?>

Sarıyer Belediyesinde grev yapan işçilerin eylemi 13'üncü gününde

Sarıyer Belediyesinde yüzde 40 zam taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine 5 Temmuz'da grev kararı alan 100 işçinin eylemi sürüyor.

Gündem - 3 yıl önce

İstanbul

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası öncülüğünde Sarıyer Belediyesi önünde kurulan çadırda başlatılan grevin 13'üncü gününde işçiler, slogan atıp şarkı ve türkülere eşlik etti.

Sendikanın yüzde 40'lık zam talebine yönetimin "yüzde 20" ile karşılık vermesine tepki gösteren 14'ü kadın 100 işçi, Kurban Bayramı'nı grev çadırında geçirmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını aktardı.

Genel İş Sendikası Avrupa Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan, sözleşme kapsamında 6 ay müzakere süreci yürüttüklerini, bu süreçte tavan ücret maddesi dışında bütün taleplerin kabul gördüğünü söyledi.

Zam konusunda işçilere belediye yönetimince verilen sözlerin tutulmadığını, kendilerinin yüzde 40 talebine yüzde 20 ile karşılık verildiğini belirten Pehlivan, 5 Temmuz'da greve başladıklarını hatırlattı.

Grevin belediye çalışmalarında aksamalara yol açtığını savunan Pehlivan, müzakere ile sonuçlanabilecek grevi haklarını alana kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Pehlivan, "Kesinlikle kararlıyız. Biz bayramı, tatili, yağmuru-çamuru bu çadırda geçirmişsek, mücadele bu şekilde başlamışsa bunun sonunda buradan kendi isteğimizi alana kadar kalkmaya niyetimiz yoktur. En ufak da bir kırgınlığımız, küskünlüğümüz de yoktur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na çağrı

Bayramın kendileri için grev alanında buruk geçtiğini dile getiren Pehlivan, "Yöneticilerimizin hepsi bayram tatiline gitti ama biz bayramı burada geçirdik. Bayramda çoluk çocuk, torunlar herkes buraya geldi. Biz burada bayramlaşmamızı gerçekleştirdik. Belki hayatımızda ilk oldu ama bizim için de farklı bir anı olarak yaşantımıza eklenmiş oldu. Bu hak ve ekmek mücadelesiyse biz bunu almadan bizim bayramımız olmayacak. Ne zaman buradan hakkımızı alır kalkarsak işte biz bayramı o zaman kutlamış olacağız." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Pehlivan, "Kendisi enflasyonun gerçek rakamları yansıtmadığını tüm halka her gün televizyonlarda deklare ediyor. Biz o yanlış buldukları (TÜİK verileri) enflasyon rakamının yüzde 40'ını talep ediyoruz, ona rağmen masada talebimiz olumlu karşılanmadı. Onlar yüzde 40'ın da yarısını önerdiler. İstanbul geneli aşağı yukarı bütün partiler, hangi belediye olursa olsun yüzde 35-40 bandında bitmiştir. Bizim teklifimiz ve talebimiz de üç aşağı beş yukarı aynı banttadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Red Bull Formulaz 17 Temmuz'da düzenlenecek

2022-07-15 14:24 - Spor

Bursa'da cami kubbesindeki yuvadan düşen leylek yavruları kurtarıldı

2022-07-14 14:58 - Çevre-Hayat

Beşiktaş, Avusturya kampında çalışmalarını sürdürdü

2022-07-13 13:45 - Spor

Paul Pogba, yeniden Juventus'ta

2022-07-11 13:59 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştü

2022-07-11 22:53 - Siyaset

Brent petrolün varil fiyatı 99,57 dolar

2022-07-14 09:32 - Ekonomi

Karadeniz'den Türk somonu ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 77 arttı

2022-07-12 12:10 - Ekonomi

Brent petrol fiyatları, marttan beri en düşük seviyede

2022-07-14 14:45 - Ekonomi

Milli güreşçilerden Tunus'taki özel turnuvada biri altın üç madalya

2022-07-17 14:05 - Spor

Sarıyer Belediyesinde grev yapan işçilerin eylemi 13'üncü gününde

2022-07-17 15:24 - Gündem

İlgili Haberler

Özel halk otobüsü işletmecilerinden, biriken alacaklarının ödenmemesi nedeniyle İBB'ye tepki

11:12 - Gündem

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 42'ye düştü

10:52 - Gündem

TİKA, gıda ve insani yardım başta olmak üzere Gazze halkına desteğini sürdürüyor

09:32 - Gündem

Kartal'da işçiler "eksik ödeme yapıldığı" gerekçesiyle çöpleri toplamadı

23:28 - Gündem

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

19:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Avrupa'da 290. maçını oynayacak

11:47 - Spor

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi: Gazze'deki kıtlık hızlı ivme kazanan bir aşamada

11:42 - Dünya

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de son 24 saatte 3 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

11:38 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu rövanş maçları yarın başlayacak

11:32 - Spor

Gıda denetimlerinin yarıya yakını toplu tüketim yerlerinde yapıldı

11:27 - Ekonomi