?>

'Sakin şehir' Halfeti turizm sezonuna hızlı başladı

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin şehirler" ağında yer alan, sahil kenti görünümlü Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde turizm hareketliliği yaşanmaya başladı.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Şanlıurfa

Birecik Barajı dolayısıyla bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013 yılında "Sakin şehirler" ağına dahil ettiği Halfeti, tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle turist çekiyor.

Turizm sezonunda bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan ilçede ilkbaharla birlikte turizm hareketliliği yaşanıyor.

"Mayıs ayında bütün rezervasyonlarımız doldu"

Halfeti Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Numan Kılınç, 22 yıl önce sular altında kalan ilçenin artık geçim kaynağının turizm olduğunu söyledi.

İlçede 50 civarında tur teknesinin bulunduğunu belirten Kılınç, şöyle konuştu:

"Bayramın ilk gününden itibaren mayıs ayında bütün rezervasyonlarımız doldu. Gelen misafirlerimizden daha önceden rezervasyon yapmalarını istiyoruz. Gerçekten aşırı yoğunluk var.

İnşallah mayıs ve haziran ayını tüm turizm sektörü paydaşlarımızla beraber güzel bir şekilde geçiririz. Gelenlerin rezervasyon yapmalarını istiyoruz çünkü aşırı bir yoğunluk bekliyoruz.

Pandemi 2 yıldan beri bütün ülkenin olduğu gibi bizim de belimizi büktü. Hem pandemiden çıkış hem de kışı içeride geçiren insanlar, doğal olarak nisanda oruç olduğu için daha çok mayıs ayına yükleniyor."

Trekking ve dalış turizmi önerisi

Şanlıurfa Turizm Komitesi Başkanı Mehmet Kamil Türkmen de Halfeti'de ziyaretçilerin daha çok doğal yapıya uygun olan tarihi konaklarda ağırlandığını belirtti.

Halfeti'nin her geçen gün turizmde daha önemli bir yere geldiğini vurgulayan Türkmen, şunları söyledi:

"Bizim Halfeti'de destinasyonları daha çok geliştirmemiz gerekiyor. Bu destinasyonlara trekking ve dalış turizmini de ekleyerek birden fazla rota belirlenebilecek kapasite ilçemizde var.

Yine Karagül ve Mezopotamya sümbülü gibi çok endemik bitkiler var. Bunu da turizmin bir parçası haline getirebiliriz. Yine Gaziantep hemen yanı başında, Şanlıurfa'nın tam ortasında kalan Halfeti gastronomi kültürüyle de ön planda yer alıyor.

Özellikle meyve çeşitlerinden yemekler servis ediliyor. Bu insanın ister istemez ilgisini çekiyor. Festivaller ve alternatif rotaların geliştirilmesiyle Halfeti turizmi başlı başına bir destinasyon olmaya çok güçlü aday görünüyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Sofralık zeytin ihracatında hedef 100 bin ton

2022-04-17 12:29 - Ekonomi

Cristiano Ronaldo, bu akşam Liverpool maçında görev alamayacak

2022-04-19 16:35 - Spor

Fethiye'de açan gelincikler tarlaları kırmızıya bürüdü

2022-04-24 12:21 - Çevre-Hayat

Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü Çıkış Tarihi

2022-04-22 15:14 - İnsan&Hayat

Türk ve Amerikan uçakları Doğu Akdeniz'de ortak eğitim uçuşu yaptı

2022-04-19 16:02 - Gündem

Hasan dede 45 yaşındaki engelli kızına özenle bakıyor

2022-04-18 11:45 - Çevre-Hayat

Niloya ve arkadaşlarının yeni maceraları TRT Çocuk'ta izleyiciyle buluşacak

2022-04-18 14:07 - Medya

Zeytin çekirdeğinden Türk kahvesi üretildi

2022-04-23 12:26 - Teknoloji

Su kabağı kadınların elleriyle sanata dönüştürülüyor

2022-04-17 15:13 - Çevre-Hayat

BOTAŞ 'yeşil enerji' kapasitesini 15 megavata çıkaracak

2022-04-20 14:55 - Ekonomi

İlgili Haberler

Amasya Yalıboyu Evleri'nin Yeşilırmak'a yansıması eşsiz manzara oluşturdu

15:27 - Çevre-Hayat

Çocuklar aile kavramını "geçmişin izini sürerek" öğreniyor

13:57 - Çevre-Hayat

Bakırcılığın Kahramanmaraş'taki son temsilcileri mesleği yaşatmaya çalışıyor

13:47 - Çevre-Hayat

Yüksekten düşerek damağı yarılan kedi nadir uygulanan teknikle tedavi edildi

13:37 - Çevre-Hayat

Trabzonlu yorgancı Mehmet usta, mesleğini 60 yıldır aynı dükkanda sürdürüyor

13:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, Brezilya'dan ithal edilen bazı tarım ürünlerini ek tarife kapsamından çıkardı

02:02 - Dünya

Ukrayna: Kupyansk kontrolümüz altında

01:43 - Dünya

ABD'de federal yargıç, Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurdu

01:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz'da 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

01:22 - Siyaset

BM, Ukrayna'da sivil kayıplardaki artıştan endişe duyduğunu açıkladı

01:18 - Dünya