?>

Sağlık hizmetlerinin denetiminde rehber kitap hazırlandı

Sağlık Bakanlığınca, il sağlık müdürlükleri denetim birimlerince gerçekleştirilecek denetimlerde aykırılık tespiti halinde, yaptırımlarda bir standart oluşturmak amacıyla "Sağlık Hizmetlerinde Denetim" kitabı hazırlandı.

Sağlık - 5 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığınca yayımlanan ve 81 il sağlık müdürlüğüne gönderilen rehber, e-Kitap olarak erişime açıldı.

Denetimlerle Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm sağlık tesislerinin Bakanlığın politika ve düzenlemelerine uygun ve mevzuat ile belirlenen standartlarda faaliyet göstermelerini sağlamak amaçlanıyor. Ayrıca merdiven altı olarak tabir edilen yetkisiz, ruhsatsız, izinsiz olarak kişi ve kuruluşlarca verilen sağlık hizmetini ve tıbbi uygulamaları önlemek amacıyla denetim ve yaptırım uygulama noktasında rehberlik oluşturmak ve toplum sağlığının korunması hedefleniyor.

Bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan "Sağlık Hizmetlerinde Denetim" kitabında denetim türleri, yetkisiz, izinsiz veya ruhsatsız sunulan sağlık hizmetlerinin denetimleri, denetimlerin sıklığı ve denetimlerin kimler tarafından gerçekleştirileceği ele alınıyor.

Sağlık kurum ve kuruluşları ile sağlık hizmet sunumuna yönelik yapılan denetimlerde karşılaşılan uygunsuzluklara karşı uygulanacak idari yaptırımlar ise ilgili kanunlar çerçevesinde belirtiliyor.

Rehber kitapta, sağlıkta tanıtım ve bilgilendirmenin temel ilke ve esasları belirtilerek sağlıkta tanıtım ve bilgilendirme mevzuatı bir bütün halinde açıklanıyor.

Ayrıca denetim faaliyetlerinin elektronik ortamda etkin olarak izlenmesi ve değerlendirilmesi, sistemin etkili bir şekilde kullanılması, denetim sonuçlarının belirlenen formata uygun olarak sistem tarafından raporlanabilmesi amacıyla geliştirilen Denetim ve İzleme (Den-İz) sistemi tanımlanıyor.

Rehbere e-Kitap olarak https://denetimshgm.saglik.gov.tr/TR-75067/e-kitap.html adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycan ordusu 21 köy ve 1 kasabayı daha işgalden kurtardı

2020-10-21 23:36 - Dünya

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 227 bini geçti

2020-10-22 20:11 - Dünya

Kovid-19'dan korunmak için 'temassız' dezenfeksiyon robotu geliştirdiler

2020-10-17 15:31 - Teknoloji

'Bebe giyimi ve eşyası'ndan 200 milyon doların üzerinde döviz getirisi

2020-10-22 17:35 - Ekonomi

KKTC'de yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar mazbatasını aldı

2020-10-19 19:51 - Dünya

Bakan Karaismailoğlu: Kömürhan Köprüsü dünya için örnek projelerden biri

2020-10-17 20:11 - Gündem

Milli SİHA'lara yeni mühimmatlar geliyor

2020-10-18 12:56 - Ekonomi

Komşu 14 girişimci kadının üretim başarısı

2020-10-21 14:56 - Çevre-Hayat

Bolu'nun futbolcu kızları performanslarıyla göz dolduruyor

2020-10-17 15:11 - Spor

Bal tenekesiyle eroin sevkiyatı 'Sezar'ın hassas burnuna takıldı

2020-10-19 21:46 - Gündem

İlgili Haberler

Göz sağlığı için yüzme sonrası "durulama" uyarısı

14:32 - Sağlık

Emekli memur Sağlıklı Hayat Merkezi sayesinde 43 yıl sonra sigarayı bıraktı

12:07 - Sağlık

Türkiye'de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı

16:23 - Sağlık

Tedavisi sadece diyet olan fenilketonüri hastalarına bayram reçetesi

11:52 - Sağlık

Parkinson hastası, 14 yıllık titreme ve yürüyüş bozukluğundan beyin piliyle kurtuldu

11:48 - Sağlık

Günün Manşetleri

KKTC'de koalisyon hükümetindeki 3 parti ortak adayları Cumhurbaşkanı Tatar'a desteklerini

00:13 - Gündem

Cambridge öğrencileri, İsrail'le ilişkilerin kesilmesi talebiyle çadırlar kurarak eylem başlatt

00:08 - Dünya

TBMM Genel Kurulunda bugün Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirilecek

00:02 - Siyaset

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1 Haziran'da yeni günlük uçuş rekoru

23:32 - Çevre & Seyahat

Beyaz Saray: Trump, Türkiye'de Rusya ve Ukrayna liderleriyle görüşmeye açık

23:23 - Dünya