?>

Sarp dağların arasındaki Pülümür Vadisi doğasıyla ziyaretçilerini cezbediyor

Tunceli'de her mevsim farklı güzelliğe bürünen Pülümür Vadisi'nde hava sıcaklıklarının artmasıyla hem baharın hem de kışın güzellikleri bir arada yaşanıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Tunceli

Tunceli'de, 3 bin rakımlı sarp dağların arasında bulunan ve yılın her mevsiminde farklı doğasıyla göz alıcı güzellikler oluşturan Pülümür Vadisi, doğal güzelliği ile ziyaretçilerini cezbediyor.

Munzur, Hel, Yılan, Sülbüs ve Zel dağları arasında kurulu olan ve adeta saklı bir cenneti andıran Tunceli, doğal güzellikleri, şelaleleri, akarsuları, yaban hayatı varlığı ve vadileriyle hayranlık uyandırıyor.

Kentte en büyük vadiler arasında yer alan ve Kocakoç köyünden başlayarak Pülümür ilçesine kadar uzanan Pülümür Vadisi de her mevsim sahip olduğu zengin florası, bakir doğası, biyolojik çeşitliliği ve tarihi güzellikleriyle göz kamaştırıyor.

Yöre halkının yanı sıra çevre illerden de çok sayıda ziyaretçinin uğrak yeri olan vadide, sürekli su damladığı için halk arasında "Ağlayan Kayalar" olarak adlandırılan doğal oluşum ile Pülümür Çayı üzerinde kurulu olan "Hatun Köprüsü" ve bir dağın yamacında kayaların oyularak yapıldığı "Gelin Odaları" turistik açıdan büyük önem taşıyor.

Vadide iki mevsim bir arada yaşanıyor

Hava sıcaklıklarının artmasıyla hem baharın hem de kışın güzelliklerinin bir arada yaşandığı vadide, şu sıralar belirli alanlarda açan çiçekler ve şırıl şırıl akan dere ile şelaleler ilgi çekici manzaralar sunuyor.

Her mevsim farklı güzelliğe bürünen vadide, nesli koruma altında ve avlanması yasak olan yaban keçileri de sürü halinde gezdikleri dağlara ayrı bir renk katıyor.

Ziyaretçilerden Cüneyt Coşkun, AA muhabirine, kentte çetin geçen kışın ardından ilkbaharın yüzünü göstermeye başladığını söyledi.

Havaların ısınması ile dağlardaki karların eriğini belirten Coşkun, "Karların erimesiyle dere ve şelaleler şırıl şırıl akmaya başladı. Biz de zamanımızın çoğunu şu an Pülümür Vadisi'nde geçiriyoruz. Günübirlik geziler ile bu vadiye gelip piknik yapıyoruz. Burası gerçekten çok güzel. Bir yanda kış yaşanırken diğer tarafta baharın habercisi çiçekler açmaya başlamış." dedi.

Doğasever Volkan May da Tunceli'nin her mevsim farklı güzelliğe büründüğünü dile getirdi.

May, Pülümür Vadisi'ni her mevsim ziyaret ettiğini ifade ederek, "Vadide Ağlayan Kayalar, Hatun Köprüsü ve Gelin Odaları bulunuyor. Burada iki mevsim bir arada yaşanmaya başladı. Dağların zirvelerinde kar varken, alçak kısımda çiçekler açmış durumda. Biz de bu güzelliklerin tadını çıkarıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Tüzük Değişikliği Komisyonu kurdu

2021-03-06 17:26 - Siyaset

Hrant Dink cinayeti davasında karar, 26 Mart'taki duruşmada açıklanacak

2021-03-05 16:43 - Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Trafikte hedefimiz, sıfır can kaybı

2021-03-07 01:06 - Gündem

Kadın ve Tarih Kongresi tamamlandı

2021-03-04 13:26 - Gündem

Çiftçilere verilen 2020 yılı gübre destekleri katlandı

2021-03-05 13:21 - Ekonomi

Gazze Şeridi açıklarına füze düştü: 3 balıkçı hayatını kaybetti

2021-03-07 18:17 - Gündem

İsviçre'de peçe yasağı halkın yüzde 52'lik 'evet' oyuyla kabul edildi

2021-03-07 23:06 - Dünya

Sürdürülebilirliğe odaklanan Orka Holding 50 pet şişeden bir takım elbise üretiyor

2021-03-06 15:41 - Ekonomi

Garabetler 2: Öldüresiye dayak ve “Sosyal medya adaleti”

2021-03-08 10:51 - En Son Yazılar

'Bağımsız' Bosna Hersek 29 yaşında

2021-03-01 17:08 - Gündem

İlgili Haberler

Gölbaşı'nda şehit olan özel harekatçının ailesinin acısı dinmiyor

12:22 - Çevre-Hayat

Hayallerinden vazgeçmeyen kadın, 67 yaşında 5 yıldızlı otelde üniversiteli stajyer oldu

12:18 - Çevre-Hayat

Güneydoğu'nun kavurucu sıcaklarında güneş altında çalışanlar zorlu mesai yapıyor

12:13 - Çevre-Hayat

Zorlu Derebaşı virajları motosiklet tutkunlarını ağırladı

12:08 - Çevre-Hayat

15 Temmuz gazileri "o gece" yaşadıklarını unutamıyor

12:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran: BM yaptırımlarını geri getirecek mekanizma işletilirse karşılık veririz

14:23 - Dünya

Alman komşusunun bıçaklayarak öldürdüğü Müslüman kadının ırkçılık kurbanı olduğu öne sürüldü

14:13 - Dünya

Bakan Ersoy: Şehit ve gazilerimizin emanetini yere düşürmeyeceğiz

14:02 - Gündem

Konya'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

13:58 - Gündem

Suriye’nin Süveyda ilinde Dürziler ile Bedevi Arap aşiretleri arasında çatışmalar sürüyor

13:52 - Dünya