?>

Sağlık Bakanlığında Kovid-19 tedbirleri artırıldı

Sağlık Bakanlığında, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında, zorunlu hallerde ziyaretçi kabullerinde "Hayat Eve Sığar" uygulamasına geçilecek.

Gündem - 5 yıl önce

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Kovid-19 Salgını Tedbirleri" başlığıyla, bakanlık bünyesindeki tüm birimlere yazı gönderdi.

Yazıda, Bakanlık merkez teşkilatında verilen hizmetin etkin, kesintisiz ve sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi ve Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında uygulamaya konulan birçok idari tedbir bulunduğu belirtildi.

Son günlerde Bakanlık merkez hizmet birimlerinde vakaların sayısında artış olması sebebiyle alınan tedbirlere ilave olarak, belirtilen hususlara azami özenin gösterilmesinin zorunluluk teşkil etttiği vurgulandı.

Bu çerçevede, merkez binada uygulanan ziyaretçi girişi yasağının halen devam ettiği, zorunlu haller dışında ziyaretçi kabulünde ısrarcı olunmaması gerektiği kaydedildi.

Kovid-19 salgını tedbirlerine ilişkin alınan önlemler şöyle sıralandı:

"Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 17.08.2020 tarihli ve 2020/68 sayılı kararı gereğince, zorunlu hallerde ziyaretçi kabullerinde 'Hayat Eve Sığar (HES)' uygulamasına geçilecek.

- Yemekhanenin kullanımıyla ilgili 18.03.2020 tarihli ve 1521 sayılı yazı ile duyurulan tedbirlere gerekli hassasiyetin gösterilecek.

- Binaya girişlerde güvenlik görevlilerince yapılan ateş ölçümünün mutlaka yaptırılması ve yüksek ateş çıkması durumunda binaya kesinlikle girilmemesi ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanacak.

- Salgın hastalık belirtisi gösteren personelin, ilgili amirleriyle görüşerek mesaiye gelmeksizin en kısa sürede sağlık kuruluşuna müracaat etmesi sağlanacak.

- Ortak kullanım alanlarından olan bina içerisindeki tüm çay ocakları kapatılacak ve zemin katta yer alan kantinde çay-kahve servisleri kaldırılacak.

- Personel giriş-çıkışlarında ve bina içerisinde kesinlikle maskesiz dolaşılmayacak. Sosyal mesafenin korunmasına ve hijyen kurallarına riayet edilecek.

- Bina içerisindeki tüm asansörlerin 6 kişiden fazla kullanılmaması sağlanacak."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türk Kızılay yardımlarıyla Lübnanlıların gönüllerini fethetmeye devam ediyor

2020-08-16 23:57 - Dünya

Yunan-Rum ikilisi AB'den beklediğini bulamadı

2020-08-15 01:02 - Dünya

Lübnan Sağlık Bakanı'ndan patlamanın ilk anından itibaren ülkesinin yanında yer alan Türkiye'ye teşekkür

2020-08-13 19:31 - Dünya

Dışişlerinden Batı Trakya'daki Türk azınlığa ait ilkokulları kapatan Yunanistan'a tepki

2020-08-12 13:57 - Gündem

Petlas'ın Porsche Cayman çekilişi sonuçlandı

2020-08-14 17:31 - Genel

AA'dan 'Atatürk'ten Erdoğan'a Cumhurbaşkanlarımız' albümü

2020-08-13 20:32 - Kültür Sanat

İkinci el araç ticareti düzenlemesine sektörden destek

2020-08-15 17:32 - Ekonomi

Mısır Meclisi, Yunanistan ile imzalanan deniz yetki alanları anlaşmasını onayladı

2020-08-18 08:32 - Dünya

Lübnan Ordusu: Kayıpları arama çalışmaları devam ediyor

2020-08-12 03:42 - Dünya

Spor dünyası Süleyman Seba'yı anıyor

2020-08-13 14:27 - Spor

İlgili Haberler

Uludağ'da Oteller Bölgesi kar yağışıyla beyaza büründü

21:57 - Gündem

Erzurum polisi atalarının izinde tabyalarda nöbette

20:08 - Gündem

Hacıbektaş Horasan Erenleri Dergahı Cemevi Külliyesi açıldı

19:38 - Gündem

Nevşehir'de Horasan Erenleri Dergahı Cemevi Külliyesi açıldı

19:33 - Gündem

Mehmetçik, 'Ateş Serbest'te hedefleri tam isabetle vurdu

18:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Denizli'de tavanı çöken evdeki 6 kişi yaralandı

02:03 - Asayiş

Mısır'da Gazze'deki savaşı sonlandırmak için Trump'ın katılımıyla uluslararası zirve

01:18 - Dünya

İran: Avrupa ile nükleer müzakere düşünmüyoruz, ABD ile adil ve dengeli diyaloğa hazırız

01:07 - Dünya

İsrail askerleri Mısır sınırında bir kişiyi öldürdü

01:02 - Dünya

Afganistan ve Pakistan sınırında çatışma yaşandığı bildirildi

00:17 - Dünya