?>

Rusya Devlet Başkanı Putin: Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü ve sağlam bir lider

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü ve sağlam bir lider, Türk halkı, ekonomisi ve Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda hareket ediyor." dedi.

Dünya - 3 yıl önce

Moskova

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "güçlü" ve "sağlam" bir lider olduğunu ve Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.

Putin, Uluslararası Valday Tartışma Kulübü'nün yıllık toplantısında, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

"İki yıl önce Erdoğan hakkında olumlu şeyler söylediniz. Düşünceleriniz değişti mi?" sorusunu yanıtlayan Putin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü ve sağlam bir lider, Türk halkı, ekonomisi ve Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. Bunu, Erdoğan'ın enerji, TürkAkım doğal gaz boru hattının inşası konularındaki pozisyonu doğruluyor." dedi.

Türkiye'de Avrupalı tüketiciler için gaz merkezinin oluşturulmasını teklif ettiklerine dikkati çeken Putin, "Türkiye'nin kendi çıkarları doğrultusunda bu teklifi kabul ettiğini" belirtti.

Turizm, inşaat, tarım sektörlerinde Rus ve Türk çıkarlarının örtüştüğünü söyleyen Putin, "Bu nedenle, Erdoğan, kendine yük olunmasına ve üçüncü bir ülkenin çıkarları doğrultusunda hareket edilmesine izin vermiyor. Bizimle diyalog sürecinde de kendi çıkarlarını savunuyor. Türkiye ve Erdoğan, bu anlamda basit bir ortak değil. Kararların birçoğu, uzun ve basit olmayan müzakerelerde alınıyor. Her iki tarafın da anlaşma arzusu var ve anlaşabiliyoruz. Bu anlamda, Erdoğan tutarlı ve güvenilir ortak. Bu, onun en önemli özelliği." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın ülkesinin çıkarlarını savunduğunu ve bu durumda Rusya'ya yönelik bir problem oluşturmadığını belirten Putin, şu şekilde devam etti:

"Erdoğan, hükümeti tarafından uygun görülen kararlar için mücadele ediyor. Biz de alınan kararların kendimiz için uygun olması için mücadele ediyoruz. En hassas konularda bile çözüm bulabiliyoruz: Suriye, güvenlik, ekonomi, altyapı. Şimdiye kadar bunu yapabildik. Eğer zor bir yoldan geçerek anlaşma sağlayabildiysek, bunun uygulanacağından emin olabiliriz. İlişkilerimizin en önemli özelliği, güvenirlik ve istikrardır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Togg'un üretileceği kampüsün resmi açılışı için geri sayım başladı

2022-10-23 13:23 - Teknoloji

Rishi Sunak'ın İngiltere'nin yeni Başbakanı olması Hindistan'da gururla karşılandı

2022-10-24 21:18 - Dünya

Mercedes, Rusya pazarından tümüyle çıkıyor

2022-10-26 11:52 - Ekonomi

Ankara'da hafızlık kursunu tamamlayan 101 öğrenci icazetini aldı

2022-10-27 17:03 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

NATO'dan Rusya ve İran'a uyarılar

2022-10-26 00:26 - Dünya

İsrail hükümeti Lübnan ile deniz sınırı anlaşmasını onayladı

2022-10-27 13:57 - Dünya

MHP, her ilde su ihtiyacı bulunduğu belirlenecek bir köye çeşme hayratı yaptıracak

2022-10-26 21:24 - Gündem

SAHA EXPO'ya 57 ülkeden katılım bekleniyor

2022-10-22 12:29 - Teknoloji

AnadoluJet'ten iç hat seferlerinde ailelere özel kampanya

2022-10-27 11:00 - Ekonomi

Fatih Sultan Mehmed'in hocasının ders verdiği medresede çocuklar "astronot" olacak

2022-10-22 15:29 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump: Gazze konusunda bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum

18:02 - Dünya

Rusya, bazı İngiliz düşünce kuruluşu yöneticisi, bürokrat ve siyasilere ülkeye giriş yasağı getirdi

17:58 - Dünya

BM Genel Kurulu’nda protesto edilen Netanyahu boş salona konuştu

16:42 - Dünya

BM Genel Kurulu'nda Netanyahu'yu protesto eden çok sayıda ülke temsilcisi salonu terk etti

16:33 - Dünya

Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşması sırasında birçok ülke temsilcisi salonu terk

16:18 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump: Gazze konusunda bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum

18:02 - Dünya

Rusya, bazı İngiliz düşünce kuruluşu yöneticisi, bürokrat ve siyasilere ülkeye giriş yasağı getirdi

17:58 - Dünya

Alman hava yolu şirketi Lufthansa binlerce idari personeli işten çıkarmayı planlıyor

17:17 - Ekonomi

BMW, marş motoru arızası nedeniyle dünya çapında yüz binlerce aracı geri çağıracak

16:57 - Ekonomi

Alman ilaç şirketlerinden "Trump'ın yüzde 100'lük ilaç tarifesi ağır darbe vurur"

16:53 - Ekonomi