?>

Rusya, Kırım’da tatbikat yapan askerlerini geri çekiyor

Rusya, yasa dışı ilhak ettiği Kırım’da ve Kerç Boğazı civarında tatbikat yapan askeri birliklerini kalıcı mevzilerine geri çekiyor.

Dünya - 5 yıl önce

Moskova

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün itibarıyla Güney Askeri Bölgesi birlikleri ve hava indirme birliklerinin tatbikat yaptığı bölgeden kalıcı konuşlandığı yerlere dönmeye başladığı belirtildi.

Halihazırda askeri birlikler ve oluşumların demir yolu yükleme istasyonlarına ve havaalanlarına gittiği kaydedilen açıklamada, çıkarma gemilerine, demir yolu plaftormlarına ve askeri nakliye uçaklarına yüklemeler yapıldığı ifade edildi.

Hazar Donanması ve Karadeniz Donanması silahları, askeri araçları ve birliklerinin büyük oranda çıkarma gemilerine yüklendiği aktarılan açıklamada, askerlerin kombine bir şekilde kalıcı mevzilerine sevk çalışmalarının sürdüğü vurgulandı.

Açıklamada, Rus Hava İndirme Birliklerinin ve Güney Askeri Bölgesine bağlı Kimyasal Koruma Birliklerinin de Kırım'ı terk etmeyi sürdürdüğü kaydedildi.

Rusya, askeri tatbikatlar başlatmıştı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 6 Nisan'da Rus askeri güçlerinin savaşa hazırlık durumuna ilişkin denetimlere başladıklarını belirterek, ülkenin çeşitli bölgelerinde poligonlarda taktik tatbikatların yapılacağını duyurmuştu.

Söz konusu eğitim planı kapsamında, nisanda 4 bin 48 askeri tatbikatın gerçekleştirileceği aktarılmıştı.

Rusya'nın Hazar Denizi'ndeki filoya ait savaş gemilerinin, Rus askeri güçlerinin denetimleri çerçevesinde Karadeniz'e gönderdiği açıklanmıştı.

Rusya'nın Güney Askeri Bölgesi'nden bir askeri birliğin, tatbikat çerçevesinde Kuzey Kafkasya'dan Kırım'a konuşlandırıldığı bildirilmişti.

22 Nisan’da Rusya, Karadeniz donanması ve Hazar donanmasına ait savaş gemileri, diğer askeri birliklerin katılımıyla askeri tatbikatın ana aşamasını, Kırım’da Kerç Boğazı civarında gerçekleştirmeye başlamıştı.

Aynı gün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın güney ve batı askeri bölgelerindeki birliklerin tatbikatlarının sona erdirdiğini ve askerlerin geri çekileceğini bildirmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın sınıra kaydırdığı askeri birliklerini daimi mevzilerine geri çekeceği açıklamasını memnuniyetle karşılamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Evladımı HDP'den istiyorum. Almadan geri dönmeyeceğim'

2021-04-20 15:51 - Gündem

Türk çini sanatının eşsiz örneklerini sunan bir başyapıt: Muradiye Camisi

2021-04-21 02:21 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Rusya, Kırım’da tatbikat yapan askerlerini geri çekiyor

2021-04-23 21:16 - Dünya

23 Nisan kutlanıyor

2021-04-23 14:11 - Gündem

Fransa AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Beaune'den 'Avrupa Süper Ligi'ne tepki

2021-04-20 16:46 - Dünya

'Avrupa Süper Ligi'nden UEFA ve FIFA'ya diyalog çağrısı

2021-04-19 19:06 - Spor

Pakistan'dan BMGK'nin Keşmir kararının 73. yılında Keşmir meselesinin çözülmesi çağrısı

2021-04-21 23:16 - Dünya

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: “(Erdoğan ile) Görüşme olacak çünkü konuşmamız gerekiyor“

2021-04-23 01:26 - Dünya

Ürdün, Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi'ne ilişkin belgeleri Filistin'e teslim etti

2021-04-21 08:21 - Dünya

BM Güvenlik Konseyi, Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki insani durumdan 'endişeli' oldu

2021-04-23 14:21 - Dünya

İlgili Haberler

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir araçta meydana gelen patlamada 8 kişi öldü

22:33 - Dünya

Kanada, artan kızamık vakaları nedeniyle "kızamıktan arınmış ülke" statüsünü kaybetti

20:58 - Dünya

BM: Dünya genelinde 1 milyardan fazla ateşli silah dolaşımda

20:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara bir araya geldi

20:08 - Dünya

Brezilya'da düzenlenen BM İklim Zirvesi başladı

19:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan: Suriye'de problemler dikkatle yönetilmezse ülke giderek parçalanmayla karşı karşıya kalabilir

01:44 - Siyaset

Balıkesir'de 4,9 ve 4,3 büyüklüğünde depremler

00:27 - Gündem

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir araçta meydana gelen patlamada 8 kişi öldü

22:33 - Dünya

A Milli Futbol Takımı'nda Bulgaristan ve İspanya maçı hazırlıkları başladı

22:27 - Spor

Eren Elmalı, milli takımın aday kadrosundan çıkarıldı

22:23 - Spor