?>

Rusya'dan Türk şirketlere yatırım çağrısı

Roscongress Vakfı Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Alexander Stuglev, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "100 milyar dolara kadar ulaşmayı planlıyoruz, bu şu anda ulaşılabilir bir hedef." dedi.

Ekonomi - 11 ay önce

Istanbul

Roscongress Vakfı Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Alexander Stuglev, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "100 milyar dolara kadar ulaşmayı planlıyoruz, bu şu anda ulaşılabilir bir hedef. Büyük ihtimalle 5-7 sene içinde bu hedefe ulaşmış olacağız." dedi.

Küresel ekonomik gelişmeleri tartışmak, gelişmekte olan pazarlarla yeni fırsatları keşfetmek için önemli bir platform haline gelen 28. St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) 18-21 Haziran 2025'te düzenlenecek.

Forum öncesi Türkiye'deki iş dünyasıyla detayların paylaşıldığı "Rusya'nın İş ve Yatırım Potansiyelini Türkiye'de Tanıtmak" başlıklı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, SPIEF'in organizatörü olan Roscongress Vakfı'nın Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Stuglev, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Stuglev, forumun dünyadaki en önemli global ekonomik platformlardan biri olduğunu söyledi.

Forumun hem Rusya'da hem de küreselde çok iyi bilindiğini vurgulayan Stuglev, "Forumun 20 bin katılımcısı var, küresel ekonomik ve siyasi konular görüşülüyor. Fakat bununla yetinmiyoruz, pratikteki konulara özellikle önem veriyoruz. Foruma, enerji, tarım, turizm, çevre, KOBİ'ler, yenilikçi projeler, yatırım projeleri ve gençlerin de yer aldığı oturumlarla geniş çerçevede gerçekleştirdiğimiz bir forum diyebiliriz." diye konuştu.

"Rusya'da turizm gelişiyor, gerekli altyapıyı kurmak için Türk şirketler gelebilir"

Roscongress Vakfı Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Stuglev, Türk iş insanları için Rusya'daki potansiyel sektörlere ve faaliyet yapabilecekleri alanlara dikkati çekerek, Türk iş insanlarının Rusya'da, inşaattan tarıma, ulaştırmadan lojistik sistemlerine kadar değişik sektörlerde aktif olarak faaliyette bulunduğunu söyledi.

Stuglev, en çok turizm sektörünün öne çıktığının altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz Rusya'dan birçok turist Türkiye'ye geliyor. Fakat diğer taraftan Rusya'nın kendi içinde de turizm gelişiyor. Oldukça hızlı adımlarla gelişiyor ve buraya da Türk şirketleri yatırım yapabilir. Gereken altyapıyı kurmaya yardımcı olabilir ve bu yatırımlarından da karlı çıkabilirler. Diğer taraftan, ilaç sektörünün potansiyeli çok yüksek. Türk şirketleri ilaç sektöründe de Rusya ile işbirliği yapabilir. Tekstil, hızlı tüketim ürünleri, enerji sektörü ve çevre alanında da büyük yatırımlar yapabilirler ve burada da faaliyet gösterebilirler."

Stuglev, Türkiye'den bir şirketin tekstil atıklarının imha edilmesi konusunda Rusya'dan bir şirketle sözleşme imzaladığını ve bu şekilde işbirliği geliştirdiklerini anlattı.

Türkiye ile Rusya arasında 2023'te ticaret hacminin 55 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirten Stuglev, "İki devlet başkanı arasındaki anlaşmaya göre, 100 milyar dolara kadar ulaşmayı planlıyoruz, bu şu anda ulaşılabilir bir hedef. Büyük ihtimalle 5-7 sene içinde bu hedefe ulaşmış olacağız." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Zor bir maç olacağını düşünüyorum

2024-12-10 19:02 - Spor

Antalya '2025 Yılı D-8 Turizm Şehri Ödülü'nü kazanan ilk şehir oldu

2024-12-05 10:47 - Kültür Sanat

Türkiye'nin ABD'ye ihracatı 12 milyar doları aştı

2024-12-06 11:33 - Ekonomi

İl afet ve acil durum müdürlükleri işlemlerine açılacak davalarda taraf belirlenmesi düzenlemesi iptal edildi

2024-12-06 10:46 - Gündem

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın 2025 Milletler Ligi'ndeki grupları belli oldu

2024-12-10 14:38 - Spor

Emine Erdoğan'dan 22. Doha Forumu'na ilişkin paylaşım

2024-12-08 18:47 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bizim ciddi bir reform programımız var

2024-12-04 20:52 - Ekonomi

Bakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda Suriye'deki gelişmeleri görüştü

2024-12-04 22:38 - Siyaset

Fırlayan rögar kapağının kapısını kırdığı metrobüsten düşen yolcu, kaza anını anlattı

2024-12-05 00:02 - Gündem

Züccaciye sektörü yılı 6,25 milyar dolarlık ihracatla kapatacak

2024-12-06 12:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye'nin ilk milli hızlı treninin gelecek yıl raylara inmesi hedefleniyor

12:32 - Ekonomi

Türkiye dünyada ticareti yapılan yaklaşık 90 madenden 70'ine sahip

12:27 - Ekonomi

Türk Telekom yılın üçüncü çeyreğini rekorlarla tamamladı

12:13 - Ekonomi

Yapay zeka hidroelektrik santrallerde verimliliği artırıyor

12:03 - Ekonomi

Nomura, Türkiye'nin para politikasında sıkı duruşun süreceğini öngörüyor

11:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Antarktika'daki Hektoria Buzulu'nun 2 ayda 8 kilometreden fazla geri çekildiği ortaya çıkt

12:38 - Gündem

Türkiye'nin ilk milli hızlı treninin gelecek yıl raylara inmesi hedefleniyor

12:32 - Ekonomi

Türkiye dünyada ticareti yapılan yaklaşık 90 madenden 70'ine sahip

12:27 - Ekonomi

Topkapı Sarayı'nda Osmanlı'dan günümüze ulaşan "manevi nöbet" 5 asırdır sürüyor

12:22 - Gündem

Kars'taki milyonlarca yıllık bazalt sütunlar akademik çalışmayla literatüre girdi

12:18 - Gündem