?>

Sarıkamış şehitleri, harekatın 105'inci yılında anılacak

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 1'inci Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerleri anmak için çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Gündem - 6 yıl önce

Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 1'inci Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı, çok sayıda askerin Allahuekber ve Soğanlı dağları başta olmak üzere yöredeki çatışmalar ve dondurucu soğuklar nedeniyle şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı'nın 105'inci yılında anma etkinlikleri yapılacak.

"Son 140 yılın en acı olaylarından biri" olarak nitelendirilen harekatın 105'inci yılı dolayısıyla "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde" sloganıyla Sarıkamış başta olmak üzere yurdun birçok yerinde düzenlenecek etkinliklerle, şehitler anılacak.

Aralık 1914-Ocak 1915'teki harekatta şehit olanları anmak için ilçede her yıl ocak ayının ilk haftası düzenlenen etkinliklere, yurdun dört bir yanından binlerce kişi katılıyor.

Sarıkamış'ta bu yıl yapılacak etkinlikler için Gençlik ve Spor, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim bakanlıklarının desteğinde, Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Belediyesince yürütülen hazırlık çalışmaları aralıksız devam ediyor.

"Hüzün ve gururu bir arada yaşıyoruz"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sarıkamış Şube Başkanı Beyaz Reçber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın 105'inci yılında hüzün ve gururu bir arada yaşadıklarını söyledi.

Atalarının bu toprakların vatan olması için tarif edilemez bedel ödediğini anlatan Reçber, "Bundan 105 yıl önceki günleri duydukça bugünlere şükrediyoruz. Ordusuz devlet olmaz, ordu olacak ki devlet olsun. Ordumuzu her koşula daha iyi hazırlamamız lazım, geleceğin ne olacağı belli olmaz." dedi.

Yeni nesillerin yaşanan olaylardan ders çıkarıp bayrak, vatan sevgisini ön planda tutması gerektiğini dile getiren Reçber, "Yeni nesle bayrak sevgisini aşılamamız lazım. Bayraksız devlet, milletsiz bayrak olmaz. Bu ilkelerle büyümüşüz, bu ilkeler için canlarımızı vermişiz, bu karların içinde donmuşuz." diye konuştu.

Reçber, "Dedelerimizin kahramanlıklarının peşinden gitmemiz, onlar kadar fedakarlık yapmamız, göğüs gerip birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım. Sarıkamış Allahuekber şehitlerimizi anmak için arkadaşlarımızla şehitliklerimizi ziyaret ederek Fatiha okuyoruz. Çektikleri acıları hissederek onlara dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

HDP'li Sur Belediye Başkanı Buluttekin'e 'terör' gözaltısı

2019-12-20 13:02 - Asayiş

Büyük İslam alimi: İmam-ı Gazali

2019-12-18 14:17 - Çevre-Hayat

Kurusıkı silahlar anlık takip edilecek

2019-12-17 19:42 - Asayiş

Darbeci alay komutanından 'Cumhurbaşkanını karşılama' yalanı

2019-12-17 21:57 - Asayiş

Hamas kuruluşunun 32. yıl dönümünü kutluyor

2019-12-14 22:07 - Dünya

Jandarma kışın da teröristlere göz açtırmıyor

2019-12-16 14:42 - Asayiş

BEE'O'dan yılbaşına özel tatlar

2019-12-16 14:40 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya'da

2019-12-18 12:22 - Dünya

Ovacık'ta kış zorlukları ve güzellikleriyle yaşanıyor

2019-12-17 14:47 - Çevre-Hayat

Davayı uzatma taktiği deşifre olan generalden tehdit

2019-12-15 14:47 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Ankara-İzmir YHT Hattı paylaşımı

14:37 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: AK Parti vizyonunu, misyonunu sürdürmeye devam edecektir

14:33 - Gündem

Mersin ve Çanakkale'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

14:23 - Gündem

Mersin'de ormanlık alanda yangın çıktı

13:57 - Gündem

AJet uçuş sırasında powerbank kullanımını yasakladı

13:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump'ın tarifeleri ABD bütçesine milyarlarca dolar kazandırdı

14:43 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Ankara-İzmir YHT Hattı paylaşımı

14:37 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: AK Parti vizyonunu, misyonunu sürdürmeye devam edecektir

14:33 - Gündem

Mersin ve Çanakkale'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

14:23 - Gündem

Beşiktaş Teknik Direktörü Solskjaer: Çok iyi hazırlandık ve yarınki maça hazırız

14:17 - Spor