?>

Serie A'da Milan, Ligue 1'de Marsilya yeni lider

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi.

Spor - 4 ay önce

Londra

İspanya'da Real Madrid, İngiltere'de Arsenal, İtalya'da Milan, Almanya'da Bayern Münih ve Fransa'da Marsilya, puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

????

Arda-Mbappe işbirliği galibiyeti getirdi

LaLiga'da Real Madrid, deplasmanda karşılaştığı Getafe'yi 80. dakikada Fransız yıldızı Kylian Mbappe'nin attığı golle 1-0 mağlup etti. Mbappe ile bu sezon büyük bir uyum yakalayan milli futbolcu Arda Güler, golün pasını verdi.

Konuk ekipte forma giyen futbolculardan Allon Nyom 77, Alejandro Sanchez 84. dakikada kırmızı kart gördü.

Milli maç arasına 4-1'lik Sevilla mağlubiyetiyle giren Barcelona, sahasında ağırladığı Girona'yı Pedri ve Ronald Araujo'nun golleriyle 2-1 yendi.

Atletico Madrid'in sahasında Osasuna'yı 1-0 yendiği haftada, Villarreal sahasında Real Betis ile 2-2 berabere kaldı.

Ligde 9 hafta sonunda 24 puana ulaşan Real Madrid, zirvedeki yerini korudu. Barcelona 22, Villarreal 17 ve Atletico Madrid 16 puanla takibini sürdürdü.

Manchester United, 9 yıl sonra Anfield Road'da kazandı

Premier Lig'de Liverpool'a konuk olan Manchester United, rakibini 2-1 yenerek Ocak 2016'dan sonra ilk kez Anfield Road'da lig maçı kazandı.

Kötü gidişe son veremeyen son şampiyon Liverpool, Bryan Mbeumo ve Harry Maguire'in golleriyle ligde üst üste üçüncü yenilgisini aldı. Ev sahibi ekibin tek golünü Cody Gakpo kaydetti.

Londra derbisinde Fulham'a konuk olan Arsenal, Belçikalı yıldızı Leandro Trossard'ın golüyle galibiyete uzandı.

Chelsea deplasmanda Nottingham Forest'ı 3-0 yenerken, ev sahibi ekiple çıktığı 8 maçta hiç galibiyet alamayan Avustralyalı teknik adam Ange Postecoglou, göreve gelmesinden 39 gün sonra kovuldu.

Manchester City, formda bir dönem geçiren Norveçli yıldızı Erling Haaland'ın golleriyle Everton'ı 2-0 mağlup etti.

Ligin 8. haftasında 19 puana çıkan Arsenal, Liverpool'un 4 puan önünde liderliğini sürdürdü. İki takımı 14'er puanla Bournemouth, Chelsea ve Tottenham takip etti.

Zirvenin yeni sahibi Milan

Roma ve Napoli'nin puan kaybettiği Serie A'da, Portekizli yıldızı Rafael Leao'nun golleriyle Fiorentina'yı 2-1 yenen Milan, liderlik koltuğuna oturdu.

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun 62 dakika forma giydiği maçta Inter, Ange Bonny'nin golüyle Roma deplasmanından kayıpsız döndü.

Kenan Yıldız'ın formasını giydiği Juventus, deplasmanda Como'ya 2-0 yenilirken, ligdeki galibiyet hasreti de 4 haftaya çıktı.

Napoli ise Torino deplasmanından 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

İlk 7 hafta sonunda 16 puan toplayan Milan, zirvenin yeni sahibi oldu. Inter, Napoli ve Roma, 15'er puanla zirve takibini sürdürdü.

Bayern Münih 7'de 7 yaptı

Bundesliga'da Bayern Münih, sahasında ağırladığı Borussia Dortmund'u Harry Kane ve Michael Olise'nin golleriyle 2-1 yenerek galibiyet serisini sürdürdü. Konuk ekipte, milli oyuncu Salih Özcan, yedekler arasında yer aldı.

