Otizmli çocukların öğretmenleri farkındalık için şarkı yazıp klip çekti

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde özel eğitim uygulama okulunda görevli 15 öğretmen, "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla yazdıkları şarkıya çektikleri klipte, otizmli çocukların becerilerine ilişkin görüntülere yer verdi.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Trabzon
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bir grup öğretmen, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla öğrencilerinin sesi olmak amacıyla şarkı yazıp klip çekti.
Sarıtaş Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Ömer Pehlivan, öğrencilerin hem okulda yaşadıklarına dikkati çekmek hem de onlara sevgilerini göstermek için farklı bir etkinlik yapmak istedi.
Okuldaki meslektaşlarıyla görüşen Pehlivan'a, özel eğitim öğretmenleri Gülcan Aktaş Kaya ve Özge Kardeş şarkı sözü yazarak destek verdi.
Müzik öğretmeni Selvihan Nural'ın bestesini, Trabzon Üniversitesi (TRÜ) Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Özgün Arda Nural'ın ise aranjörlüğünü yaptığı şarkıyı, gönüllü 15 öğretmen seslendirdi.
"Mutluluğa Doğru" adlı şarkıya okuldaki otizmli öğrencilerin de katılımıyla çekilen klibin çalışmaları yaklaşık 3 ay sürdü.
Klip, okulun sosyal medya hesabından da yayımlanacak.
Müdür yardımcısı Pehlivan, AA muhabirine, okullarının 2021-2022 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçtiğini söyledi.
Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Pehlivan, "Güzel bir farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz. Otizmle ilgili daha önce klipler çekildi, şarkılar oluşturuldu ama genellikle aynı şarkılar seslendirildi. Bizler de kendi yazdığımız bir şarkıyla söylenen şarkılar listesine bir yenisini eklemek istedik. Umarım güzel olmuştur, arkadaşların ellerine, emeklerine sağlık." dedi.

Pehlivan, klip hakkında şu bilgileri paylaştı:
"Öğrencilerimizin kendi başlarına, birilerinin müdahalesi olmadan ne tür çalışmalar yaptıklarına klipte yer vereceğiz. Aslında imkan sunulduğunda öğrencilerimizin neler yapabildiğini de klipte göstermeye çalıştık. Profesyonel bir ekibe çekim yaptırdık. Klipte öğretmenlerimizin şarkıyı seslendirmesine ve öğrencilerimizin de görüntülerine yer verdik. Öğretmenlerimizden yeni projeler de bekliyoruz. Birkaç şarkı daha ilave ederek, sene sonunda öğrencilerimizin de bizlere eşlik edeceği bir koro oluşturmayı planlıyoruz."

"Söylediğimiz şarkıyla öğrencilerimizin sesi olmak istedik"

Şarkının sözlerini yazan Gülcan Aktaş Kaya, söyledikleri şarkıyla öğrencilerinin sesi olmak istediklerini belirtti.
Özge Kardeş de şarkının sözlerini özel eğitim öğrencilerine her gün bir şey katmak ve ailelerine de çocuklarını ne kadar sevdiklerini göstermek için yazdıklarını vurgulayarak, o nedenle şarkının adını da "Mutluluğa Doğru" diye belirlediklerini söyledi.
Özel eğitim çocuklarıyla olmaktan duyduğu mutluluğa işaret eden Selvihan Nural, "Saf sevginin gerçekten insanı ne kadar mutlu edebileceğini yaşayarak anlıyoruz. Çok özel çocuklarımız var. Projemizin çıkış sebebi de aslında buydu. Biz bu sevgiyi bütün gönüllere yaymak istiyoruz." diye konuştu.

Nural, farklı projelerle insanların gönüllerine sevgiyi aşılayabileceklerine inandıklarını ifade ederek, "Öğretmenlerimizin yazmış oldukları sözlere beste yaptık. Şarkımızı dinleyen insanların hoşuna gideceğini ve gönüllerde yer bulacağına inanıyorum." dedi.
TRÜ Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Nural ise projeyi öğrenince kayıt, miks, mastering ve aranjör olarak destek verdiğini, okulda yaptıkları çalışmalarla kayıt aşamasını tamamladıklarını anlattı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale'de sahipsiz köpeğin saldırdığı kişi bacağından yaralandı

2022-03-28 11:13 - Gündem

Savaş bölgesinden tahliye edilen Ukraynalı yetim çocuklar Antalya'ya geldi

2022-03-27 12:39 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ABD ve diğer aktörlere S-400 dosyasının kapandığını bildirdik

2022-03-29 18:33 - Gündem

Zelenskiy: Müzakere platformundan aldığımız sinyaller olumlu olarak adlandırılabilir

2022-03-30 00:08 - Dünya

'Çok önemli bir takıma karşı galip geldik'

2022-03-30 01:18 - Spor

Avrupa Merkez Bankası'ndan Polonya ile swap anlaşması

2022-03-28 17:01 - Ekonomi

Ukrayna: Rus birlikleri Kiev’den 70 kilometre kadar geri püskürtüldü

2022-03-27 00:28 - Dünya

'Doktor olmuş ama adam olamamışlar'!.. -Yunus Şanlı yazdı-

2022-03-27 05:54 - En Son Yazılar

Sanatçı Altan Erkekli'den 'çevre duyarlılığı sanatla gelişir' mesajı

2022-04-01 16:43 - Kültür Sanat

Ankara'da 5 kilo 500 gram eroin ele geçirildi

2022-03-30 10:59 - Gündem

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya