?>

Rusya: Ukrayna’da Harpoon füzelerini ve HIMARS roket sistemini vurduk

Dünya - 3 yıl önce

Moskova

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yüksek hassasiyetli silahlarla Odessa’da NATO ülkelerinden gönderilen “Harpoon” füzelerinin saklandığı bir depo ile Donetsk bölgesinde ABD yapımı HIMARS yüksek performanslı topçu roket sistemi fırlatıcısı ve taşıyıcısını vurduklarını bildirdi.

Konaşenkov, Rus askerlerinin Ukrayna’da savaştaki eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yüksek hassasiyetli füzelerle Rus hava kuvvetlerinin Harkiv bölgesinde Çuguyev şehrinde Ukrayna ordusunun 92. Mekanize Birliğinin geçici konuşlandığı noktaya yaptığı saldırı ile 200’e yakın Ukrayna askerinin vurulduğunu belirten Konaşenkov, askeri objelere yönelik taarruzlarının sürdüğünü ifade etti.

Havadan fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle Odessa’da bir sanayi kuruluşunun binalarının birinde bulunan NATO ülkeleri tarafından Ukrayna’ya gönderilen “Harpoon” gemisavar füzelerinin saklandığı bir deponun imha edildiği bilgisini paylaşan Konaşenkov, karadan fırlatılan yüksek hassasiyetli silahla Donetsk bölgesindeki Krasnoarmeysk yerleşim birimi yakınlarında ABD yapımı HIMARS yüksek performanslı topçu roket sisteminin fırlatıcısı ve nakliye aracının vurulduğunu aktardı.

Rus savaş uçaklarının Donetsk bölgesindeki Slavyansk yakınlarında havada Ukrayna hava kuvvetlerine ait Mi-17 askeri helikopteri vurduğunu belirten Konaşenkov, hava savunma sistemlerinin Harkiv bölgesinde Velikaya Kamışevaha’da Ukrayna’ya ait Su-25 savaş uçağını ve Bolşiye Prohodı yakınlarında bir insansız hava aracını düşürdüğünü kaydetti.

Konaşenkov, “Ukrayna’ya ait bugüne kadar 257 uçak, 140 helikopter, 1558 insansız hava aracı, 355 hava savunma füze sistemi, 4 bin 84 tank ve zırhlı araç, 747 çok namlulu roketatar, 3 bin 151 obüs ve havan topu, 4 bin 379 özel askeri araç yok edildi.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Red Bull Formulaz 17 Temmuz'da düzenlenecek

2022-07-15 14:24 - Spor

Bursa'da cami kubbesindeki yuvadan düşen leylek yavruları kurtarıldı

2022-07-14 14:58 - Çevre-Hayat

Brent petrol fiyatları, marttan beri en düşük seviyede

2022-07-14 14:45 - Ekonomi

Bir semptom olarak NATO Stratejik Belgesi

2022-07-15 14:53 - Dünya

Barcelona, Robert Lewandowski transferini açıkladı

2022-07-16 21:20 - Spor

ABD Başkanı Biden, Suudi Arabistan'da

2022-07-15 20:07 - Dünya

ABD'nin ticari ham petrol stokları arttı

2022-07-14 09:28 - Ekonomi

Hollanda ordusu, Ukrayna askerlerini İngiltere'de eğitecek

2022-07-16 00:07 - Dünya

Milli güreşçilerden Tunus'taki özel turnuvada 7 madalya

2022-07-16 01:45 - Spor

FETÖ/PDY'nin mali yapılanmasına MASAK kıskacı

2022-07-14 11:53 - Gündem

İlgili Haberler

Rusya, BMGK'de Gazze konusunda adım atılamamasından ABD'yi sorumlu tuttu

01:52 - Dünya

Rusya'da Hazar Denizi bölgesinde 6 büyüklüğünde deprem

00:42 - Dünya

Trump, Gazze'de yakın zamanda "kesin bir sonuç" beklemediğini söyledi

22:33 - Dünya

Macron, Netanyahu'ya “Gazze'nin işgalinin İsrail'e asla zafer getirmeyeceğini“ ifade etti

22:23 - Dünya

Zelenskiy'den Rusya zirvesi için Türkiye ile görüşme mesajı

21:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Rusya, BMGK'de Gazze konusunda adım atılamamasından ABD'yi sorumlu tuttu

01:52 - Dünya

Rusya'da Hazar Denizi bölgesinde 6 büyüklüğünde deprem

00:42 - Dünya

Bodo/Glimt ve Pafos, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele edecek

00:27 - Spor

NYT: ABD'de, diplomatları korumakla sorumlu güvenlik servisi üyeleri Washington'da devriye geziyor

00:02 - Medya

Kazakistan ekibi Kairat, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde

23:02 - Spor