?>

Rusya: Ukrayna'da 4 ABD yapımı HIMARS roket sistemini vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 15 gün içinde ABD'nin Ukrayna'ya göndermiş olduğu yüksek performanslı topçu roket sistemi HIMARS'ın 4'ünü vurduklarını bildirdi.

Dünya - 4 yıl önce

Moskova

Konaşenkov, Rus askeri birliklerinin Ukrayna'da savaştaki eylemlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Ukrayna ordusunun önemli derecede silah kaybına uğradığını belirten Konaşenkov, 5 Temmuz'dan 20 Temmuz'a kadar Ukrayna'ya verilen ABD yapımı yüksek performanslı topçu roket sistemi HIMARS'ın 4 fırlatma sistemi ve nakliye aracının karadan ve havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle yok edildiğini ifade etti.

Konaşenkov, iki fırlatma sisteminin Malotaranovka'da, bir fırlatma sistemi ve nakliye aracının Krasnoarmeyska'da, bir fırlatma sisteminin de Donetsk bölgesindeki Konstantinovka'da vurulduğunu kaydetti.

Karadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle bir milliyetçi grubun Kramatorsk'taki 23 numaralı okulun binasında geçici konuşlanma noktasını vurduklarını aktaran Konaşenkov, bu saldırı sonucunda 300'den fazla milliyetçi gücün ve 40'tan fazla askeri teknik aracın etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Rus uçaklarının Ukrayna ordusunun Mıkolayiv'de bir sanayi alanındaki hangarda 59. motorlu piyade birliklerinin roket ve topçu deposunu yok ettiğini söyleyen Konaşenkov, burada 30'dan fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğünü dile getirdi.

Rus hava muharebe taktik birlikleri ile topçu ve füze birliklerinin Harkiv bölgesinde Rogan, Donetsk'te Serebyanka ve Zaytsevo, Zaporijya bölgesinde Vişnevoye ve Uspenovka'daki askeri hedefleri vurduğunu kaydeden Konaşenkov, Rus hava birliklerinin Donetsk'teki Çerevkovka yerleşim birimi yakınlarında Buk-M1 hava savunma füze sistemini vurduğunu belirtti.

Bir gün içinde Ukrayna'ya ait 12 insansız hava aracının Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu dile getiren Konaşenkov, "Ukrayna'ya ait bugüne kadar 260 uçak, 144 helikopter, 1589 insansız hava aracı, 357 hava savunma füze sistemi, 4 bin 141 tank ve zırhlı araç, 762 çok namlulu roketatar, 3 bin 176 obüs ve havan topu, 4 bin 453 özel askeri araç imha edildi." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mısır’ın ilk yerlileri Kıptilerin kadim tarihine ışık tutan müze: Kıpti Müzesi

2022-07-21 11:44 - Dünya

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schulz, Dışişleri Bakanlığına davet edildi

2022-07-19 20:34 - Dünya

Avrupa ve ABD'de aşırı sıcaklar orman yangınlarına sebep oluyor

2022-07-17 10:35 - Dünya

2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı

2022-07-18 07:24 - Eğitim

Milli Deniz Topu'nun liman ve deniz testleri başlıyor

2022-07-20 14:32 - Gündem

Bayern Münih, Gnabry'nin sözleşmesini 2026'ya kadar uzattı

2022-07-16 21:12 - Spor

Rusya: Ukrayna'da 4 ABD yapımı HIMARS roket sistemini vurduk

2022-07-22 15:07 - Dünya

Antalya'da tedavisi tamamlanan caretta caretta uydu takip cihazı takılarak denize bırakıldı

2022-07-20 21:59 - Çevre-Hayat

914. Aybastı Perşembe Yaylası Festivali'nde başpehlivan Recep Kara oldu

2022-07-17 19:05 - Spor

Yürümekte zorlanan yaşlı kadının hayatı oğlunun tasarladığı elektrikli araçla kolaylaştı

2022-07-19 11:59 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Afrika Birliği misyonu kapsamında Somali'ye asker konuşlandırma mesajı

19:05 - Dünya

İngiltere'de "Epstein" krizi Başbakanlık Genel Sekreteri McSweeney'in istifasını

18:38 - Dünya

Africa Eco Race yarışı, Senegal'de sona erdi

17:56 - Dünya

Çekya Başbakanı Babis, 15 yaş altındakilere sosyal medya yasağı getirilmesini destekliyor

17:38 - Dünya

Japonya'daki erken genel seçimde Başbakan Takaiçi'nin partisi önde gidiyor

16:14 - Dünya

Günün Manşetleri

TÜMOSAN Konyaspor ile Göztepe berabere kaldı

19:14 - Spor

Bakan Bayraktar, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı ile görüştü

19:08 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, tavuk ihracatını durdurma kararı aldı

19:08 - Ekonomi

Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı ve sis

19:06 - Gündem

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Afrika Birliği misyonu kapsamında Somali'ye asker konuşlandırma mesajı

19:05 - Dünya