?>

Scholz, Gazze'de ateşkes anlaşmasını "savaşın sona ermesi için bir şans" olarak nitel

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına ilişkin yapılan anlaşmanın savaşın kalıcı olarak sona ermesi için bir şans olduğunu bildirdi.

Dünya - 7 ay önce

Nordrhein-Westfalen

Başbakan Scholz, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un başkent Berlin'e düzenlediği ziyaretin ardından basına açıklama yaptı.

Gazze'de ateşkesin sağlanması ve aralarında Alman vatandaşlarının bulunduğu rehinelerin serbest bırakılmasının çok iyi bir haber olduğunu belirten Scholz, "ABD hükümeti, Mısır ve Katar bu müzakereleri büyük bir kararlılıkla yürütüyor. Başardıkları için onlara çok teşekkür ederiz." dedi.

Böyle bir uzlaşma zamanının geldiğini belirten Scholz, "Önemli olan, anlaşmanın artık tutarlı bir şekilde, adım adım hayata geçirilmesidir. Çünkü sonunda tüm rehinelerin serbest bırakılması gerekiyor. Ölen rehinelerin naaşlarının, onurlu bir veda için ailelerine teslim edilmesi gerekiyor. Rehinelerin çektiği acılar ve ailelerin belirsizlikten kaynaklanan ızdırabı artık sona ermeli." ifadelerini kullandı.

Scholz, şunları kaydetti:

"Elbette Gazze Şeridi'ndeki insani durumun ne kadar feci olduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi Filistinli sivil halkın yaşadığı korkunç acıları hafifletmek için önemli iyileştirmeler yapma fırsatı var. Filistinlilerin acilen daha iyi gıda ve tıbbi yardıma ihtiyaçları var. Alman hükümeti burada daha fazla yardım sağlamaya hazır. Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına ilişkin bu anlaşma, savaşın kalıcı olarak sona ermesi için bir şans sunuyor. Hamas'ın silahlarını bir an önce bırakması gerekiyor."

İsrail'de ve bölgede uzun vadeli, sürdürülebilir bir çözümün ancak müzakerelere dayalı iki devletli bir çözümle sağlanabileceğini belirten Scholz, "İki devletli çözüm, İsrailliler ve Filistinliler için barış ve güvenlik içinde bir yaşam için doğru bir bakış açısıdır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

2025-01-15 18:43 - Siyaset

Edirne'de Pazarkule Sınır Kapısı'nı Tem Otoyolu'na bağlayan yolda çalışmalar tamamlandı

2025-01-11 00:27 - Çevre & Seyahat

Esenler'de bir kadın 20 yıllık birikimini sahte polislere kaptırdı

2025-01-17 15:43 - Gündem

Avustralya Açık'ta Sabalenka ve Zverev ikinci tura çıktı

2025-01-12 17:02 - Spor

Türk şirketi Kalyon PV, ABD'deki uydu firmaları için güneş hücresi üretiyor

2025-01-16 13:47 - Ekonomi

THY, İstanbul-Bingazi seferlerine 10 yıl aradan sonra yeniden başladı

2025-01-14 14:43 - Çevre & Seyahat

Köyde kurulan kooperatif 53 yıldır kadınlara gelir kapısı oluyor

2025-01-13 14:58 - Çevre-Hayat

Çaykur Rizespor, deplasmanda Atakaş Hatayspor'u mağlup etti

2025-01-11 18:33 - Spor

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı Yönetmeliği'ndeki değişiklik Resmi Gazete'de

2025-01-15 03:52 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

2025-01-13 23:03 - Spor

İlgili Haberler

Küresel yarı iletken satışları ikinci çeyrekte yüzde 7,8 arttı

01:53 - Dünya

İsrail'in ablukasını kırmak için onlarca teknelik yardım filosu Gazze'ye doğru yola çıkacak

23:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Hindistan'a yönelik tarifeyi "önemli ölçüde" artıracağını söyledi

22:42 - Dünya

İşgal altındaki Batı Şeria'dan Gazze'ye 6 bin ünite kan bağışı gönderildi

22:37 - Dünya

Netanyahu, Gazze’deki "savaş hedefleri" için yeni adımlar atmak üzere kabineyi topluyor

18:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Küresel yarı iletken satışları ikinci çeyrekte yüzde 7,8 arttı

01:53 - Dünya

UEFA Konferans Ligi'nde 3. eleme turu heyecanı başlayacak

00:28 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:23 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:22 - Spor

İsrail'in ablukasını kırmak için onlarca teknelik yardım filosu Gazze'ye doğru yola çıkacak

23:47 - Dünya