?>

Savaşın ortasında kalan 4 kız çocuğu Antalya'da annelerine kavuştu

Ukrayna'da savaşın ortasında kalan 4 kardeş, Türk otobüs şoförünün dikkati, Dışişleri Bakanlığının da yardımıyla, tatil için geldiği Antalya'dan savaş nedeniyle ülkesine dönemeyen annelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Antalya

Anneleri savaştan önce Türkiye'ye geldiği için Harkiv'de alzaymır hastası dede ve anneanneleriyle kalan, yaşları 5 ile 12 arasında değişen 4 kız kardeş evleri bombalanınca ülkeden ayrılmak için Lviv'deki tren istasyonuna gitti.

Tahliye için bölgede bulunan otobüs şoförü Beyhan Antepli, istasyonda ağlayan çocukların annelerinin Türkiye'de olduğunu öğrenince Dışişleri Bakanlığı yetkilerinin izniyle aileyi İstanbul'a getirdi. Burada dede ve anneanneleriyle otobüse bindirilen 4 kız çocuğu, Antalya Otogarı'nda anneleriyle kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Çocuklarına hasretle sarılan 37 yaşındaki anne Olha Yeromchenko, yanında getirdiği oyuncakları kızlarına vererek savaşan kötü izlerini az da olsa silmeye çalıştı.

Anne Yeromchenko, AA muhabirine, tatil amacıyla 18 Şubat'ta Antalya'ya geldiğini Ukrayna'da ise 24 Şubat'ta savaş çıktığını söyledi.

Kızının araması üzerine ülkesindeki savaştan haberi olduğunu anlatan Yeromchenko, "Ukrayna'ya geri dönmek istediğim zaman uçuşlar iptal edildi ve otelde beklememiz gerektiğini söylediler. Evimin yıkıldığı haberini aldım. Çocuklarımı, annemi ve savaş nedeniyle alzaymır rahatsızlığı iyice artan babamı buraya getirmeye karar verdim. Çünkü orada yaşamak artık uygun değildi, sığınakta kalıyorlar." dedi.

Her şeylerini kaybettiklerini, bütün düzenlerinin bozulduğunu ve savaş nedeniyle de ülkelerine dönemeyeceklerini anlatan Yeromchenko, hayata yeniden başlayacaklarını ama bunu nasıl yapacaklarını bilmediklerini ifade etti.

Ailesinin Ukrayna'da hayatının tehlikede olduğunu belirten Yeromchenko, şunları dile getirdi:

"Bize bir Türk şoför yardım etti. Ailemi Batı Ukrayna'dan bu şoför aldı ve oradan otobüsle İstanbul'a kadar getirdi. Sonra İstanbul'dan Antalya'ya giden otobüslere bindirdiler. Ailemden ücret dahi almadılar, sürekli iletişim halindeydik, Şu an çocuklarıma kavuştuğum için çok mutluyum, çocuklarım yanımda ve yaşıyorlar. Evet biraz zayıflamışlar ama önemli olan yaşamaları. Ailem Harkiv şehrinde yaşıyordu ve oraya çok kötü saldırılar yapıldı. Çocuklarım çok korkmuş onlar için çok endişeleniyordum. Şimdi yanımdalar."

Anneanne Aleksandra Yeromchenko ise Harkiv'de Rusya ve Ukrayna ateşinin arasında kaldıklarını söyledi.

Evlerine saldırı olduğunu ve yangın çıktığını anlatan Yeromchenko, "Çocuk kreşine, okullara saldırılar oldu. Sivil yerleşim yerleri gözetilmeksizin vuruldu, insanlar kaçmaya başladı. Rusya'nın Ukrayna'nın sivil yerleşim yerlerini bu şekilde bombalayacağı aklıma gelmezdi. Uzun süre sığınakta kaldık ve bir Türk'ün yardımıyla kurtulduk, bize yardım eden herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Kız çocuğu Darına Zlydar da savaş nedeniyle çok korktuklarını ve Türkiye'de oldukları için mutlu olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ordu'da kuraklık tehlikesine karşı 48 gölet yapıldı

2022-03-05 20:21 - Gündem

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'dan GUHEM ziyareti

2022-03-09 13:57 - Teknoloji

Almanya’da Kovid-19 salgınında yeni kurallar getirilecek

2022-03-09 22:04 - Dünya

KKTC'de kabine değişikliği yapıldı

2022-03-09 21:57 - Dünya

JPMorgan Rusya'dan çıkıyor

2022-03-11 00:06 - Ekonomi

ABD bütçesi şubatta 217 milyar dolarlık açık verdi

2022-03-10 23:00 - Ekonomi

Rusya-Ukrayna savaşı 11. gününde

2022-03-06 10:36 - Dünya

THY beklenen kar yağışı nedeniyle 205 seferini iptal etti

2022-03-09 09:56 - Gündem

Ukrayna: Rus ordusu sivil yapılara saldırılarını sürdürüyor

2022-03-11 13:53 - Dünya

Van-Bahçesaray kara yoluna çığ düştü

2022-03-06 13:29 - Asayiş

İlgili Haberler

Bilim insanları, ormansızlaşmanın her yıl 28 bin kişinin ölümüne neden olduğunu belirledi

14:02 - Çevre-Hayat

Fethiye’deki Gemiler Adası ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor

13:47 - Çevre-Hayat

Fethiye'de tarihi Gemiler Adası, mavi tur yapanların uğrak noktası oldu

13:02 - Çevre-Hayat

Minik Eva Nehir yapay kalp zarıyla sıkıntılarından kurtuldu

12:52 - Çevre-Hayat

15 Temmuz'da ilk selanın okunduğu Kocatepe Camisi, ibadete açılalı 38 yıl oldu

12:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye modelini ortaya koymak komisyonun tarihi başarılarından olacaktır

14:48 - Gündem

Türkiye, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 1915 olaylarına ilişkin açıklamasını kınayarak reddetti

14:42 - Gündem

Erciyes Üniversitesinin tıp dergisi, dünya platformunda erişilebilir hale geldi

14:38 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan eski Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı için başsağlığı mesajı

14:33 - Siyaset

Şanlıurfa'da kuraklık ve aşırı sıcak domates üretimini düşürdü

14:12 - Ekonomi