Rusya Dışişleri Bakanlığından ABD'ye 'yaptırım' cevabı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Moskova'ya yönelik yaptırımları genişletmesinin karşılıksız kalmayacağını bildirdi.

Genel - 9 yıl önce

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Moskova'ya yönelik yaptırımları genişletmesinin karşılıksız kalmayacağını bildirdi.
ABD Rusya'ya yönelik yaptırımlarını genişlettiRusya'ya AB yaptırımları uzatıldıRusya Devlet Başkanı Putin: ABD’nin yeni yaptırım hamlesi mantıksız
Bakanlık, ABD yönetiminin Rusya'ya Ukrayna'daki eylemleri nedeniyle uygulanan mevcut yaptırımları güçlendirmek için 38 kişi ve kurumu yaptırım listesine eklemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Washington'un bu adımıyla Barack Obama döneminde başlatılan iki ülke ilişkilerinin bozulması eğilimine devam edildiği belirtilen açıklamada, bu gelişmeler ışığında Beyaz Saray'dan yapılan Rusya ile diyaloğu sürdürme açıklamalarının inandırıcı gelmediği ifade edildi.
Açıklamada, ABD'nin bu adımının karşılıksız kalmayacağına vurgu yapılarak, "Washington'un daha önce Rusya'ya baskı yapmak için uyguladığı sayısız yaptırımlardan sonuç alamadığı gerçeğini anlayarak, diyalog ve iş birliğine geri dönmesini umut ediyoruz." ifadelerine yer verildi.
Ayrıca açıklamada, iki ülke arasında yakın zamanda düzenlenmesi planlanan diyalog toplantısına, bu şartlar altında gerek olmadığı kaydedildi.
ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinden (OFAC) yapılan yazılı açıklamada, Rusya'ya yönelik mevcut yaptırımların etkinliğini korumak amacıyla 19 kişi ve 19 kuruluşa daha yaptırım uygulanacağı bildirilmişti.
Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelik yaptırımlarını uzattığını duyurmasından bir gün sonra yapılan açıklamada, "ABD'nin tedbirlerinin uluslararası partnerleriyle aynı çizgide olmasını sağlayacak karar, mevcut yaptırımları delme girişimlerine karşı tasarlandı." ifadelerine yer verilmişti.

Muhabir: Hakan Ceyhan Aydoğan

Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün İÜ'deki yapılanmasına ilişkin ikinci davada ara karar

2017-06-15 20:32 - Gündem

Rusya Dışişleri Bakanlığından ABD'ye 'yaptırım' cevabı

2017-06-21 23:01 - Genel

Doğuş Teknoloji'nin Ar-Ge merkezi oldu

2017-06-19 19:20 - Ekonomi

'İslamiyet'te mala ve servete mahkum olmak reddedilmiştir'

2017-06-17 20:17 - Gündem

Almanlar plastik torbadan vazgeçiyor

2017-06-17 20:42 - Gündem

FETÖ'nün avukat yapılanması soruşturmasında 45 kişi adliyede

2017-06-19 20:02 - Gündem

Genelkurmay çatı davasında 20'nci celse

2017-06-16 13:32 - Gündem

Nusaybin'de ham petrol yüklü tanker yandı

2017-06-17 21:32 - Gündem

Londra'daki yangında ölü sayısı 17'ye yükseldi

2017-06-15 16:42 - Dünya

'150 yıldır bu milletin kaderiyle birileri oynuyor'

2017-06-17 01:47 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Riskli yapı tespitinde izlenecek yol ve dikkat edilmesi gerekenler

11:17 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımızın yıllık yolcu kapasitesini 55 milyondan 397,4 milyonun üzerine çıkardık

11:08 - Siyaset

Türkiye'de temmuzda 123 bin 603 konut satıldı

10:57 - Ekonomi

Ödemeler dengesi verileri açıklandı

10:53 - Ekonomi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuril Adaları'nı ziyaret etti

10:47 - Dünya