?>

Rusya koronavirüse karşı tedbirleri artırıyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova, yeni tip koronavirüs nedeniyle alınan tüm önlemlerin süresinin uzatıldığını belirterek, Güney Kore ile karşılıklı uçuşlar ve İran vatandaşlarına yönelik vize uygulamasında kısıtlama kararları alındığını açıkladı.

Dünya - 6 yıl önce

Moskova

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin Rusya'nın aldığı önlemlerle ilgili başkent Moskova'da gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs nedeniyle Güney Kore ile karşılıklı uçuşların kısıtlanacağını vurgulayan Golikova, "Aeroflot ve Aurora havayolu şirketleri dışında Güney Kore ile tüm uçuşları 1 Mart itibarıyla durduruyoruz." dedi.

İran vatandaşlarına yönelik de çeşitli kısıtlayıcı tedbirler alındığına dikkati çeken Golikova, "İran vatandaşlarına yönelik, ticari ve insani yardım amacı taşıyan vize türleri dışında vize vermeyi 28 Şubat itibarıyla durdurma kararı aldık." diye konuştu.

Golikova, salgına yönelik bugüne kadar Rusya'da alınan tüm önlemlerin süresinin de 1 Nisan'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Rusya'da koronavirüse karşı aşı geliştirilmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Golikova, "Elimizde virüsün örneği mevcut ve bir aşı bulunmasına yönelik çalışmaları sürdürüyoruz. Şu ana kadar 5 prototip geliştirmiş durumdayız." dedi.

Golikova, Rus vatandaşlarına İtalya'ya seyahat etmemeleri çağrısında da bulunarak, "İtalya'daki durumu da yakından takip ediyoruz, ancak durumu henüz tam anlamıyla değerlendirebilmek mümkün değil. Vatandaşlarımıza ve tur operatörlerimize İtalya'ya grup ve şahsi seyahatler gerçekleştirmemelerini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depremde hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi

2020-02-24 14:17 - Gündem

İKÜ'nün düzenlediği Akıngüç Ödülü için başvurular başladı

2020-02-25 14:28 - Ekonomi

Seramiksan, UNICERA fuarında yer alacak

2020-02-25 12:54 - Ekonomi

DSÖ ve DTÖ''den koronavirüse karşı 'sorumluluk ve koordinasyon' çağrısı

2020-02-26 20:42 - Dünya

Türkiye, Akdeniz-PA 2020 ödülüne layık görüldü

2020-02-22 01:57 - Gündem

İsveç-Türkiye maçı öncesi bilet satışında tüm zamanların rekoru kırıldı

2020-02-24 23:14 - Spor

Rusya koronavirüse karşı tedbirleri artırıyor

2020-02-26 22:22 - Dünya

'Yılın tasarımı' sonsuz sayıda oyuncağa dönüşebiliyor

2020-02-21 18:02 - Kültür Sanat

CANLI - Bakan Kurum: Van'da kalıcı konutlar için çalışma başlatmış durumdayız

2020-02-24 14:47 - Siyaset

Gram altın haftaya rekorla başladı

2020-02-24 15:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hamas ile İsrail arasında sağlanan ateşkese dünyadan tepkiler

10:22 - Dünya

Chicago'da, Trump’ın kente Ulusal Muhafız göndermesi protesto edildi

10:12 - Dünya

Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

09:53 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İsrail ile Hamas'ın, Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurdu

04:16 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu 3 Türk milletvekili bugün Türkiye'ye dönebilir

09:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Sanayi üretim endeksi ağustosta aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 7,1 arttı

10:27 - Ekonomi

Hamas ile İsrail arasında sağlanan ateşkese dünyadan tepkiler

10:22 - Dünya

Chicago'da, Trump’ın kente Ulusal Muhafız göndermesi protesto edildi

10:12 - Dünya

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde sis etkili oldu

10:07 - Çevre & Seyahat

Nükleer ihracat ve ithalat kontrolüne ilişkin usul ve esaslar belirlendi

09:58 - Gündem