?>

Rusya'dan dolara karşı önlem

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Siluanov, "ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de avro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız." dedi.

Dünya - 7 yıl önce

MOSKOVA

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov, ABD dolarının uluslararası ticarette tehlikeli bir enstrüman haline geldiğini belirterek “ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de avro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız." dedi.

Siluanov, Rus televizyon kanalı Rossiya 1’e verdiği mülakatta, ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları nedeniyle dolar kullanımını azaltacaklarını belirtti.

Yaptırımlar doğrultusunda ABD varlıklarına yönelik yatırımları azalttıklarına işaret eden Siluanov, “ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de avro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız. ABD doları uluslararası ticarette tehlikeli bir enstrüman haline geldi.” diye konuştu.

Rusya’daki Amerikan şirketlere ise yaptırım uygulamayı planlamadıklarını söyleyen Siluanov, “Çünkü bu şirketler Rusya vatandaşlarını istihdam ediyorlar. Petrol ticaretinde ise yerel paralara geçme ihtimalini değerlendiriyoruz. ABD’nin yaptırımları Amerikalılara geri tepecek.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi ülkelerle ticaretin milli para birimleri üzerinden yapılmasının planlandığını bildirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ABD’nin doları siyasi bir enstrüman olarak kullanmasını eleştirerek “ABD’nin doların kullanılmasına yönelik kısıtlayıcı adımlarını stratejik bir hata olarak görüyoruz.” demişti.

Muhabir: Emre Gürkan Aba

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Topyekûn millet olarak saldırı altındayız, bazıları da zil takıp oynuyor!

2018-08-08 10:03 - En Son Yazılar

'Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanındayız'

2018-08-10 20:37 - Siyaset

Güvenlik güçlerine milli yazılım yol gösteriyor

2018-08-08 18:06 - Ekonomi

GAZelle Türkiye pazarında etkili olmak istiyor

2018-08-09 15:51 - Ekonomi

Eski Vali'den 'Musul tekrar DEAŞ'ın eline geçebilir' uyarısı

2018-08-06 20:17 - Genel

'Bu savaşı da hep birlikte kazanacağız'

2018-08-11 02:02 - Siyaset

İran Dışişleri Bakanı Zarif: Avrupa'nın yaptırımlara karşı çıkması ABD'yi yalnızlığa itti

2018-08-08 17:16 - Genel

Rusya'dan dolara karşı önlem

2018-08-13 00:52 - Dünya

'Can yeleği yok dediler, bota silah zoruyla bindirdiler'

2018-08-09 17:02 - Çevre-Hayat

NetWork'ten Sonbahar/Kış 2018 erkek koleksiyonu

2018-08-06 17:48 - Genel

İlgili Haberler

Trump, Hindistan'ın Rusya'dan petrol alımını durdurduğunu açıkladı

20:38 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan İran'a "dayanılmaz sonuçlarla yüzleşecekler" tehd

20:33 - Dünya

Axios: Witkoff ve Erakçi olası bir nükleer anlaşma için Türkiye'de bir araya gelecek

19:39 - Dünya

İran: Zenginleştirilmiş uranyumun başka bir ülkeye transferi yönünde bir planımız yok

16:32 - Dünya

Yemen hükümeti, Husileri Muha Havalimanı'ndaki uçuşları engellemekle suçladı

16:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 2025'te 27,79 milyar dolarlık ihracat

21:38 - Ekonomi

Atletico Madrid, Ademola Lookman'ı kadrosuna kattı

21:20 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Suudi Arabistan'ı, 4 Şubat'ta Mısır'ı ziyaret edecek

20:47 - Siyaset

Ramazanın müjdecisi Berat Kandili idrak ediliyor

20:41 - İslam-Hayat - Şaban 1447

Kahramanmaraş'ta depremin üçüncü yılı nedeniyle 6 Şubat'ta eğitime ara verilecek

20:39 - Gündem