Leipzig, Avusturyalı futbolcusu Christoph Baumgartner'ın golleriyle sahasında Hamburg'u 2-1 mağlup etti.

Zirve mücadelesi veren Stuttgart, deplasmanda Wolfsburg'u 3-0'lık skorla geçerken, konuk takımda milli futbolcu Atakan Karazor 85. dakikada oyuna girdi.

Milli futbolcu Can Uzun'un formasını giydiği Eintracht Frankfurt, deplasmanda Freiburg ile 2-2 berabere kaldı. Can Uzun, 65. dakikada yerini Mario Götze'ye bıraktı.

Ligde 7'da 7 yapan Bayern Münih, 21 puanla zirvedeki yerini korudu. Leipzig 16 puanla, Stuttgart 15 puanla zirve takibini sürdürdü.

PSG bu hafta da puan kaybetti

Ligue 1'de Lille'in ardından Strasbourg ile de berabere kalan PSG, liderliği Marsilya'ya kaptırdı. 3-3 biten karşılaşmada PSG'nin gollerini Bradley Barcola, Gonçalo Ramos ve Senny Mayulu atarken, konuk takımın golleri Joaquin Panichelli (2) ve Diego Moreira'dan geldi.

Marsilya, Mason Greenwood'un 4 gol attığı mücadelede La Havre'yi 6-2 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Kalesini Berke Özer'in koruduğu Lille ise deplasmanda Nantes'ı 2-0 yendi.

Ligin 8. haftasında Marsilya 18 puanla liderliğe yükselirken, 17 puanlı PSG ile 16 puana sahip Strasbourg ve Lens, zirve takibini sürdürdü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nde Dubai Basketbol'u konuk edecek

2025-10-14 17:29 - Spor

Tarımda üretimi artırıp üreticiyi destekleyecek projeler HAYTEKFEST'te yarışıyor

2025-10-18 17:03 - Teknoloji

Ermenistan, Sünik İli’nin büyük kısmını Azerbaycan’a teslim etmeye hazırlanıyor

2025-10-15 20:02 - Özel Haber

Arda Güler ve Kenan Yıldız, "Golden Boy"da finale yükseldi

2025-10-15 21:12 - Spor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi bölgenin "sağlık üssü" oldu

2025-10-17 15:43 - Sağlık

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: Gazze'deki delegasyon personelimiz kahramanca mücadele sergiledi

2025-10-13 16:34 - Gündem

Trafiğe eylülde 196 bin 338 aracın kaydı yapıldı

2025-10-17 15:07 - Ekonomi

Suriye'nin İdlib ilinde öğrenciler soğuk sınıflarda yere oturarak eğitim görüyor

2025-10-17 12:57 - Dünya

Sabiha Gökçen Havalimanı 2026'da 47 milyonun üzerinde yolcu hedefliyor

2025-10-18 11:17 - Çevre & Seyahat

Geçmişten günümüze Rusya-Türkiye ilişkileri -Erdinç Cündübeyoğlu, Moskova'dan yazdı-

2025-10-19 08:38 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

NBA'nin Yunan yıldızı Antetokounmpo, bahis şirketine ortak olduğunu duyurdu

01:36 - Spor

Barış Göktürk, 2027 yılı için Fenerbahçe'de başkan adaylığını açıkladı

00:08 - Spor

Serdal Adalı'dan Beşiktaş camiasına birlik çağrısı

23:08 - Spor

Trabzonspor, Samsunspor deplasmanında 3 golle kazandı

22:28 - Spor

Juventus, Kenan Yıldız'ın sözleşmesini 2030 yılına kadar uzattı

20:41 - Spor

Günün Manşetleri

Washington Post'un yayıncısı Will Lewis, toplu işten çıkarmaların ardından istifa etti

06:09 - Dünya

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

02:08 - Gündem

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya