?>

Rusya'da binlerce kişi Navalnıy'ın tutuklanmasını protesto etmek için sokağa çıktı

Rusya'da binlerce kişi, tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenliyor.

Gündem - 4 yıl önce

MOSKOVA

Rusya’nın çok sayıda şehrinde düzenlenen gösterilere binlerce kişi katılırken, başkent Moskova’daki gösteride 3 binden fazla kişi yer alıyor.

Polisin göstericilere yönelik zaman zaman sert müdahalelerde bulunduğu görülürken, ülke çapındaki gösterilerde çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Öte yandan, hapse girdikten sonra Youtube kanalından Navalnıy ve ekibi tarafından yayınlanan, Putin ile yakın çevresini hedef alan “Putin için saray: En büyük rüşvetin tarihi” isimli videonun izlenme sayısı da 70 milyona yaklaştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün yaptığı açıklamada, Navalnıy'a destek amaçlı yapılan protesto gösterilerinin "yasa dışı ve kabul edilemez" olduğunu savunmuştu.

Navalnıy'ın tutuklanması

Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova'ya gitmek üzere 20 Ağustos 2020'de uçağa binen Navalnıy'ın uçuş esnasında fenalaşması üzerine uçak, Omsk şehrine inmişti. Omsk'taki hastaneye kaldırılan Navalnıy'ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.

Navalnıy, 22 Ağustos 2020'de Omsk'tan özel bir uçakla Berlin'deki Charite Hastanesine nakledilmişti. 44 yaşındaki Navalnıy, tedavi gördüğü Almanya'dan döner dönmez Moskova'daki havaalanında 17 Ocak'ta gözaltına alınmıştı.

Moskova'nın Himki ilçesindeki polis merkezinde kurulan mahkemede Navalnıy'ın "29 Aralık 2020'den beri denetimli serbestlik süresini defalarca ihlal ettiği" gerekçesiyle dün duruşma yapılmıştı.

Himkinskiy Bölgesel Mahkemesi heyeti, Kremlin'e muhalif Navalnıy'ın 15 Şubat'a kadar 30 gün tutuklu kalmasına karar vermişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Altınyıldız Classics'ten kadife pantolonlar

2021-01-20 17:06 - Genel

AB'den Çavuşoğlu'nun ziyareti öncesi Türkiye'ye mesaj: Dinamikleri değiştirebileceğimizden eminim

2021-01-19 23:06 - Dünya

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy "Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın azınlıklar konusunda ülkemizi eleştirmesi trajikomiktir"

2021-01-19 23:36 - Siyaset

Trabzon'da tarihi Ortamahalle teleferikle de gezilecek

2021-01-19 15:53 - Çevre-Hayat

CSS Legal sektörde 15. yılını kutluyor

2021-01-21 12:42 - Yerel haber-Şirket Haber

Sergen Yalçın: Forvet hattını güçlendirmek istiyoruz

2021-01-22 01:41 - Spor

Vodafone Türkiye'de üst düzey atama

2021-01-22 12:55 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Öktem ve beraberindekileri kabul etti

2021-01-20 00:51 - Siyaset

'Daha sonra sarılacağımız günler için bugünlerde sarılmayalım'

2021-01-22 17:06 - Çevre-Hayat

Ankara Kalkınma Ajansı robot yarışları düzenleyecek

2021-01-21 18:51 - Teknoloji

İlgili Haberler

Tekirdağ'da üretilen su ve atık su arıtma sistemi ekipmanları 19 ülkeye ihraç ediliyor

13:53 - Gündem

Uzmanından "kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok" açıklaması

13:47 - Gündem

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu üyeleri, Bolu'da ceviz bahçesini inceledi

13:43 - Gündem

Bingöl'de 2 bin 100 rakımdaki ormanda kartal yavruları yuvalarında görüntülendi

13:33 - Gündem

Hava yolu şirketleri İsrail’in İran saldırısının ardından bölgeye uçuşları iptal etti

13:27 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarında 20 Filistinli hayatını kaybetti

14:17 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Panama ve Grönland'ın "zorla alınabileceği" mesajı verdi

14:13 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 20 Filistinli hayatını kaybetti

14:07 - Dünya

Gazze'ye ilerleyen Mağrib Direniş Konvoyu'nun Libya'nın doğusuna geçişine izin verilm

14:03 - Dünya

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü son 10 yılda yüzde 177 büyüdü

13:58 - Ekonomi