?>

Salgın sürecinde e-ticaretin yükselişi ambalaj kağıt talebini artırdı

Atık Kağıt Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Genel Müdürü Osman Kaytan, "Salgında e-ticaret trafiğinde yaşanan canlanma, ambalaja olan talebi adeta patlatarak, sektörün yeni yatırımlar yapabileceği bir ortam oluşmasını sağladı.” dedi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Istanbul

Atık Kağıt Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (AGED) Genel Müdürü Osman Kaytan, "Salgında e-ticaret trafiğinde yaşanan canlanma, ambalaja olan talebi adeta patlatarak, sektörün yeni yatırımlar yapabileceği bir ortam oluşmasını sağladı.” ifadelerini kullandı.

Kaytan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Sıfır Atık Projesi'nin en büyük destekçisi olduklarını belirtti.

Salgın sürecinde e-ticaret ile yaşanan hareketliliğin ambalaj kağıdı üreten sektöre pozitif anlamda değer kattığını ifade eden Kaytan, "Birçok sektör salgın sürecinde duraklama yaşarken kağıt sektörü, yeni yatırımlar yapıp, hem istihdam yarattı hem de büyüme sürecine devam etti. Salgın döneminde ambalajın ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Salgında e-ticaret trafiğinde yaşanan canlanma ambalaja olan talebi adeta patlatarak, sektörün yeni yatırımlar yapabileceği bir ortam oluşmasını sağladı.” ifadelerini kullandı.

Kaytan, Türkiye'de toplanan atık kağıt miktarının 3 milyon ton seviyesinde olduğunu ve 5 milyon ton üretim kapasitesi olan kağıt sektörüne yetmediğini aktararak, kağıt sanayisinin ihracat odaklı büyümesini ancak ham maddesi olan atık kağıdı ithal ederek gerçekleştirebileceğini kaydetti.

İthalatın kısıtlanmasının şu an sektörün gelişmesi önündeki en büyük engel olduğunu belirten Kaytan, “İhracatı serbest olan atık kağıdın ithalatının sınırlı olması, mevcut yatırımların randımanlı çalışmamasına neden oluyor. Yüz binlerce insanın istihdam kapısı olan kağıt sektörünün, önümüzdeki 5 yılda dünyadaki önemli üretim üslerinden biri haline gelmesi için geri dönüşümde teşvik mekanizmasının sağlıklı bir şekilde çalışması gerekiyor. Türkiye’de bugün, evlerden yeterince toplama yapılmayan, ağırlıklı olarak AVM’ler, marketler ve sokak toplayıcıları üzerinden geri kazanım faaliyetleri yapılan bir sistem bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Kaytan, kağıt sektörü olarak kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceklerini aktararak, "Son 10 yılda yüzde 100 büyüyen bir sektör olarak yeni yatırımlar yapmaya devam ederek, hem katma değer hem istihdam yaratmayı sürdüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

CHP Antalya İl Başkanı Bayar görevden alındı

2021-04-13 04:01 - Gündem

Türkiye rüzgar yatırımlarında Avrupa'da ilk beşte

2021-04-13 11:46 - Ekonomi

Kovid-19 ve bazı soruların gölgesinde Tokyo Olimpiyatları'na son 100 gün

2021-04-14 22:39 - Spor

Rusya'da hizmet verecek dev konteyner vinçlerin kurulumu Trabzon Limanı'nda yapılacak

2021-04-14 21:05 - Ekonomi

Avusturya'da Kovid-19 önlemleri karşıtları polisle çatıştı

2021-04-10 21:36 - Dünya

Salgın sürecinde e-ticaretin yükselişi ambalaj kağıt talebini artırdı

2021-04-17 17:16 - Ekonomi

Savunma sanayisi TCG Anadolu'yu göreve hazırlıyor

2021-04-13 17:01 - Teknoloji

Erciyes'te kayak keyfi nisanda da sürüyor

2021-04-15 16:06 - Çevre-Hayat

Afrika'da iyileşen Kovid-19 hasta sayısı 4 milyona yaklaştı

2021-04-14 17:56 - Dünya

Karagümrük'te 6 futbolcunun daha Kovid-19 testi pozitif çıktı

2021-04-14 19:16 - Spor

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yapılandırmanın vergi uyumunu bozduğu çok net

01:57 - Ekonomi

Koç Holding'den 2025'in 9 ayında 2,6 milyar dolar kombine yatırım

21:12 - Ekonomi

Turkcell'den 5,4 milyar lira net kar

19:42 - Ekonomi

TEDAŞ, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu personeline elektrik ve iş güvenliği eğitimi başlattı

19:23 - Ekonomi

ABD'de duyurulan işten çıkarma sayısı 22 yılın en yüksek ekim ayı seviyesinde

18:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

2025, kayıtlardaki en sıcak 3 yıldan biri olma yolunda

07:28 - Dünya

FETÖ'ye yönelik son 2 haftada düzenlenen operasyonlarda 67 şüpheli tutuklandı

07:17 - Gündem

Trump, ABD ile Özbekistan arasında ticaret anlaşması imzalandığını duyurdu

06:52 - Dünya

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yapılandırmanın vergi uyumunu bozduğu çok net

01:57 - Ekonomi

Fenerbahçe, Viktoria Plzen deplasmanından 1 puanla döndü

01:23 - Spor