?>

Samsun'da 80 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verecek "YAŞAM" açıldı

Samsun'da, Sağlık Bakanlığınca 80 yaş ve üzeri bireylerin aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) hizmete girdi.

Sağlık - 2 yıl önce

Samsun

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan YAŞAM görevlileri, kentte 80 ve üzeri yaşta bulunan yaklaşık 31 bin kişiye hizmet verecek.

Doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan ekip, her ay düzenli olarak 80 yaş ve üzeri bireyleri evinde ziyaret ederek gerekirse tedavisini yapacak. Evde tedavisi yapılamayan yaşlılar, randevu alınıp hastanede muayenesi gerçekleştirildikten sonra tekrar evine götürülecek.

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, AA muhabirine, 2050'ye kadar Türkiye'deki yaşlı nüfusun üç kat artacağının öngörüldüğünü söyledi.

Samsun'da 80 yaş ve üzeri yaklaşık 31 bin kişi bulunduğuna işaret eden Oruç, "Bu vatandaşlarımızın hepsine ulaşarak yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Sağlıklı Yaş Alma Merkezimizde aile hekimi uzmanlarımızla beraber sağlık hizmetini sürdürmeye devam edeceğiz. Sağlıklı yaş alma merkezlerimiz 80 yaş ve üzeri yaşlılarımızın sağlık bakım hizmetlerinin sürdürülmesi, ihtiyaçlarının belirlenmesi ve sonrasında koordinasyonun sağlanması amacıyla kuruldu." dedi.

Sağlık çalışanlarının irtibat kurduğu 80 ve üzeri yaştaki bireylerin tedavilerinin evde veya kurulan poliklinikte yapılacağını anlatan Oruç, şöyle devam etti:

"Yaşlı bireylerin evden hastaneye, hastaneden eve nakillerini de sağlık personelimiz yapacak. Evde bakım ya da rehabilitasyon hizmetleri olacaksa bunları sağlamış olacaklar. Dolayısıyla bütüncül yaklaşım sergileyerek 80 yaş üstü tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini karşılamış olacağız. Eğer farklı hastalıkları varsa polikliniğe geldikten sonra diğer hastalıklarla ilgili çalışan uzman hekimlerimiz, hastalarımızı değerlendirmiş olacak. Yanlarına refakatçi olarak sağlık çalışanlarımız, diğer polikliniklere götürerek ihtiyaçlarını aynı gün içinde karşılayıp sonrasında evlerine nakillerini sağlayacak bir yaklaşım sergilemiş olacaklar."

Oruç, YAŞAM'ın Çarşamba ve Bafra ilçelerindeki devlet hastanelerinde kurulduğunu, diğer ilçelerde de kurulması için çalışma yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Paris'te gaz kaçağı kaynaklı patlamada 4 kişi yaralandı

2023-06-21 19:37 - Dünya

Kosova Başbakanı Kurti, Belgrad-Priştine Diyaloğu için Brüksel'e gitmeye hazır

2023-06-20 23:48 - Dünya

Sağlık Bakanı Koca'dan kızamık vakaları iddialarına yanıt: Kaygı uyandıran iddialar asılsız

2023-06-19 10:47 - Sağlık

Fransa'da polis Paris Olimpiyat Komitesi merkezine baskın düzenledi

2023-06-20 15:15 - Dünya

Yaşı 93 olmasına rağmen çevreyi yeşertmek için çalışmaktan vazgeçmiyor

2023-06-16 15:37 - Çevre-Hayat

Türk Kızılay, kurban bağışlarının büyük bölümünü depremzedelere ulaştıracak

2023-06-18 11:43 - Gündem

Hatay Belen'de ağır hasarlı binaların yıkımına başlandı

2023-06-17 22:38 - Gündem

Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığındaki 2 terörist etkisiz hale getirildi

2023-06-20 13:17 - Gündem

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın 2023-2024 sezonda giyeceği formalar tanıtıldı

2023-06-20 20:14 - Spor

İngiltere'nin, gelişmekte olan ülkelerle ticareti artırmak için yeni planı bugün devreye girdi

2023-06-19 16:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Eğitim yöntemleri farklı da olsa kadınlarda kanserle ilgili farkındalık artıyor

13:07 - Sağlık

Edirne'nin sağlık neferleri, 2 bin 510 hastaya evinde hizmet veriyor

12:27 - Sağlık

Uzmanından "sahte güneş gözlüğü" uyarısı

12:23 - Sağlık

DSÖ: Suriye'de yaklaşık 16 milyon kişi acil insani sağlık desteğine ihtiyaç duyuyor

20:48 - Sağlık

Obezite, Alzheimer riskini artırıyor

15:12 - Sağlık

Günün Manşetleri

Türkiye, Ekvador'da düzenlenen saldırıyı kınadı

00:12 - Gündem

Zelenskiy'nin, Putin'le Türkiye'de görüşme çağrısı, dünya basınında geniş yer buldu

23:32 - Dünya

Sivas'ta şiddetli yağışlar sele neden oldu

23:27 - Gündem

Hamas, Washington yönetimiyle görüşmesi sonucu ABD vatandaşı esirin serbest bırakılacağını açıkladı

23:13 - Dünya

Trump, düzensiz göçmen sorunu çözülmezse ABD'nin "üçüncü dünya ülkesi olacağını" savu

23:07 - Dünya