?>

Rusya'dan dolara karşı önlem

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Siluanov, "ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de avro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız." dedi.

Dünya - 7 yıl önce

MOSKOVA

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov, ABD dolarının uluslararası ticarette tehlikeli bir enstrüman haline geldiğini belirterek “ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de avro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız." dedi.

Siluanov, Rus televizyon kanalı Rossiya 1’e verdiği mülakatta, ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları nedeniyle dolar kullanımını azaltacaklarını belirtti.

Yaptırımlar doğrultusunda ABD varlıklarına yönelik yatırımları azalttıklarına işaret eden Siluanov, “ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de avro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız. ABD doları uluslararası ticarette tehlikeli bir enstrüman haline geldi.” diye konuştu.

Rusya’daki Amerikan şirketlere ise yaptırım uygulamayı planlamadıklarını söyleyen Siluanov, “Çünkü bu şirketler Rusya vatandaşlarını istihdam ediyorlar. Petrol ticaretinde ise yerel paralara geçme ihtimalini değerlendiriyoruz. ABD’nin yaptırımları Amerikalılara geri tepecek.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi ülkelerle ticaretin milli para birimleri üzerinden yapılmasının planlandığını bildirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ABD’nin doları siyasi bir enstrüman olarak kullanmasını eleştirerek “ABD’nin doların kullanılmasına yönelik kısıtlayıcı adımlarını stratejik bir hata olarak görüyoruz.” demişti.

Muhabir: Emre Gürkan Aba

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Topyekûn millet olarak saldırı altındayız, bazıları da zil takıp oynuyor!

2018-08-08 10:03 - En Son Yazılar

Akhisarspor'dan 'süper' başlangıç

2018-08-06 18:47 - Spor

Malabadi Köprüsü yıllara meydan okuyor

2018-08-07 06:07 - Kültür Sanat

ABD'den Rusya'ya 'Novichok' yaptırımı

2018-08-09 07:32 - Dünya

'İkinci Petkim'de çalışmalar 2019'da başlayacak

2018-08-06 17:40 - Ekonomi

NASA’nın öte gezegen uydusu kuyruklu yıldızı kayda aldı

2018-08-07 17:02 - Teknoloji

Minik Leyla'nın katil zanlısı hakkında flaş karar

2018-08-06 14:32 - Asayiş

Down sendromlu Afra ilik bekliyor

2018-08-06 16:02 - Çevre-Hayat

Beşiktaş'ın play-off'taki muhtemel rakipleri belli oldu

2018-08-06 18:02 - Spor

Venus Go satışa çıkıyor

2018-08-09 14:02 - Teknoloji

İlgili Haberler

AB Komisyonu, Türkiye'nin SAFE mekanizmasına dahlini değerlendiriyor

18:28 - Dünya

ABD Savunma Bakanı, Ukrayna savaşı sona ermezse ülkesinin Rusya'ya bedel ödeteceğini söyledi

18:13 - Dünya

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'den 45 Filistinlinin daha naaşını teslim aldık

17:47 - Dünya

İngiltere, Rusya'nın enerji sektörüne yönelik yeni yaptırım açıkladı

17:38 - Dünya

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, AB'den ülkesine uyguladığı cezai tedbirlerin kaldırılmasını talep

17:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Turizm ve vakıflarla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

18:42 - Gündem

AB Komisyonu, Türkiye'nin SAFE mekanizmasına dahlini değerlendiriyor

18:28 - Dünya

ABD Savunma Bakanı, Ukrayna savaşı sona ermezse ülkesinin Rusya'ya bedel ödeteceğini söyledi

18:13 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Gıda güvenliği, ulusal sınırların ötesinde ortak sorumluluktur

17:52 - Gündem

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'den 45 Filistinlinin daha naaşını teslim aldık

17:47 - Dünya