?>

Şampiyon yarış atlarının yaylası: Ereğli

Konya'nın Ereğli ilçesindeki at haraları, yaz dönemlerinde İngiliz ve Arap taylarına ev sahipliği yapıyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Konya

Yarış atlarının beslenme ve bakımının yapıldığı 30'a yakın çiftliğin bulunduğu Konya'nın Ereğli ilçesinde, atlar için pansiyon hizmeti veriliyor.

Yaz aylarında atların konakladığı ilçenin tercih nedeni ise rakım ve iklim şartlarının çok uygun olması.

Ereğli'de yetişen tayların, son yıllarda gerçekleştirilen bazı yarışları kazanması da ilçenin adının, at ve yarışseverler tarafından bilinmesini sağladı.

At çiftliği sahibi Mustafa Özsarı, Konya şehir merkezine 150 kilometre uzaklıktaki Ereğli'nin, hipodromların bulunduğu Adana ve Şanlıurfa’ya yakın olmasının da bir avantaj olduğunu belirterek, 16 yıl önce 4 atın bakımıyla başladığı mesleğini 40 at ile sürdürdüğünü söyledi.

Yarış ömrünü tamamlayan damızlık yarış atlarından üretim yapan Özsarı, bu yıl 7 tayı koşulara hazırladığını dile getirerek, yetiştirdiği birçok atın ülke genelindeki koşularda başarılı olmasından gurur duyduğunu anlattı.

Mustafa Özsarı, ilçede yetişen tayların bugüne kadar bir çok yarışta başarı elde ettiğinin yarışseverler tarafından bilindiğini belirterek, "Gazi Koşusu'nu kazanan 'Hep Beraber', 'Yavuz Star', 'Popular Demand' gibi atların Ereğli'de yetişen taylar olduğunu biliyoruz. Bunun dışında bakımını yaptığımız atlar arasında da başarılar elde edenler var" dedi.

"Ereğli, coğrafi olarak atlar için çok uygun bir yer"

Başta İngiliz atları olmak üzere Arap atlarını da yetiştirerek yarışlara hazırladıklarının altını çizen Özsarı, şöyle devam etti:

"Burada yarış atları besliyoruz. Atlara pansiyonculuk hizmeti sunuyoruz. Besliyoruz, yetiştirip satıyoruz. Yarış hayatı bitmiş atları, damızlık olarak kullanıyoruz. Burada atlardan üretim yapıp yeni taylar yetiştiriyoruz ve onları koşturuyoruz.

Adana ve Şanlıurfa'ya yakınlığıyla beraber, rakımın atlar için uygun olması burayı tercih ettiriyor. Burası Adana ve Şanlıurfa'ya göre yayla konumunda. Bu nedenle muhakkak atların yaz aylarında burada olması gerekiyor.

Ereğli, coğrafi olarak atlar için çok uygun bir yer. Atlar çayırı çok severler, çayırda koşmak isterler. Buralarda da çok güzel çayırlarımız var. Bu nedenle tercih ediliyoruz.''

Atların günlük bakımlarını titizlikle yaptıklarını anlatan Özsarı, yonca, yulaf ve protein değeri yüksek besinleri tercih ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yabancı ekonomistler TCMB'den faiz indirimi bekliyor

2019-09-11 14:27 - Ekonomi

İngiltere'den İran'ın Esed rejimine petrol satışına tepki

2019-09-10 23:07 - Dünya

Dünya Ralli Şampiyonası etapları havadan görüntülendi

2019-09-12 20:07 - Spor

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyondan BM Yemen Heyetine engel

2019-09-10 21:57 - Dünya

TEKNOFEST'te 3 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak

2019-09-14 15:32 - Teknoloji

Şampiyon yarış atlarının yaylası: Ereğli

2019-09-17 16:02 - Çevre-Hayat

Fed'in faiz indirimlerine devam etmesi bekleniyor

2019-09-16 16:39 - Ekonomi

İran'dan Suudi petrol tesislerine düzenlenen saldırıyla ilgili suçlamalara tepki

2019-09-15 15:02 - Dünya

'Netanyahu'nun açıklaması utanç verici'

2019-09-15 17:22 - Siyaset

Tel Rıfatlılar YPG/PKK ve Esed rejimini protesto etti

2019-09-13 19:12 - Dünya

İlgili Haberler

Kızılay Haftası'nda öğrenciler iyilik ve dayanışmayı öğrendi

16:33 - Çevre-Hayat

Çanakkale'de "Eceabat Zeytinyağı Festivali ve Zeytin Hasat Şenliği" düzenlendi

15:17 - Çevre-Hayat

Göçerlerin yaylalardan dönüş yolculuğu sürüyor

14:13 - Çevre-Hayat

Ordu'da etkili olan sis sonbahar renkleriyle güzel görüntü oluşturdu

13:27 - Çevre-Hayat

Berlin'de "Aile: Son Sığınak" konferansı düzenlendi

13:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TRT World Forum 2025 yarın İstanbul'da başlayacak

17:33 - Gündem

Sındırgı depreminde enkaz altında kalmaktan son anda kurtulan kardeşler o anları anlattı

17:28 - Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu'nda tıra çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

17:23 - Gündem

Türkiye'nin kara sınırlarının yaklaşık yüzde 44'üne güvenlik duvarı örüldü

17:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye tam üyelikte çok kısa sürede ciddi mesafe alabiliriz

17:13 - Siyaset