?>

Sağlıklı Yaşam Aracı, 10 milyon kişiye ulaştı

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılan proje kapsamında, 81 ilde hizmet vermek için iki yıl önce yola çıkan Sağlıklı Yaşam Araçları, 3 milyon kilometre yol kat ederek 10 milyon kişiyle temas etti.

Genel - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Sağlıklı Yaşam Araçları Projesi ile 2 yılda 10 milyon kişiye ulaşıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın sağlıklı yaşam bilincini oluşturmak için "Ulaşılacak her yere ulaşma" sloganıyla Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde başlattığı Sağlıklı Yaşam Araçları Projesi, iki yıldır devam ediyor.

Toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini artırma, sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturma, halk sağlığını koruma ve geliştirme, hastalık risklerini azaltmak amacıyla başlatılan projede, 10 milyon kişiye ulaşıldı.

3 milyon kilometre yol

Sağlıklı Yaşam Araçları Projesi'nde 150 araç 81 ilde hizmet verirken, teknolojik donanımlı mobil sağlık araçları Türkiye'nin her köşesine ulaşmak ve sağlık bilincini oluşturmak için iki yılda 3 milyon kilometre yol kat etti.

Sağlık Bakanlığı konseptine uygun dış tasarımının yanı sıra araçlarda bulunan dokunmatik bilgi ekranı, açılır kapanır sahne platform sistemi, 24 saat internet bağlantısı, televizyon, ses sistemi ve DVD oynatıcı gibi donanımlar sayesinde teknolojiden de faydalanılarak mobil hizmet alanında öne çıkan sağlıklı yaşam araçlarında bilgilendirici pek çok materyal halka dağıtıldı.

12 bin okula gidildi

Projeye dahil tüm araçlarda, deneyimli sağlık personeli haftada 45 saat hizmet veriyor. İki yıldır okullara, pazar alanlarına, AVM'lere, şehir merkezlerine ve hatta yaz aylarında plajlara giden sağlık personeli, Türkiye'de sağlık bilincinin artırılması konusunda büyük rol oynadı. Özellikle okul ziyaretlerinde büyük başarı elde eden Sağlıklı Yaşam Araçları, 12 bin okul ziyaretiyle 3 milyon öğrenciye ulaştı.

Türkiye'nin her köşesine uzanan proje kapsamında sağlık personelleri, ağız ve diş sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, depresyon, diyabet, fiziksel aktivite, hepatit, ishal, kalın bağırsak ve meme kanseri, KOAH, obezite, obeziteden korunma ve fiziksel aktivitenin önemi, organ bağışı, sağlıklı beslenme konusunda halka eğitim vererek materyaller dağıttı.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü yetkilileri, iki yıl önce "Ulaşılacak her yere ulaşma" sloganıyla çıkılan yolda önemli mesafe alındığını belirterek, "Sağlık personelimiz büyük özveriyle çalışıyor. Sahada çalışmanın zorluklarını göğüslüyor. Özellikle ulaşılamaz denilen yerlere gidip bir insana dokunmak bizi çok mutlu ediyor. Sağlık bilincini oluşturmak için başlattığımız projenin daha başındayız. Halkımız bizi yollarda görmeye, ulaşılamaz denilen yerlerde görmeye devam edecek. Sadece sağlık konularında değil, çocuk ihmal ve istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konularda özel günler ve haftalarda diğer kurumlarla iş birliği yaparak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sibel Kurtoğlu

Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'da Müslümanlar Konseyi Başkanına ölüm tehdidi

2018-03-15 05:32 - Dünya

Tarkan, fizy konserleriyle Almanya'da

2018-03-16 17:18 - Magazin

Bir tuz kristalinden daha küçük bilgisayar üretildi

2018-03-20 21:02 - Teknoloji

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final kuraları çekildi

2018-03-16 20:02 - Spor

Bali'de yarın hayat duracak

2018-03-16 11:32 - Dünya

Dışı gecekondu içi kumarhane

2018-03-19 17:02 - Asayiş

Fatih’te yangın: Mahsur kalanlar pencereden atladı

2018-03-16 05:32 - Asayiş

İstanbul Film Festivali, 37. kez sinemaseverlerle buluşacak

2018-03-14 19:36 - Genel

Michelin'den yeni "servis" kampanyası

2018-03-16 17:46 - Ekonomi

Darüşşafaka'nın rakibi Bayern Münih

2018-03-15 15:46 - Spor

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

BM, İsrail ordusunu, bu yıl da çatışmada çocuklara zarar verenler "kara listesinde" tuttu

02:18 - Dünya

Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine seçilenler hakkındaki karar Resmi Gazete'de

00:32 - Gündem

Zelenskiy: Rusya şimdi İran nükleer programını kurtarmaya çalışıyor

00:23 - Dünya

Inter Miami, Kulüpler Dünya Kupası'nda Porto'yu 2-1 yendi

00:18 - Spor

İzmir Buca’da belediye işçilerinin grevi nedeniyle çöp yığınları oluştu

00:12 - Gündem