?>

‘Selam Tevhid’de Kumpas’ davasında sıcak gelişme

Kamuoyunda ''Selam Tevhid'' olarak bilinen soruşturmada usulsüzlük yapıldığına ilişkin firari sanıklar Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 81 sanığın yargılandığı davada, sanıkların

Yerel haber-Şirket Haber - 9 yıl önce

Kamuoyunda ''Selam Tevhid'' olarak bilinen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü” adlı soruşturmada, usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin ''paralel yapıya'' yönelik aralarında Fethullah Gülen ve Emre Uslu’nun da bulunduğu 22’si tutuklu 81 şüphelinin yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma mahkemenin ara kararı doğrultusunda kapalı oturumda görüldü. Duruşmada 10 bin 529 sayfalık iddianamenin okunulmasına devam edildi. İddianamenin okunma işleminin tamamlanmasının ardından tutuklu sanıklar tahliye taleplerini mahkemeye iletti. Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek duruşmayı 6, 7 ve 9 Haziran'da görülmek üzere erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 10 bin 529 sayfalık iddianamede Fethullah Gülen ve Emre Uslu’nun yanı sıra eski polis müdürleri ve Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin muvazzaf subaylarında bulunduğu 122 şüpheli yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, üst düzey siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 968 kişinin müşteki sıfatıyla yer aldığı iddianamede FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) yöneticisi olduğu ifade edilen Fethullah Gülen, Emre Uslu ve Yurt Atayün hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak'' suçlarından ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istenmişti.

DAVADA YAŞANAN SÜREÇ

Yargılamaların başlamasının ardından davanın 3. duruşmasında, mahkeme heyeti CMK 182. maddesindeki "Genel ahlakın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hallerde, duruşmanın bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına mahkemece karar verilebilir" hükmü uyarınca, tüm duruşmaların kapalı yapılmasına karar vermişti.

Davanın 18 Mart tarihinde yapılan duruşmasında mahkeme aralarında tutuklu yargılanan 23 muvazzaf askerin de bulunduğu 44 sanık hakkındaki dosyanın ayrılarak, Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR’ların durdurulması olayına ilişkin Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki dava dosyasıyla birleştirilmesine hükmetmişti. Mahkemenin bu kararı ile davada yargılanan sanık sayısı 80’e düşmüştü. Gazeteci Gültekin Avcı'nın yargılandığı dava dosyasının da bu dava dosyasıyla birleştirilmesiyle sanık sayısı 81’e çıkmıştı.

YUSUF MELİKOĞLU

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bitlis’te 277 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

2016-04-30 17:17 - Asayiş

Bıçaklandı, kurşunlandı, intihar etti

2016-04-30 12:32 - Asayiş

Karşıyaka 20 yıl sonra küme düştü

2016-05-03 18:37 - Spor

Kamuda iş bulamayan görme engelli, bakın ne yaptı?

2016-05-04 12:38 - Gündem

Jülide Ateş: Kadın olmaktan gurur duyuyorum

2016-05-04 16:57 - Gündem

İstanbul’da birlikte yaşadığı kadını öldürdü

2016-04-29 11:48 - Asayiş

Batman’da 2 kişi suda boğuldu

2016-05-01 19:53 - Asayiş

Basketbola Amerikan modeli önerisi

2016-05-02 17:07 - Spor

‘Selam Tevhid’de Kumpas’ davasında sıcak gelişme

2016-05-06 02:12 - Yerel haber-Şirket Haber

11 kilo patlayıcı son anda fark edildi

2016-05-05 14:55 - Asayiş

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da 44 Filistinliyi gözaltına aldı

09:33 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgesinde lider, güçlü ve müreffeh Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz

09:28 - Siyaset

Kocaeli Gebze'de 7 katlı bina çöktü

09:22 - Asayiş

Casus ağının başı İngiltere kraliçesi özentili AKP ve CHP’lilerle irtibatlı Seher Erçili Alaçam muamması! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

08:18 - En Son Yazılar

Brezilya'da güvenlik güçlerinin uyuşturucu operasyonunda 4'ü polis en az 60 kişi öldü

00:58 - Dünya