?>

Şehit Halisdemir'i ebruyla resmetti

Kültür ve Turizm Bakanlığı ebru sanatçısı Meral Bıyık, darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in portresini ebru sanatıyla yaptı.

Çevre-Hayat - 9 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı ebru sanatçısı Meral Bıyık, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in portresini ebru çalışmasıyla resmetti.

Bıyık, AA muhabirine, Türk bayrağı fonunda çizdiği şehit Ömer Halisdemir'in resmini, sosyal medya üzerinden açık artırmayla satışa sunacağını söyledi. Çalışmanın, 20 gün yayınlayacağını belirten Bıyık, ilgilenenlerin Facebook'ta bulunan "Niğde Kültür ve Sanat Derneği - Meral Bıyık" sayfasına teklif verebileceğini kaydetti.

Kahraman şehit Ömer Halisdemir'in, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin akışını değiştirdiğini vurgulayan Bıyık, şöyle konuştu:

"Şehidimiz Ömer Halisdemir'i bir nevi ölümsüzleştirmek için ebrunun üzerine resmini yaptım. Akkase tekniğiyle Türk bayrağını yaptıktan sonra üzerine Halisdemir'in resmini çizdim. Yaptığım bu çalışmayı sosyal medya üzerinden, Facebook sayfam olan 'Niğde Kültür ve Sanat Derneği - Meral Bıyık'ta açık artırmayla satışa sunacağım. Elde ettiğimiz geliri de şehidimizin memleketi Çukurkuyu beldesinde faaliyet gösteren Çukurkuyu Sosyal Yardımlaşma Derneğine vererek, buranın gelişmesine katkı sunmak istiyorum."

"Her fırça darbesi, düşen bir damla kanı temsil ediyor"

Eseri ortaya çıkarırken hissettiği duyguları da paylaşan Bıyık, şunları anlattı:

"Türk bayrağını yaparken yaşamasam da geçmişe dönmüş oldum. O bayrağın ne şartlar altında göklere çıktığını, zorluklarını bir nevi hissettim. Benim için her fırça darbesi, düşen bir damla kanı temsil eder. Şehidimizin resmini yaparken de darbe günü gözümün önüne geldi. Halisdemir'in kendi amirini büyük bir cesaretle vurması, çocuklarını ve milletimizin çocuklarını düşünerek canını vermesi, o duyguları yanında olup yaşamasam bile hissettim."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cerablus eğitim yuvalarına kavuşuyor

2016-10-28 15:47 - Dünya

Trafikte kamyon terörü

2016-10-24 16:47 - Asayiş

Okuma azmiyle gençlere örnek oluyor

2016-10-24 17:32 - Çevre-Hayat

Elazığ'da dev turna balığı yakalandı

2016-10-26 19:47 - Çevre-Hayat

Minik Bahar bulunamadı

2016-10-28 20:27 - Asayiş

'Sincar'da PKK yapılanmasına izin vermeyeceğiz'

2016-10-24 19:22 - Gündem

Halterci kız kardeşlerin örnek dayanışması

2016-10-25 18:02 - Çevre-Hayat

Gastronomi şehri turistleri bekliyor

2016-10-28 13:57 - Çevre-Hayat

59 ilin emniyet müdürü değişti

2016-10-26 11:32 - Gündem

'İçerdeki çocuklar' için koşacaklar

2016-10-30 15:07 - Spor

İlgili Haberler

Bartın'da devlet desteğiyle başladığı arıcılıkta 3 yılda 200 kovana ulaştı

11:52 - Çevre-Hayat

Kumardan kurtulmak için gittiği YEDAM sayesinde alkol ve sigara bağımlılığını da yendi

11:47 - Çevre-Hayat

Kolombiya'nın kalbinde asılı kalan güzellik: Asma Köprüler

11:37 - Çevre-Hayat

Yayladan dönüşün habercisi 'vargit' çiçekleri Ilgaz Dağı'nı süsledi

11:32 - Çevre-Hayat

Elazığlı çiftçi meteor olduğunu düşündüğü yüzlerce taşı evinin bir odasında biriktirdi

16:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

AJet, 3 Kasım'da Ankara'dan Bağdat'a direkt seferlere başlayacak

12:17 - Ekonomi

Bitcoin fiyatı, Trump'ın Çin tehditlerinin ardından 110 bin doların altına indi

11:57 - Ekonomi

FAO 2026'da gençleri merkeze alan projelere odaklanacak

11:53 - Ekonomi

İstanbul'daki borsa yatırımcılarının toplam portföyü 3,1 trilyon liraya yükseldi

11:47 - Ekonomi

Çiftçilere bu yıl yaklaşık 2,5 milyar lira kuraklık tazminatı ödemesi yapıldı

11:42 - Ekonomi