?>

Rusya, AB’nin üst düzey yöneticilerine yaptırım kararı aldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet gereği Avrupa Birliği’nin (AB) üst düzey yöneticilerine yaptırım kararı aldıklarını duyurdu.

Dünya - 4 yıl önce

Moskova

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırım politikasının tüm sınırları aştığına dikkat çekildi.

Brüksel’in kitlesel ve keyfi olarak Rus vatandaşlarını ve şirketlerini tek taraflı yaptırımlara tabi tuttuğu belirtilen açıklamada, yürürlükteki tüm uluslararası hukuk normlarının göz ardı edilerek bu kimselerin kişisel verilerinin kamuya açıldığına işaret edildi.

Ukrayna’da Rusya karşıtlığına destek veren Avrupalı yetkililerin, Kiev’in Minsk Anlaşmalarını da sabote etmesine müsamaha gösterdiği kaydedilen açıklamada, Brüksel’in bunlardan ders almak yerine Rusya’ya karşı yaptırım kararları aldığı, bu gayrimeşru çabalara diğer egemen ülkeleri de baskı ve şantaj ile dahil etmeye çalıştıkları aktarıldı.

Batı tarafından Rusya'ya, Rus vatandaşlarına, yabancı ülkelerin Rusça konuşan sakinlerine ve Rusya’nın önde gelen şirketlerine karşı “hibrit savaş” ilan edildiği vurgulanan açıklamada, “AB’nin hesabı açık. Bizi hayati çıkarlarımızdan vazgeçmeye zorlamak. Bütün bunlar, kolektif Batı'nın Rusya'yı kontrol altına alma politikasının bir parçasıdır.” ifadeleri kullanıldı.

AB’nin eylemleriyle yalnızca Rusya ile ilişkileri çıkmaza sokmakla kalmadığı, aynı zamanda kendi vatandaşlarının refahını, güvenliğini, küresel, finansal ve ekonomik sistemin istikrarını da tehlikeye attığına dikkat çekilen açıklamada, mütekabiliyet ilkesine uygun şekilde Rus tarafının AB üye devletlerinin ve AB yapısının temsilcilerini yaptırım listesine aldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Yaptırımlar AB’nin askeri yapılarının yöneticileri ve AB komiserleri dahil, AB’nin üst düzey yöneticilerine yöneliktir. Ayrıca Rus karşıtlığı politikalarını teşvik eden Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekillerinin büyük çoğunluğu da yaptırımlara tabidir. Rusya’nın cevap niteliğindeki kara listesine ayrıca bazı AB’ye üye devletlerin hükümet ve parlamento başkanları, Rus karşıtı duyguları kışkırtan kamuya mal olmuş kişiler ve medya çalışanları da dahil edildi.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yaptırım kararı ile ilgili notanın AB’nin Moskova’daki temsilciliğine iletildiği aktarıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adnan Oktar davasında tahliye edilen 61 sanık hakkında yakalama kararı

2022-03-28 16:01 - Gündem

İngiltere: Rus birliklerinin tamamı Ukrayna'dan ayrılana kadar yaptırımları artırmalıyız

2022-03-30 19:29 - Dünya

Oscar'da 'En İyi Film' ödülünü CODA kazandı

2022-03-28 07:24 - Magazin

Antalya Havalimanı Projesi'nin 2,138 milyar avroluk ilk kira taksiti ödendi

2022-03-28 13:10 - Ekonomi

Osmaniye'deki balıkçılar av yasağı öncesi son ağları atıyor

2022-03-27 14:06 - Gündem

Karadeniz gazının geçişini sağlayacak vanalardan ilki Filyos'ta

2022-03-29 20:59 - Gündem

Biden, Ukrayna'ya 500 milyon dolarlık bütçe yardımı yapacaklarını bildirdi

2022-03-30 20:05 - Dünya

Ramazan ayı 2 Nisan'da başlayacak

2022-03-27 11:47 - İslam-Hayat - Şaban 1447

Brent petrolün varil fiyatı 109,41 dolar

2022-03-30 10:02 - Ekonomi

Rus ordusu, Ukrayna'nın Rivne bölgesinde petrol deposunu vurdu

2022-03-28 23:29 - Dünya

İlgili Haberler

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya

İtalya'da Milano-Cortina Kış Olimpiyat Oyunları'na karşı düzenlenen protestoda olaylar çıktı

22:40 - Dünya

Netanyahu, Trump ile İran'ı görüşmek için bu hafta ABD'ye gidecek

21:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Washington Post'un yayıncısı Will Lewis, toplu işten çıkarmaların ardından istifa etti

06:09 - Medya

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

02:08 - Gündem

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya