?>

Salgının etkilerini zıplayarak siliyorlar

Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle uzun süredir evlerinde kalan vatandaşlar, eğlenceli olduğu kadar kalori de yaktıran açık hava sporu "Kangoo Jumps"ı tercih etmeye başladı.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Ankara

Kangoo Kulüp Türkiye üyeleri, Kovid-19 salgını ve salgın nedeniyle alınan önlemlerin bedensel ve psikolojik etkilerinden, açık havada özel üretim ayakkabıları üzerinde zıplayarak kurtuluyor.

Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle uzun bir süredir evlerinden çıkmayan vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlamalarının sona ermesiyle kilo vermek için farklı sporlara yöneldi.

Dünyada 60 ülkeden fazla ülkede yaygın şekilde yapılan Kangoo Jumps aktiviteleri, son yıllarda kilo vermek isteyenlerin tercihi haline geldi.

Kangoo Jumps'ta, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) dünyaya döndüklerinde astronotların bacak kaslarında oluşan zayıflığı önlemek için geliştirdiği özel ayakkabılar kullanılıyor.

Sosyal mesafeye dikkat ederek spor egzersizlerini yapıyorlar

Uluslararası Kangoo Jumps Eğitmeni Kemal Yatmaz, yaptığı açıklamada, salgın sürecinde vatandaşların 4 aydır evlerinde kaldığını ve spor yapamadığını anımsattı.

"Kangoo Kulüp Türkiye"nin, vatandaşları salgının etkilerinden kurtarmak için spor etkinlikleri düzenlediğini aktaran Yatmaz, açık havada, sosyal mesafeye dikkat ederek 45 dakika boyunca egzersiz yaptıklarını söyledi.

İnsanların adeta "spora aç şekilde" kendileriyle iletişime geçtiğini belirten Yatmaz, salgın nedeniyle etkinlikteki kişi sayısını sınırlı tuttuklarını, alanın büyüklüğüne bağlı olarak en fazla 15 kişilik gruplar oluşturduklarını aktardı.

Kangoo Jumps ayakkabıların NASA tarafından üretildiğini belirten Yatmaz, "Eklem bölgelerine zarar vermiyor. Menisküs, bel fıtığı, omurilik gibi rahatsızlığı olan kişilerin bu sporu yapmasında hiçbir sıkıntı yok. Keyifli, eğlenceli, bol oksijenli derslerimiz oluyor." dedi.

Bu dönemde açık havada yapılan etkinliklere talebin arttığına dikkati çeken Yatmaz, şunları kaydetti:

"Açık havada yaptığımız spor egzersizleri ile evde yaptığımız egzersizler bir değil. Üç kişiyle başladık, şu anda bir hafta içerisinde 30 kişi olduk. Şu anda inanılmaz bir talep var. Biz kulüp olarak bu sporu tanıtmak istiyoruz çünkü zıplamak insana mutluluk verir.

Bunu zaten bizzat deniyoruz. Keyifli eğlenceli derslerimiz oluyor herkesin bu derslere katılmasını tavsiye ediyoruz."

Yatmaz, 45 dakikalık derslerde ortalama 700 ila 1000 kalori arasında yakılabildiğini söyledi.

Kangoo jumps kas gücünü arttırıyor

Kangoo Jumps Eğitimeni İpek Öney ise diğer sporlara göre kangoo jumps'un kas gücünü arttırdığını ve kalori yaktırdığını belirtti. Yaylı sisteme sahip kangoo jumps ayakkabılarına çoğu kişinin ön yargıyla yaklaştığını ifade eden Öney, kullandıktan sonra ise "Ne kadar kolaymış" yorumunun yapıldığını anlattı.

Kangoo jumps yapanların başka spora artık ihtiyaç duymacağını söyleyen Öney, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En az 25-30 dakika en fazla ise 45 dakika yapılabilen bir spor. Hem eğlenceli hem de sıkılmadan çok güzel kalori yakabiliyorsunuz. Vücudun bütün bölgelerini çalıştırıyor bu spor çünkü el ayak bacak koordinasyonu çok iyi.

Yaklaşık 40 dakika içinde hepsini aynı anda kullanmaya çalışıyoruz. En çok çalışan kas grubu bacak ve kalça. Dışarıda derslerimiz başladığı itibaren yoğun talep geldi biz de bu konudan çok memnunuz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Stancu'dan kariyer rekoru

2020-07-12 15:49 - Spor

Trabzonspor'un yenilgisiz günleri

2020-07-06 16:21 - Spor

Özlem öğretmen okulda 'civciv' mesaisinde

2020-07-08 14:57 - Çevre-Hayat

Saklı cennet Sarısu doğaseverleri bekliyor

2020-07-07 15:32 - Gündem

Türkiye ve çevresi 2019'da yaklaşık 24 bin kez sallandı

2020-07-11 18:18 - Gündem

Salgının etkilerini zıplayarak siliyorlar

2020-07-13 15:22 - Çevre-Hayat

Esed rejiminin savaş suçluları 10 yıldır yargılanmıyor

2020-07-09 20:04 - Gündem

Güneş enerjisinde yerli teknoloji kullanımı artacak

2020-07-07 19:49 - Ekonomi

Stancu'dan kariyer rekoru

2020-07-12 14:27 - Spor

CHP Sözcüsü Öztrak: Meclis İç Tüzüğü'nden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanacağız

2020-07-06 22:37 - Siyaset

İlgili Haberler

Mangal kömürü üreticileri hem havanın hem de ateşin sıcaklığıyla mücadele ediyor

13:33 - Çevre-Hayat

Çanakkale Savaşları'ndan kalma batık gemilere dalış yapıldı

13:02 - Çevre-Hayat

Bitki örtüsünün gelişimi ve serin hava leylekleri Erzurum'da konaklattı

12:53 - Çevre-Hayat

Sahiplendikleri farklı türdeki hayvanlara evlerini yuva yaptılar

12:07 - Çevre-Hayat

İstanbul İtfaiyesi dalgıcı, rip akıntısından kurtulmayı uygulamalı gösterdi

12:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Balıkesir'de atlı birlikler ile komandolar ormanların güvenliği için 24 saat nöbet tutuyor

13:38 - Gündem

Bağcılar'da metronun fren balatalarında çıkan yangın söndürüldü

13:32 - Gündem

Malezya'da Starbucks'ın satışları, geçen yıla göre yüzde 36 azaldı

13:28 - Dünya

Çanakkale'de 118 orman yangınında 7 bin 39 hektar alan zarar gördü

13:22 - Gündem

Trump yönetimi, ABD'deki vize sahiplerinin ülkede kalma sürelerini kısıtlamayı planlıyor

13:12 - Dünya