Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: EDAG Vadide yerini aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Otomotiv endüstrisinde önemli bir konuma sahip olan 'EDAG' Vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden 'FEV' ile sözleşmeyi yönetici şirketimiz imzalandı." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Kocaeli

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Otomotiv endüstrisinde önemli bir konuma sahip olan 'EDAG' Vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden 'FEV' ile sözleşmeyi yönetici şirketimiz imzalandı. Bu şirket genişleme planlarını Bilişim Vadisi'nde yapmayı planlıyor." dedi.
Varank sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Gençleri sanayi sektörüne yönlendirmeyi, bu alanda yetiştirmeyi de son derece önemsiyoruz. Temellerini bugün atacağımız Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi bu açıdan kritik öneme sahip.
16 milyon liralık bu projenin 10 milyon lirası kalkınma ajansımız tarafından finanse edilecek. Bu merkezin hayata geçmesiyle sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücünü yetiştirmek üzere yılda 2 bin kişiye uygulamalı eğitimler verilecek, üniversite-sanayi iş birliği projeleri hayata geçecek, çevre OSB’leri de dahil ettiğimizde 3 bine yakın firmanın yenilikçi ürün geliştirme kapasitesi artacak.
Biz vadiyi (Bilişim Vadisi) aynı zamanda teknoloji tabanlı girişimciliğin de merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu amaçla 100 milyon liralık bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulması için çalışmalara başladık. İnşallah bu fonun imzalarını da yakın zamanda birlikte atacağız.
Ulaşım, haberleşme, nesnelerin interneti, finans, siber güvenlik, robotik ve otomasyon gibi alanlardaki projeleri bu fonla birlikte değerlendirmek istiyoruz. Türk Standardları Enstitüsü üretim ve hizmetler sektörüne yönelik kılavuzlar hazırladı.
Kılavuzlarda yer alan tedbirleri uygulayan firmalarımıza, Kovid-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesi ve Güvenli Hizmet Kalite Belgesi veriyoruz.
Şimdiye kadar 351 firmamız Güvenli Üretim Belgesi alırken, hizmetler sektöründe de 34 firmaya Güvenli Hizmet Belgesi verdik."
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bozdağ: Tayyip Bey FETÖ'nün Türkiye'yi işgaline engel oldu

2020-07-17 19:37 - Siyaset

Lokanta, kafe ve kıraathane gibi iş yerlerinin çalışma saatlerine yönelik kısıtlama kaldırıldı

2020-07-21 15:57 - Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: EDAG Vadide yerini aldı

2020-07-22 22:12 - Siyaset

Qarpız kəsdim, yeyən yox... -İrade Celil, Azerbaycan'dan yazıyor-

2020-07-17 10:03 - En Son Yazılar

İkna edilen PKK'lı terörist Suriye sınırında teslim oldu

2020-07-19 17:57 - Gündem

Bursa Hayvanat Bahçesi'nin nüfusu yeni doğumlarla artıyor

2020-07-21 20:52 - Gündem

Türkiye AGİT seçimlerinde FETÖ'ye karşı tavizsiz tutum istiyor

2020-07-16 16:26 - Gündem

İran ve Afganistan'a yapılan uçuşlar askıya alındı

2020-07-19 19:27 - Gündem

ABD'de Kovid-19 salgınında ölenlerin sayısı 144 bine yaklaştı

2020-07-21 21:48 - Gündem

Fetih ve Hamas’tan İsrail’in ilhak planına karşı ortak gösteri düzenleme kararı

2020-07-20 23:11 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya