?>

Rize'de yürüme güçlüğü nedeniyle 16 yıldır görüşemeyen kardeşler hastanede hasret giderdi

Rize'de sağlık sorunları sebebiyle bir gün arayla hastaneye götürülen iki kız kardeş, 16 yıl sonra yüz yüze görüşme şansı yakaladı.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Rize

Merkeze bağlı Ambarlık köyünde yaşayan 87 yaşındaki Nurhane Türüt, nefes darlığı şikayetiyle 3 gün önce Rize Devlet Hastanesi acil servisine getirildi.

Tetkiklerde zatürre tanısıyla göğüs hastalıkları servisinde yatışı yapılan Türüt'ün 82 yaşındaki kardeşi Havva Türüt de bir gün sonra hastaneye başvurdu.

Havva Türüt'ün de aynı teşhisle yatışına karar verilmesi üzerine aile yakınları, yaşlılık ve yürüme güçlükleri nedeniyle 16 yıldır yüz yüze görüşemeyen kız kardeşlerin aynı odaya alınmasını istedi.

Hastane yönetiminin bu talebi kabul etmesiyle Türüt kardeşler, tedavileri sürerken özlem giderme şansı da buldu.

Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Şaban Ergene, gazetecilere, iki hastanın da aynı köyde, birbirlerinden yaklaşık yarım saat uzaklıkta yaşadıklarını belirterek yaşlılığa bağlı kemik erimesi, hareketsizlik gibi nedenlerle 16 yıldır görüntülü görüşme dışında konuşamadıklarını söyledi.

Kardeşlerin, farklı günlerde hastaneye yatırılmaları sonucu birbirlerine kavuştuklarını ifade eden Ergene, "Şu an sağlık durumları gayet iyi durumda. Birbirlerini gördükleri için de mutlu ve sevinçliler. Bizler de idareciler olarak hastalarımızı ziyaret ederek hal hatırlarını sorup sevinçlerine şahit olduk. İnşallah Allah'ın izniyle güzel bir şekilde taburcu edilmelerini de göreceğiz." dedi.

Nurhane Türüt'ün kızı Ümmihan Türüt ise teyzesinin evine giden yolun patika olduğunu, ulaşım zorluğundan ötürü annesi ve teyzesinin görüşemediğini anlatarak şunları kaydetti:

"Hem annemin hem de teyzemin dizlerinde sorun olduğu için yürüyemiyorlardı, 16 yıl birbirlerini göremeyip burada gördüler. Çok mutlu oldular. O akşama şahit olmak çok önemliydi, hepimiz sevinçten ağladık. Allah razı olsun doktorlarımızdan, hem aynı odaya alıp 16 yıl sonra görüşmelerine vesile oldular hem de onlara çok iyi bakıyorlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kuraklık AB tahıl üretiminde sert düşüşe yol açtı

2023-11-08 14:42 - Ekonomi

Manchester United'da Casemiro sakatlandı

2023-11-03 16:22 - Spor

Muğla Datça'da güz domatesi hasadına başlandı

2023-11-07 16:37 - Ekonomi

Gazze'deki direniş, Batı'nın "terörle" suçladığı ilk kurtuluş mücadelesi değil

2023-11-07 12:17 - Dünya

NATO İnovasyon Fonu yatırım faaliyetlerine başlıyor

2023-11-03 14:52 - Ekonomi

F1 Brezilya Grand Prix'sini Verstappen kazandı

2023-11-05 23:17 - Spor

Galatasaray, galibiyet serisini sürdürdü

2023-11-03 22:33 - Spor

Süper Lig'de İstanbulspor ile Pendikspor karşılaşacak

2023-11-03 23:58 - Spor

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın emniyetteki işlemleri sürüyor

2023-11-02 17:27 - Gündem

CHP 38. Olağan Kurultayı sonuç bildirgesi kabul edildi

2023-11-04 19:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Doğadan topladığı ağaç dallarını hayvan figürlü bastonlara dönüştürüyor

12:58 - Çevre-Hayat

Morquio sendromlu Deniz, annesinin ilgisi ve şefkatiyle sosyalleşiyor

12:27 - Çevre-Hayat

Arıları için her hafta yaklaşık 900 kilometre yol katediyor

12:13 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta çiftçiler "akdarı"yı kuşlardan dronla koruyor

11:47 - Çevre-Hayat

İzmirli öğrenciler "Küresel Sumud Filosu"na destek için koreografi oluşturdu

11:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nden BM Genel Kurulu'na geçti

18:52 - Gündem

ABD Başkanı Trump, 80. BM Genel Kurulu'na hitap etti

18:47 - Dünya

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap ediyor

18:42 - Siyaset

İran: ABD'nin füze menzilimizi sınırlandırma şartı, müzakereleri olumsuz etkiledi

18:38 - Dünya

BM Komisyonu, Netanyahu ve Herzog'un Gazze'deki soykırımı kışkırttığını bildirdi

17:58 - Dünya