?>

Rus anneden oğlu için kan bağışı çağrısı

Nadir görülen kan hastalığına yakalanan 10 yaşındaki oğlunun tedavisi için Rusya'dan İstanbul'a gelen Christine Balabanov, kan ve trombosit bağışı çağrısı yaptı.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

İstanbul

Epstein–Barr virüsünün tetiklemesiyle ortaya çıkan genetik rahatsızlık üzerine kan ve trombosit yüklemesiyle hayata tutunmaya çalışan 10 yaşındaki Saba Balabanov'un annesi Christine Balabanov, oğlu için bağışçılardan yardım bekliyor.

Üniversite eğitimi için gittiği Halep'te tanıştığı Muhammed Salim Aziza ile evlenen 32 yaşındaki Rus Christine Balabanov, 1 Kasım 2009'da oğlu Saba Balabanov'u dünyaya getirdi.

Daha sonra eşinden ayrılan Balabanov, ciddi bir sağlık problemi yaşamayan 10 yaşındaki oğlunun mayıs ayında rahatsızlanmasıyla Gürcistan'daki doktorların tavsiyesi üzerine tedavi amacıyla Türkiye'ye geldi.

Yaklaşık bir aydır yoğun bakım servisinde yatan oğlu için kan bağışı çağrısında bulunan Christine Balabanov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normal bir hamilelik geçirdiğini, 10 yaşına kadar da oğlunun önemli bir sağlık sorunu yaşamadığını söyledi.

Balabanov, mayıs ayında griple birlikte oğlunun boğazının sağ tarafında yağ bezesi şeklinde başlayıp gittikçe büyüyen bir şişlik oluştuğunu dile getirdi. Balabanov, lenf düğümlenmesi teşhisi konulup tedaviye alınan oğlunun yazın rahatsızlığının arttığını anlattı.

Yaz tatillerini geçirdikleri Gürcistan'da yapılan taramalarda oğlunda nadir bulunan Epstein–Barr virüsünün tespit edildiğini ifade eden Balabanov, virüsün de XLP adı verilen genetik rahatsızlığı tetiklemesiyle nadir görülen kan hastalığına yakalandığını kaydetti.

Bir aydır İstanbul'da tedavi altında

Balabanov, Gürcistan'da 25 gün kadar yoğun bakımda tedavi gören oğlunun sağlık durumu kötüye gitmeye başlayınca doktorların tavsiyesi üzerine bir ay önce İstanbul'a tedavi için geldiklerini, oğlunun Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tedaviye alındığını kaydetti.

Oğlunun karaciğeri, dalağı ve böbreklerinin de zarar gördüğünü, iç organlarının işlevini yapamadığını, sağlık durumunun daha da kötüye gitmemesi için çalışıldığını belirten anne Balabanov, şöyle devam etti:

"Doktorlar bu hastalıktan kurtulma şansının bir tek ilik nakliyle olduğunu söylüyor. Kendi kanı vücudunu yenilemeye ve iç organlarını çalıştırmaya yetmiyor. Oğlumun kanı trombosit üretmeyi reddediyor. Lökosit ve diğer tüm kan parametreleri düzelemiyor, bu nedenle her gün AB Rh pozitif kan veriliyor. Bu kan grubundan trombosit ve kan verecek donörlere ihtiyacımız var. Çocuğuma günde en az 4 ile 6 ünite arası trombosit verilmesi gerekiyor. Oğlumun hayatta kalabilmesi için günde en az beş kişinin kan bağışı yapması gerekiyor. Vatandaşlardan ve sesimizi duyanlardan bu konuda yardımcı olmalarını bekliyorum."

Sosyal medya üzerinden de çağrı yaparak erişebildikleri insanlar sayesinde donör bulabildiklerini anlatan Balabanov, donör olmak isteyenlerin Acıbadem Altunizade Hastanesi'ne gelerek kan bankasında Saba Balabanov adına kan bağışında bulunabileceklerini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Termal turizmden 1 milyar dolar gelir sağlandı

2019-12-22 14:22 - Ekonomi

BM Kaşıkçı raportörü Callamard'dan Suudi mahkemesinin kararına sert tepki

2019-12-26 22:37 - Dünya

Bakanlıktan Adana'da selden etkilenenlere destek

2019-12-25 18:42 - Gündem

Erdoğan: Meclis açılır açılmaz Libya tezkeresini sunacağız

2019-12-26 15:02 - Siyaset

Yılın son Güneş tutulması gerçekleşti

2019-12-26 15:17 - Teknoloji

Hatay'da Ortodoks kiliselerinde Noel ayini yapıldı

2019-12-25 01:47 - Gündem

Ankara'da 10 bin 404 şişe sahte içki ele geçirildi

2019-12-26 17:35 - Asayiş

Trabzon'da 22 noktadaki örtü yangını söndürüldü

2019-12-24 02:12 - Gündem

Küba'da 43 yıl aradan sonra başbakan seçildi

2019-12-22 02:42 - Dünya

Jandarma Genel Komutanlığında FETÖ soruşturması: 36 gözaltı kararı

2019-12-25 12:57 - Gündem

İlgili Haberler

Gümüşhane'nin 1800 rakımlı yaylasında "Kadırga Otçu Şenliği" düzenlendi

19:22 - Çevre-Hayat

Kahve Dünyası, dondurma ustası Gökhan Şahin ile Guinness World Records'a adını yazdırdı

18:43 - Çevre-Hayat

Atatürk'ün Düzce'ye gelişinin 91. yıl dönümünde köy çeşmesinden ayran akıtıldı

14:02 - Çevre-Hayat

Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağının hasadı kavurucu sıcakta yapılıyor

13:38 - Çevre-Hayat

Hollanda'daki "ağaç tünelleri" sürücülere doğanın içinde seyretme ayrıcalığı sunuyor

13:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD’de, Trump'ın Alcatraz planının 2 milyarlık tahmini maliyeti yeni bir tartışma başlattı

20:12 - Dünya

Arama kurtarma ekipleri tatbikatlarla afet ve krizlere hazırlanıyor

19:53 - Gündem

Trump'tan "Epstein'e doğum günü mektubu" haberi için Murdoch'a dava

19:43 - Dünya

Arnavutluk Başbakanı Rama, yapay zekanın hükümetin bir parçası olabileceğini söyledi

19:33 - Dünya

Bodrumspor Teknik Direktörü Burhan Eşer, takım kültürüyle hedeflere odaklanacak

19:08 - Spor