'Sanayinin dijital dönüşümünün yol haritasını çıkardık'

Bakan Özlü, "Dünyada yaşanan sanayi dijitalleşiyor ve biz bunun dışında kalamayız. Sanayinin dijital dönüşümünün yol haritasını çıkardık. Seçimden sonra detaylı bir şekilde açıklayacağız." dedi.

Teknoloji - 8 yıl önce

İZMİR

Ege Bölgesi Sanayi Odasında düzenlenen "Bilim ve Teknoloji Işığında İzmir" konulu toplantıya katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'in Türk ekonomisinin taşıyıcı kolonlarından biri olduğunu söyledi.
İzmir'i Türkiye'nin teknoloji üssü yapmak için uluslararası bir danışmanlık firmasıyla anlaştıklarını hatırlatan Özlü, bu projeyle doğrudan ve dolaylı 40 bin kişiye istihdam sağlayacağını dile getirdi.
İzmir'e dijital dönüşüm merkezi kurulacak
Özlü, üste üretilecek ürünlerin taklit değil yüzde yüz Türk teknolojisi olacağına dikkati çekti.
İzmir'deki organize sanayi bölgelerinde istihdam sayısını 16 yılda 3 katına çıkardıklarını anımsatan Özlü, şöyle konuştu:
"2018 yılı itibarıyla İzmir'de 7 organize sanayi bölgesi projemiz devam etmektedir. İzmir'de 4 adet teknoloji geliştirme bölgesi kurduk. Şehirdeki teknoparklarda yer alan 400 firmada 2 bin 600 kişi istihdam ediliyor. İzmir'de 69 Ar-Ge ve 22 tasarım merkezi bulunuyor. 2003 yılından bugüne kadar KOSGEB'in finansman destek kredileri kapsamında yaklaşık 29 bin İzmirli işletmeye 1,3 milyar lira tutarında kredi hacmi oluşturduk. İnşallah İzmir'e bir dijital dönüşüm merkezi kuracağız. KOBİ'lerimizin verimliliği artırmak, yalın üretime geçişte teknik destek sunmak ve uygulamalı eğitim vermek için İzmir'e model fabrika kuruyoruz. Model fabrikamız; her yıl yaklaşık 40 fabrikanın verimlilik dönüşümüne katkı sağlayacak. Model fabrikayı da Bakanlığımız ile Ege Bölgesi Sanayi Odasının ortak finansmanıyla inşallah 2019'da açmış olacağız."
"Seçimden sonra detaylı bir şekilde açıklayacağız"
"Türkiye Sanayi Devrimi" sloganıyla sıçrama yapmak istediklerini vurgulayan Özlü, 11 bin dolar kişi başı gelirle devam edemeyeceklerini, hedefe ulaşacakları tek alanın ise bilim ve teknoloji olacağını ifade etti.
Özlü, "İhracatımızda yüksek teknolojili ürünlerin payı çok az. Orta-düşük ve düşük teknolojiler ihraç edip, yüksek teknolojili ürünler ithal ediyoruz. Bu tabloyu tersine döndürmemiz gerekiyor. Dünyada yaşanan sanayi dijitalleşiyor ve biz bunun dışında kalamayız. Sanayinin dijital dönüşümünün yol haritasını çıkardık. Seçimden sonra detaylı bir şekilde açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Meriç Ürer

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Kuzey Koreliler için tüm fırsatların sağlanmasında umutluyuz

2018-05-09 19:48 - Genel

'Türk kadınının gücünü Avrupa'ya gösterdik'

2018-05-05 14:32 - Spor

'AB’nin geleceği hakkındaki endişeler artırmaktadır'

2018-05-08 20:07 - Gündem

'Varlık Barışı'na ilişkin düzenleme getiriyoruz'

2018-05-09 15:38 - Ekonomi

TSK'dan İdlib'de onuncu gözlem noktası

2018-05-09 19:51 - Genel

FETÖ/PDY’den gözaltına alınan AA muhabiri itirafçı olarak hakim karşısında

2018-05-10 01:02 - Asayiş

'Sanayinin dijital dönüşümünün yol haritasını çıkardık'

2018-05-10 01:32 - Teknoloji

'Fransa İran'daki çıkarlarını korumak için elinden geleni yapacak'

2018-05-09 18:02 - Dünya

Yüzde 78'i tamamlanan Yüksek Hızlı Tren projesi havadan görüntülendi

2018-05-09 19:37 - Gündem

İngiliz turistlere Bodrum'da kapkaç şoku

2018-05-09 22:32 - Asayiş

İlgili Haberler

TEKNOFEST Mavi Vatan'da halat çekme, el incesi atma ve kürek yarışları düzenlenecek

11:58 - Teknoloji

Farklı ülkelerde gizlice uzaktan çalışan Kuzey Koreli bilişimciler, şirketlerin korkulu rüyası oldu

11:22 - Teknoloji

"Nu.D-36"nın uçabilir replikası 8 aylık çalışmayla gökyüzüyle buluştu

12:13 - Teknoloji

Kandilli Rasathanesi 1947'den bu yana güneşi "el" ile gözlemliyor

11:38 - Teknoloji

Türkiye Ay aracını 2027'nin ilk aylarında uzaya fırlatacak

10:48 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kocaeli'de Hyundai IONIQ 3'ün seri üretimi başladı

21:27 - Ekonomi

İngiltere'de iki gün içinde ikinci tren raydan çıktı

21:22 - Dünya

İsrail, yılda yaklaşık 100 bin saldırı İHA'sı üretmeyi planlıyor

21:13 - Dünya

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

21:02 - Gündem

Çiftçilere 110,5 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi bugün yapılıyor

20:32 - Ekonomi