Camiyi 5 gün arayla 2 kez soydu, rahat tavırları pes dedirtti

Antalya'da 5 gün arayla aynı camiyi iki kez soyan hırsızın güvenlik kameralarını fark etmesine rağmen rahat tavırları pes dedirtti.

Asayiş - 9 yıl önce

Daha önceki camiden vatandaşların namaz kılabilmesi için yere serilen hasırları çalan hırsız, bu sefer ise hem kalan hasırları hem de engelli ve yaşlı vatandaşların ibadetini yapabilmeleri için kullandıkları tabureleri çaldı. Cami Müezzini ise, yere serecek hasır kalmadığını belirterek, "Hırsızlık yapmasın, camiyi yapan hayırsever onu istihdam edecek ve eşya verecek" dedi.
18 Temmuz Salı günü Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi 1498 Sokak'taki Seyyid Halit Göyük Camii'ne gelerek abdest alma numarası yaptıktan sonra caminin bahçesinde bulunan hasırları çalan hırsız, olaydan 5 gün sonra aynı camiye tekrar gelerek kalan hasırlar ile engelli ve yaşlı cemaatin kullandığı tabureleri çaldı. İlk hırsızlığında bıraktığı iki tane hasırı da alan hırsız, 8 adet tabureyi de alıp kayıplara karıştı.

Güvenlik kameralarına baka baka çaldı

Hırsızın bu anları ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde sebilden su içerek etrafı bir müddet kolaçan eden hırsız, daha sonra şadırvana yönlenerek bir önceki hırsızlığındaki gibi abdest alma numarası yapıyor. Bu sırada cami karşısındaki belediye temizlik işçisini fark eden hırsız, şüphe çekmemek için temizlik işçisinin yanına kadar gidip sigarasını yakmak için ateş istiyor. Daha sonra şadırvanda temizlik işçisinin gitmesini bekleyen hırsız, önce cami bahçesindeki tek kalan hasırı, ardından caminin içine ayakkabılarıyla girerek 8 adet tabureyi çalıyor. Kendisini çeken güvenlik kameralarını fark etmesine rağmen son derece rahat hareket ettiği gözlenen hırsız, bir müddet sonra hasır ve tabureleri aldıktan sonra camiden ayrılarak kayıplara karışıyor.

"Vicdanlı sanmıştık vicdansız çıktı"

Hırsızın daha önce hasırları çaldığını ancak birkaç tane bıraktığını belirten Cami Müezzini Mevlüt Yavuz, "Şimdi ise kalan hasırları da götürdü, vicdanlı sanmıştık, vicdansız çıktı. 8 tane de tabure almış. Engelli vatandaşlarımız artık taburesiz kaldı, namaz kılmaları zor olacak. Ne yapalım artık yenisini alacağız" dedi.

"Hırsızlığı bırakırsa istihdam ve evine eşya"

Hırsıza da seslenen Yavuz, "Burayı yaptıran Seyyid Esad Göyük Bey’e ulaştım. Hırsızlığı bırakırsa onu istihdam ederek evine eşya alacağını söyledi. Camiden bir şeyler götürmesine gerek yok. Artık gerçekten bırakmasını istiyoruz. Çünkü verecek bir şeyimiz de kalmadı, her şeyimizi götürdü" diye konuştu.

Suat Metin

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Başkent’te trafik kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

2017-07-26 11:57 - Asayiş

Başkentte yeni bulvar çalışması devam ediyor

2017-07-26 13:52 - Gündem

Otomobil traktörle çarpıştı: 6 yaralı

2017-07-22 16:27 - Asayiş

Antalya'da kardeş cinayeti

2017-07-24 17:17 - Asayiş

Küçük motosikletçilerin hedefi büyük

2017-07-20 15:17 - Spor

Cenk Gönen, Malaga'da

2017-07-19 19:43 - Spor

Ekonomi Bakanı Zeybekci'den 'Almanya' açıklaması

2017-07-20 23:58 - Ekonomi

İstanbul'da şehit olan polisler için tören

2017-07-23 18:57 - Gündem

Fenerbahçe'den Eto'o açıklaması

2017-07-23 19:15 - Spor

İsrail'in Doğu Kudüs'ten çekilmesini engelleyen yasa tasarısı

2017-07-19 19:52 - Dünya

İlgili Haberler

Amasya'da Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan zanlı yakalandı

19:28 - Asayiş

Ankara'da özel halk otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

18:53 - Asayiş

Mersin'de motosiklet ile traktörün çarpıştığı kaza güvenlik kamerasında

17:27 - Asayiş

Balıkesir'de arazide başlayıp ormana sıçrayan yangına müdahale ediliyor

16:57 - Asayiş

Bilecik ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

15:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya