?>

ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekilinden Malezya'daki fuara katılan yerli firmalara övgü

ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Musa Şahin, dünyanın en büyük savunma fuarlarından biri olarak gösterilen 17. Defence Service Asia (DSA)-National Security (NATSEC) Asia 2022 Fuarı'na Türk şirketlerinin damga vurduğunu söyledi.

Teknoloji - 3 yıl önce

Kuala Lumpur

DSA-NATSEC 2022 fuarına katılın ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Musa Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktadan gurur duyduklarını ve bunun dünya genelinde karşılık bulmaya başladığını belirtti.

Şahin, "Fuarlar tabii ki de ilişkiler açısından önemli. Şahsi çabalar ne düzeyde olursa olsun, dışarıda bir olmak, beraber olmak, bir iş birliği içinde olmak çok önemli. Sadece özel şirket ya da vakıf şirketi ya da devlet değil, hep beraber bir bütün olarak yaklaşırsak çok iyi bir noktaya geleceğiz. Gerçekten bu fuarda çok iyi bir ivme yakalandı ve Türk şirketleri DSA-NATSEC fuarına damga vurdu diyebiliriz." dedi.

Onlarca yerli firmanın fuarda sağladığı görünürlükle halihazırda Malezya ile ciddi ilişkilerini daha da ileriye taşıdığını ve somut hale getirdiğini dile getiren Şahin, "Özellikle Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayiindeki başarısı buradaki savunma endüstrisi profesyonelleri ve bürokratların da dikkatini çekmiş, dolayısıyla bu bizim için gurur verici." ifadesini kullandı.

Şahin, tüm yerli firmaların stantlarını gezme fırsatı bulduğunu, sadece kamu şirketleri değil, özel şirketlerden de dünya çapındaki firmaların Malezya'ya gelerek ürünlerini sergileme fırsatı bulduğunu dile getirdi.

ROKETSAN'ın fuarda özellikle Malezya'nın ihtiyacı olabilecek daha çok deniz ve tanksavar sistemlerini sergilemeye öncelik verdiğini belirten Şahin, gelinen noktada ROKETSAN ürünlerinin kendi reklamlarını yapacak seviyede bilinirliğe ulaştığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Şahin, Müslüman ülke Malezya'nın, Türkiye'nin savunma sanayisinde katettiği mesafeye gıpta ederek baktığına tanık olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Türkiye yerlilik ve millilik anlamında savunma sanayisinde ciddi mesafe katetti. Savunma sanayisinde bunun böyle olması yönünde ayrıca bir mecburiyet de var ama Türkiye hamdolsun bunu başardı. En azından kendi ürünlerimiz açısından söyleyebilirim, kritik malzemelerin çoğunu üretebiliyoruz, Türkiye bu anlamda kendi göbek bağını büyük oranda kesebilecek seviyelere geldi. Dışa bağımlılık durumu söz konusu olsa, bu denli büyük fuarlara bu ölçekte katılım sağlamamız mümkün olmazdı."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Biden, Avrupalı liderlerle Ukrayna savaşını görüştü

2022-03-29 22:08 - Dünya

Karadeniz'deki "serseri mayın tehlikesi ortak çabayla çözülebilir" değerlendirmesi

2022-03-29 13:59 - Gündem

ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekilinden Malezya'daki fuara katılan yerli firmalara övgü

2022-04-04 10:00 - Teknoloji

Fransız aktör Samy Naceri, İstanbul'da çekilecek filmde başrol oynayacak

2022-03-31 20:19 - Magazin

Ticaret Bakanlığından 'Katar'a 2,5 milyon küçükbaş canlı hayvan ihracatı' iddialarına

2022-03-30 16:54 - Ekonomi

Kartalkaya ve Keltepe bu sezon 325 bin misafiri ağırladı

2022-03-29 12:37 - Çevre-Hayat

Piyasalar, İstanbul'daki müzakerelerden gelen haberlerle pozitif seyrediyor

2022-03-29 16:31 - Ekonomi

Otizmli çocukların öğretmenleri farkındalık için şarkı yazıp klip çekti

2022-04-02 12:29 - Çevre-Hayat

Adana'da 74 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

2022-03-31 10:29 - Gündem

Malatya çevre yolunun birinci kısmı yarın açılacak

2022-04-01 16:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yapay zekanın "enerji iştahı", sektörü yeni yatırımlara itiyor

13:53 - Teknoloji

TEKNOFEST yarışmaları, kritik alanlarda teknolojik gelişimi destekliyor

13:32 - Teknoloji

TEKNOFEST İKA yarışması gençlere deneyim kazandırıyor

13:23 - Teknoloji

Milli gemilerin "kalbi" üç kıtada atıyor

11:47 - Teknoloji

TEKNOFEST Roket Yarışması genç mühendis adaylarına ilham veriyor

19:29 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Ankara ve çevre iller için kuvvetli yağış uyarısı

14:37 - Gündem

Otomotiv endüstrisi ağustosta 2,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

14:27 - Ekonomi

Trabzon'da balıkçı tezgahlarını mezgit ve istavrit süslüyor

13:57 - Ekonomi

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi 4 santimetre yükseldi

13:52 - Gündem

Ankara Valiliğinden, kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısı

13:47 - Gündem