?>

Sarp Sınır Kapısı'nda koronavirüse karşı önlemler alındı

Gürcistan sınırındaki kapıda, tedbir amacıyla tır sürücülerinin kimlikle geçişlerine izin verilmeyerek pasaport ibrazı uygulamasına geçildi.

Gündem - 5 yıl önce

Artvin

Gürcistan'da, dün ilk koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edilmesinin ardından Sarp Sınır Kapısı'nda güvenlik önlemleri artırıldı.

Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan yolcular, termal kameralarla taranarak görevli sağlık personelince kontrolden geçiriliyor.

Önlemler kapsamında tır sürücülerinin Türkiye'ye girişi esnasında kimlikle geçiş yerine pasaport ibrazı uygulamasına geçildi.

Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tahir Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, diğer kapılarda olduğu gibi Sarp Sınır Kapısı'nda da tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığınca koordineli olarak gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Demir, geçişlerde gecikmelere mahal bırakmaksızın hızlı bir şekilde akışı sağladıklarını aktardı.

Demir, Sağlık Bakanlığı personelinin termal kameralarla gerekli kontrolleri yaptığına dikkati çekerek, "Günlük 500 tır kapasitesi ve küçük araç trafiğine aynı şekilde devam edilmekte. Ülkemizden Gürcistan'a çıkışlar, aynı zamanda Gürcistan'dan ülkemize girişler titizlikle kontroller yapılarak sağlanmaktadır." dedi.

Sınır kapısında görevli sağlık personeli Caner Aslan ise tedbir amaçlı termal kamera sistemi kurulduğunu ifade etti.

Koronavirüsün en temel belirtisinin yüksek ateş olduğunu belirten Aslan, "Termal kameralarının amacı ateşli hastaları tespit etmek. Ateş gördüğümüz hasatlarda diğer belirtileri de sorguluyoruz. Polis noktasından önce bir birim kurarak bu çalışmaları yapıyoruz. Tır sürücüleri de bu uygulamaya tabi. Bizim yolculara yaptığımız muayeneleri tır sürücülerine de yapıyoruz. Bu zamana kadar herhangi bir vakaya rastlamadık." diye konuştu.

Aslan, olası bir hastayı izole edecekleri bölümleri olduğunu da kaydetti.

Gürcistan'da dün ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiği açıklanmış, ülkenin İran ile karadan ulaşımının kapatıldığı da duyurulmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Millet Kütüphanesi'nin kapıları 7/24 açık

2020-02-22 17:27 - Kültür Sanat

fastPay ve İstanbul Wildcats'ten esporda iş birliği

2020-02-25 14:56 - Ekonomi

Nissan Türkiye yönetici ihraç etmeye devam ediyor

2020-02-21 18:07 - Ekonomi

40. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşuldu

2020-02-23 19:27 - Spor

Kaspersky, Arctic Security ile iş birliği yaptı

2020-02-27 14:37 - Genel

Manisa'da jandarmadan trende güvenlik uygulaması

2020-02-22 14:07 - Gündem

Meteorolojiden 6 il için kar uyarısı

2020-02-24 16:15 - Genel

Alexander Sörloth Trabzonspor'u zirvede tutuyor

2020-02-23 15:37 - Spor

Küresel piyasalarda 'virüs' etkisi devam ediyor

2020-02-26 12:39 - Ekonomi

Gani'den güvenlik güçlerine 'Taliban'a operasyonları durdurun' talimatı

2020-02-22 12:37 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye Deniz Mekansal Planlaması Haritası, IOC-UNESCO nezdinde Türkiye tarafından tescil ettirildi

23:33 - Gündem

Sıfır Atık Forumu öncesi iş dünyasıyla çalışma toplantısı gerçekleştirildi

22:02 - Gündem

DMM, "Ümit Özdağ'ın cezaevi çıkışı namaz kılmasının engellendiği" iddiasını yalanladı

21:48 - Gündem

İstanbul'da "Büyük Güç Rekabeti ve Orta Doğu" forumu yapıldı

19:48 - Gündem

THY, kabin memuru alacak

18:23 - Gündem

Günün Manşetleri

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Inter, Monterrey ile 1-1 berabere kaldı

10:52 - Spor

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu nisanda arttı

10:37 - Ekonomi

X şirketi, nefret söylemlerinin denetimine ilişkin yasa nedeniyle New York eyaletine dava açtı

10:33 - Medya

Sosyal medya, ABD'de haber kaynağı olarak geleneksel medyayı geride bıraktı

10:27 - Medya

Avustralya ve AB, güvenlik ve savunma ilişkilerini geliştirecek

10:22 - Dünya