Rus iş adamları Türkiye'den vazgeçemiyor

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlamasıyla, BTSO tarafından gıda ve tekstil sektöründe nisan ayından bu yana kente gelen 114 Rus iş adamı, çeşitli düzeylerde ticari bağlantılara imza attı. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 9 yıl önce

BURSA - Vedat Yücebaş

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlamasıyla, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından gıda ve tekstil sektöründe nisan ayından bu yana gerçekleştirilen alım heyeti organizasyonları kapsamında kente gelen 114 Rus iş adamı, çeşitli düzeylerde ticari bağlantılara imza attı.
BTSO'nun, Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) projesi kapsamında 19-24 Nisan'da düzenlediği gıda alım heyeti organizasyonuna 10, 10-14 Mayıs'taki tekstil alım heyeti organizasyonuna ise 104 Rus iş adamı katıldı ve Bursalı firmaların temsilcileriyle ikili iş görüşmelerinde bulundu.

"Yeni iş birlikleri için de görüşmeler gerçekleştirdik"

Rusya'nın Ufa kentinden gelen Mir Textile firmasının yöneticisi Kristina Kvachadze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin oldukça başarılı planlandığını söyledi.
Türkiye ve Rusya arasındaki siyasi durumun düzelmesinin iş dünyası temsilcileri olarak kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Kvachadze, "Bursa tekstilinin hem fiyatı hem de kalitesi çok iyi. İki ülke arasında yaşanan siyasi kriz döneminde de firmalarımız Türkiye ile ticaretlerine devam ettiler. Şu an bizler de bu etkinliklerle yeni iş birliklerine imza atmayı hedefliyoruz. Daha önce görüştüğümüz bazı firmalara siparişlerimizi verdik. Yeni iş birlikleri için de görüşmeler gerçekleştirdik. İlerleyen zamanda bu firmalarla da iş birliği yapmayı amaçlıyoruz." dedi.
Kvachadze, Rusya'da tatil denilince ilk akla gelen ülkenin Türkiye olduğuna işaret ederek, Türkiye'yi sadece iş için değil güzel vakit geçirmek için de tercih ettiklerini dile getirdi.

"İş birliğimizi sürdüreceğiz"

Moskova'dan gelen Natalya Grigoruk da Türk tekstil ürünlerinin kalitesini ispatladığına dikkati çekti.
Türk tekstil ürünlerinin Rusya'daki itibarının hiçbir şekilde zedelenmediğini ifade eden Grigoruk, tekstil sektöründe Bursa ile iş birliğini sürdüreceklerini söyledi.
Grigoruk, Bursa'nın tekstil sektöründe dünyanın lider kentlerinden biri konumunda olduğuna işaret ederek, "Özgün tasarımlara sahip yüksek kaliteli ürünleri cazip fiyatlarla satın alabiliyor olmamız, bu organizasyonda yer almamızdaki sebeplerin başında geliyor. Burada hem iş ortaklarımızla görüşmeler gerçekleştirdik hem de yeni firmalarla tanışma fırsatı yakaladık. Politik olarak iki ülke arasında dönem dönem sorunlar yaşansa da Rusya'da Türk malına olan güven sürüyor. Bu yüzden buradaki firmalarla iş birliklerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rus iş adamları Türkiye'den vazgeçemiyor

2017-05-20 16:07 - Ekonomi

Dick Advocaat: 4 eksik futbolcu olunca bu takım oynayamıyor

2017-05-14 02:16 - Spor

Esenyurt'ta kanlı biten tartışma kamerada

2017-05-18 22:47 - Asayiş

Anneler Günü'nü şehitlikte kutladılar

2017-05-14 16:02 - Çevre-Hayat

Çalışanlar otomatik 'BES'i sevdi

2017-05-19 14:47 - Ekonomi

'Kaplumbağa Dilek' denize açılmak için gün sayıyor

2017-05-17 17:52 - Çevre-Hayat

Turist kadının ayağı yürüyen banda sıkıştı

2017-05-19 17:22 - Asayiş

'Bozkırın denizi'nde tekne keyfi

2017-05-16 15:30 - Genel

İsrail'de Trump seferberliği

2017-05-15 19:12 - Dünya

May'in partisi, İşçi Partisinin önünde

2017-05-15 19:34 - Genel

İlgili Haberler

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:23 - Ekonomi

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

TİGEM, 30 safkan Arap tayının satışından yaklaşık 28 milyon lira gelir elde etti

17:32 - Ekonomi

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

15:35 - Ekonomi

Küresel gaz türbini siparişleri ikinci çeyrekte rekor kırdı

16:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya