezonu Beşiktaş GAİN deplasmanında açıyor

15:50 - Spor

Trabzonspor, 7 yıl sonra döndüğü Basketbol Süper Ligi'nde üst sıraları hedefliyor

15:49 - Spor

CANLI- Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Türkoğlu, AA Spor Masası'nda soruları cevaplıyor

15:13 - Spor

UEFA'nın İsrail'e men cezasını görüşmek üzere gelecek hafta toplanması bekleniyor

11:38 - Spor

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan FIFA, UEFA ve tüm ulusal federasyonlara İsrail mektubu

10:48 - Spor

Günün Manşetleri

Stratejik anlaşmalar Türkiye-ABD ticaretinde 100 milyar dolar hedefine ivme kazandıracak

15:37 - Ekonomi

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC parlamentolar arası dostluk grupları Mecliste bir araya geldi

15:28 - Siyaset

Yurt genelinde hafta sonu yağış beklenmiyor

15:22 - Gündem

"Soğuk Savaş" programı sunucusu Soydemir ve konuk Akgündüz'ün 4,5'ar yıl hapsi i

15:17 - Gündem

Kremlin: Türkiye egemen bir devlet olarak Rusya ile işbirliğine kendisi karar verir

15:12 - Dünya