?>

Şekerbank’tan deprem riskine karşı "Bina Güçlendirme Kredisi"

- Şekerbank Perakende ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu,: - ''Banka olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için geliştirdiğimiz kredi ile depreme karşı alınması gereken önlemlere finansal çözüm üretmekten büyük mutluluk duyuyoruz'' -''Binaları enerji verimli hale getirme ve depreme karşı güçlendirme gibi önemli ihtiyaçların finanse edilmesi için müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz''

Ekonomi - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, deprem riskine karşı dayanıksız yapıların sağlamlaştırılmasını finanse etmek için geliştirdiği “Bina Güçlendirme Kredisi”ni tüm Türkiye’deki ev sahiplerinin hizmetine sundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre 0,99’dan başlayan faiz oranlarıyla sunulan krediden, kurul kararı alan apartman yönetimleri de ek belgeye gerek kalmadan faydalanabilecek.

Şekerbank, ev sahiplerine, binalarını depreme karşı güçlendirmelerine yönelik 0,99’dan başlayan faiz oranlarıyla finansman sunuyor. Banka’nın sunduğu "Bina Güçlendirme Kredisi" depreme dayanıksız bulunan binalarının güçlendirilmesi yönünde karar alan apartmanların yönetimleri de faydalanabilecek.

Bu kapsamda apartman yönetimleri, Kat Malikleri Kanunu’na göre 4/5 çoğunlukla alacağı yönetim kurulu kararı ile ek belgeye gerek olmadan söz konusu krediyi kullanabilecek.

- "Apartman yönetimlerini kredilendirerek bir ilke imza atıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Perakende ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, krediye ilişkin, "İlgili otoritelerce Türkiye’de bulunan 6,7 milyon konutun depreme dayanıklı hale getirilmesi hedefleniyor. Deprem kuşağında olan ülkemizde nüfusumuzun yüzde 71’inin deprem riski taşıyan alanlarda yaşadığı gerçeğinden yola çıkarak geliştirdiğimiz ‘Bina Güçlendirme Kredisi’ ürünümüzü vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu hizmetimizi apartman yönetimlerine de sunarak bir ilke imza atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kumoğlu, enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı konusunda Şekerbank’ın Türkiye’de bir ilk olarak geliştirdiği EKOkredi ürününün de 10 yıldır müşterilerin hizmetinde olduğunu hatırlatarak, “Şekerbank olarak apartman yönetimlerini kredilendiren ilk bankayız. 10 yıldır konut ve işyeri olan 159 binin üzerinde binanın enerji tasarrufu ve verimliliği yatırımlarını EKOkredi ürünümüz ile finanse ederek binalarla ilgili dönüşüm yatırımlarında deneyim ve birikim sahibiyiz. Deprem riskine karşı geliştirdiğimiz ‘Bina Güçlendirme Kredisi' ile de yapıların dönüşümü alanındaki finansman çalışmalarımızı genişletiyoruz. Banka olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için geliştirdiğimiz kredi ile depreme karşı alınması gereken önlemlere finansal çözüm üretmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Binaları enerji verimli hale getirme ve depreme karşı güçlendirme gibi önemli ihtiyaçların finanse edilmesi için müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Afganistan barışa bir adım daha yaklaşıyor

2020-02-19 17:12 - Genel

Mevlana Müzesi 2019'da ziyaretçi rekoru kırdı

2020-02-19 17:10 - Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan: Türkiye turizm gelirlerinde Avrupa'da 6. sırada

2020-02-22 14:14 - Genel

Geriye dönüp baktığımızda…

2020-02-25 08:46 - En Son Yazılar

Şekerbank’tan deprem riskine karşı "Bina Güçlendirme Kredisi"

2020-02-25 14:26 - Ekonomi

Güvenli internete geçiş tek numarada toplandı

2020-02-20 19:18 - Ekonomi

Elektronik tebligat ile 260 milyon lira tasarruf

2020-02-22 15:01 - Genel

Medipol Başakşehir, Portekiz'de avantaj peşinde

2020-02-19 21:01 - Spor

Osman Kavala tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi

2020-02-20 01:57 - Gündem

Bakanlık'tan Atakan için rehberlik desteği

2020-02-21 18:36 - Genel

İlgili Haberler

IRENA: Türkiye temiz enerji dönüşümünde doğru yönde hızla ilerliyor

13:33 - Ekonomi

Bulgaristan'ın Lukoil'e uygulanacak yaptırımlardan geçici muaf olması ülkede olumlu karşıl

13:23 - Ekonomi

Çin'le rekabet AB'yi içten yanmalı motorlara devam etme düşüncesine itiyor

13:17 - Ekonomi

Mücevher ihracatı 5 yıldır her ocak-ekim döneminde arttı

13:12 - Ekonomi

İstanbullu ihracatçılar yılın 10 ayında dünyanın 232 noktasına ihracat gerçekleştirdi

13:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ümraniye'de "Kazancım Gazze İçin" kampanyası tanıtıldı

17:07 - Gündem

İngiltere, Galler ve İrlanda'da Claudia Fırtınası etkili oldu

16:47 - Dünya

Galatasaray, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdürdü

16:17 - Spor

Şehit Hava Pilot Yarbay Gökhan Korkmaz için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi

15:57 - Gündem

Adana'da depremde yıkılan apartmanın donatıları yönetmeliğe uygun bulunmadı

15:47 - Gündem