?>

Rusya ülkedeki ABD'li diplomat sayısını azaltıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin Rusya’daki diplomat sayısını 755 kişi azaltacağını açıkladı.

Genel - 9 yıl önce

MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin, Rusya’daki diplomat sayısını 755 kişi azaltacağını açıkladı.

Putin, Rus haber sitesi Vesti.ru’ya verdiği mülakatta, Rusya Dışişleri Bakanlığının, ABD'den Rusya'daki diplomatik personel sayısının azaltılmasına yönelik cuma günü gerçekleştirdiği talebe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD’nin Rusya’da binin üzerinde diplomatik personel çalıştırdığını hatırlatan Putin, "ABD ile ilişkilerimizin düzeleceğine yönelik umudumuz vardı ancak yakın gelecekte böyle bir iyileşmenin yaşanacağına dair bir işaret yok. Alınan karar sonrasında Rusya’daki görevi sona erecek ABD’li diplomat sayısı oldukça fazla." diye konuştu.

Putin, ABD’nin, Rusya’daki diplomat sayısını 755 kişi azaltacağını belirterek, "Böylelikle, ABD’nin Rusya’daki diplomat sayısı, Rusya’nın ABD’deki diplomat sayısıyla eşitlenmiş olacak. Her iki tarafın da toplam 455 diplomatı olacak." dedi.

Rusya ile ABD arasındaki ticaret hacminin, Çin veya Avrupa Birliğine kıyasla de son derece az olduğunu vurgulayan Putin, "Ekonomik ilişkilere ilişkin de bazı tedbirlerin alınıp alınmamasına yönelik değerlendirmeler devam ediyor. Ancak büyük potansiyele rağmen iki ülke arasındaki ticaret hacmi son derecek az." ifadelerini kullandı.

Putin, Suriye’deki iş birliği ve kitle imha silahlarının kullanımına ilişkin atılan adımları ise iki ülke arasındaki iş birliğinin önemli unsurları olarak nitelendirerek, Suriye’de gerilimi azaltma bölgelerinin kurulmasına yönelik anlaşmanın da ortak çalışmaların somut bir sonucu olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığından cuma günü yapılan açıklamada, Rusya'ya uygulanması beklenen yeni yaptırımlara karşılık ABD'den Rusya'daki personel sayısını, Rus büyükelçiliğinin ABD'deki personel sayısı olan 455 kişiye indirmesi ve ABD'nin Moskova Büyükelçiliğince kullanılan depoların ve Serebriyani Bor semtinde yer alan yazlık evin de kullanılmamasının istendiği belirtilmişti.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Haftanın Öne Çıkanları

İhsan Kalkavan son yolculuğuna uğurlandı

2017-07-24 23:47 - Gündem

cıFETÖ'nün sivil imamı 28 bin doları yolda bulmuş

2017-07-27 17:42 - Gündem

Camiyi 5 gün arayla 2 kez soydu, rahat tavırları pes dedirtti

2017-07-26 19:12 - Asayiş

Başbakan Yıldırım, Alman şirketlerinin yöneticileri ile görüştü

2017-07-27 16:58 - Politika

DocP Başkanı Zimmerman: Uluslararası toplum 'yeter' demezse İsrail'in zulmü sona ermeyecek

2017-07-29 17:19 - Genel

Nuri Elibol: MİT neden hedefte?.. FETÖ-CHP ilişkisi...

2017-07-27 16:32 - Gündem

Bakkallardaki 'gizli eczanelere' polis baskını

2017-07-26 13:57 - Gündem

Kulüp armasındaki haç yüzünden takımdan ayrıldı

2017-07-28 00:47 - Spor

Sağlıklı bir beden için anahtar rol metabolizma hızında

2017-07-25 19:37 - Sağlık

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar Kapıkule'de yoğunluk oluşturdu

2017-07-28 17:22 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP'den istifa etti

20:42 - Siyaset

Muğla'da jandarma ekiplerinin devriyesi havadan ve aksiyon kamerasıyla görüntülendi

20:38 - Gündem

Haaretz: İsrail güvenlik kabinesi Batı Şeria'nın ilhakının önünü açacak bir dizi kararı onaylad

20:15 - Dünya

Suriye'nin İdlib ilinde bir hastane sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi

20:08 - Dünya

Galatasaray, Rize'de 3 puanı 3 golle aldı

19:54 - Spor