?>

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: EDAG Vadide yerini aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Otomotiv endüstrisinde önemli bir konuma sahip olan 'EDAG' Vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden 'FEV' ile sözleşmeyi yönetici şirketimiz imzalandı." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Kocaeli

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Otomotiv endüstrisinde önemli bir konuma sahip olan 'EDAG' Vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden 'FEV' ile sözleşmeyi yönetici şirketimiz imzalandı. Bu şirket genişleme planlarını Bilişim Vadisi'nde yapmayı planlıyor." dedi.

Varank sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Gençleri sanayi sektörüne yönlendirmeyi, bu alanda yetiştirmeyi de son derece önemsiyoruz. Temellerini bugün atacağımız Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi bu açıdan kritik öneme sahip.

16 milyon liralık bu projenin 10 milyon lirası kalkınma ajansımız tarafından finanse edilecek. Bu merkezin hayata geçmesiyle sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücünü yetiştirmek üzere yılda 2 bin kişiye uygulamalı eğitimler verilecek, üniversite-sanayi iş birliği projeleri hayata geçecek, çevre OSB’leri de dahil ettiğimizde 3 bine yakın firmanın yenilikçi ürün geliştirme kapasitesi artacak.

Biz vadiyi (Bilişim Vadisi) aynı zamanda teknoloji tabanlı girişimciliğin de merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu amaçla 100 milyon liralık bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulması için çalışmalara başladık. İnşallah bu fonun imzalarını da yakın zamanda birlikte atacağız.

Ulaşım, haberleşme, nesnelerin interneti, finans, siber güvenlik, robotik ve otomasyon gibi alanlardaki projeleri bu fonla birlikte değerlendirmek istiyoruz. Türk Standardları Enstitüsü üretim ve hizmetler sektörüne yönelik kılavuzlar hazırladı.

Kılavuzlarda yer alan tedbirleri uygulayan firmalarımıza, Kovid-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesi ve Güvenli Hizmet Kalite Belgesi veriyoruz.

Şimdiye kadar 351 firmamız Güvenli Üretim Belgesi alırken, hizmetler sektöründe de 34 firmaya Güvenli Hizmet Belgesi verdik."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Gençlerbirliği, Sivasspor'a konuk olacak

2020-07-18 13:22 - Spor

Yetiştiricilerden 'damızlık hayvan' uyarısı

2020-07-18 14:57 - Çevre-Hayat

Esed rejimi İsrail'in Şam'a hava saldırısı düzenlediğini iddia etti

2020-07-21 02:57 - Dünya

Borsa güne yükselişle başladı

2020-07-16 13:05 - Ekonomi

TİGEM 143 safkan Arap koşu tayı satacak

2020-07-22 18:49 - Gündem

BM: Libya'da krizin taraflarına mesajımız net; askeri çözüme yer yok

2020-07-22 00:27 - Dünya

Portekiz'de şampiyon Porto

2020-07-16 15:22 - Spor

Baş döndüren 'Ters ev'ziyaretçilerini bekliyor

2020-07-19 18:02 - Çevre-Hayat

Huawei’nin en güçlü bilgisayarı MateBook X Pro yakında Türkiye’de

2020-07-17 17:24 - Genel

Pınar Gültekin cinayeti zanlısının yalanları 'delillerle' çürütüldü

2020-07-22 17:42 - Gündem

İlgili Haberler

Bahçeli'nin hibe ettiği Hacıbektaş'taki arsaya yapılan cemevi külliyesi 11 Ekim'de aç

12:23 - Siyaset

Kabine üyelerinden ‘Gazze Kararlılık Yürüyüşü’ne destek

23:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sumud artık sadece denizde değil, her yerdedir

23:18 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefonda Gazze'yi görüştü

21:18 - Siyaset

Bakan Memişoğlu'ndan DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'a teşekkür mesajı

17:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanlığı kafe ve lokantalarda fahiş fiyatlı su satışlarını denetledi

17:27 - Ekonomi

Özgürlük Filosu Koalisyonundan Galli hemşire Evans, herkesi Filistin'e gitmeye çağırdı

17:22 - Dünya

AKOM'dan İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı

17:17 - Gündem

İsrail'in alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu aktivistlerinden Batmanlı doktor memleketine döndü

17:13 - Gündem

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti

17:02 - Dünya