?>

Rusya: ABD ile Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin müzakere sürecinde ilerleme var

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ile Ukrayna krizinin çözümüne yönelik yürüttükleri müzakere sürecinin yavaş ilerlediğini belirterek, "Ama bu süreçte ilerleme var." dedi.

Dünya - 1 hafta önce

Moskova

Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Rusya ve ABD arasında Ukrayna krizinin çözümüne yönelik müzakere sürecini değerlendiren Zaharova, "ABD ile Ukrayna meselesine ilişkin müzakere süreci yavaş ilerliyor. Ama bu süreçte ilerleme var." ifadesini kullandı.

????

Zaharova, Avrupalı ülkelerin bu süreci baltalamaya çalıştığına dikkati çekerek, "Amerikan meslektaşlarımızı yürüttüğümüz diyalog sürecinde bu yıkıcı eylemlere karşı koymaya çağırıyoruz. Anchorage kentinde en üst düzeyde belirlenen çerçevede çalışmaları sürdürmeye hazırız." dedi.

Avrupa'nın, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik yaklaşımını değerlendiren Zaharova, "Başta Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere olmak üzere Kiev yönetiminin Avrupalı ​​ve Batı Avrupalı ​​destekçileri, barışı düşünmüyorlar. Onlar ancak Kiev'e gönderecekleri ve daha sonra geri alacakları parayı düşünüyorlar. Onlar, halen durumun gerginleşmesinden yana. Bu nedenle onlar, son Ukraynalıya kadar çatışmaların sürmesini istiyor." ifadelerini kullandı.

"ABD'nin Karayipler'deki eylemlerini kınıyoruz"

Zaharova, ABD'nin Karayipler bölgesindeki eylemlerini eleştirerek, şöyle konuştu:

"Karayipler'de kanunsuzluğa tanık oluyoruz. Burada, korsanlık, baskın ve haydutluk gibi mülklerin yasa dışı yollarla ele geçirilmesi gibi uygulamalar yeniden canlanıyor. Bu tür vakaları şiddetle kınıyor ve denizcilikte istikrarı ve hukuki düzeni sağlamaya çağırıyoruz. Gerginlik seviyesinin düşürülmesinden, güvene dayalı ilişkilerin korunmasından ve öngörülebilirliğin sağlanmasından yanayız. Yıkıcı bir senaryonun önlenmesi önemli."

Durumun uluslararası hukuk normları çerçevesinde çözüleceği umudunu paylaşan Zaharova, Venezuela yönetimini egemenliğin ve ulusal çıkarların korunmasına yönelik girişimlerini desteklediklerini söyledi.

Sözcü Zaharova, Rusya'nın Karakas Büyükelçiliğinin çalışmaya devam ettiğini bildirdi.

Zaharova, Kazakistan'daki komisyonun, Aktau kenti yakınlarında 25 Aralık 2024'te Azerbaycan Hava Yollarına (AZAL) ait yolcu uçağının düşmesiyle ilgili soruşturma sürecini yakın zamanda sonlandıracağı umudunu dile getirdi.

İsveç'in Rus bayraklı "Adler" isimli geminin alıkoymasını değerlendiren Zaharova, bunun "temelsiz" olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Bakü'de 'Din Adamları 2. Forumu'nda konuştu

2025-12-24 14:13 - İslam-Hayat - Receb 1447

Putin'in açıklamasında ‘Türkiye’ detayı

2025-12-24 20:08 - Özel Haber

2024 yılına ilişkin Teknogirişim Araştırması'nın sonuçları açıklandı

2025-12-24 13:13 - Teknoloji

Beştepe Millet Camisi'nde Regaip Gecesi Özel Programı düzenlenecek

2025-12-24 20:12 - İslam-Hayat - Receb 1447

TDV'den Gürcistan'da 650 yetime giyim yardımı

2025-12-23 17:22 - İslam-Hayat - Receb 1447

Sağlık altyapısı güçlendirilen Hakkari'de anne ve bebek ölüm oranları düştü

2025-12-24 13:02 - Sağlık

Devlet desteğiyle besiciliğe başlayan veteriner, babasının emanetine de sahip çıkıyor

2025-12-23 13:58 - Çevre-Hayat

Enerjide arz güvenliği yapay zeka, siber güvenlik ve şebeke esnekliğiyle yönetilecek

2025-12-23 14:03 - Teknoloji

Yemen’in doğusunda askeri hareketlilik ve özerklik talepleri gerilimi tırmandırıyor

2025-12-21 03:23 - Dünya

Putin'e ‘Erdoğan’ sorusu

2025-12-22 20:25 - Özel Haber

İlgili Haberler

Nijerya'da bir pazara düzenlenen silahlı saldırıda 30'dan fazla kişi öldü

17:42 - Dünya

İspanya solu ABD karşıtı gösteriler için meydanlara indi

17:27 - Dünya

Gazze'de 6 aylık bebek, kapalı sınırlar ve ilaç yokluğu nedeniyle ölümle mücadele ediyor

17:22 - Dünya

Helikopterlere selamıyla tanınan Suriyeli, askeri helikopter turuyla sevindirildi

17:02 - Dünya

İsrail basınına göre Tel Aviv yönetimi, Refah Sınır Kapısı’nı açmaya hazırlanıyor

16:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Nijerya'da bir pazara düzenlenen silahlı saldırıda 30'dan fazla kişi öldü

17:42 - Dünya

Galatasaray'ın Trabzonspor maçının kamp kadrosu belli oldu

17:38 - Spor

İspanya solu ABD karşıtı gösteriler için meydanlara indi

17:27 - Dünya

Gazze'de 6 aylık bebek, kapalı sınırlar ve ilaç yokluğu nedeniyle ölümle mücadele ediyor

17:22 - Dünya

Helikopterlere selamıyla tanınan Suriyeli, askeri helikopter turuyla sevindirildi

17:02 - Dünya