Rize-Artvin Havalimanı'na yurt dışından turizm amaçlı ilk sefer gerçekleşti

Rize-Artvin Havalimanı'na, yurt dışından turizm amaçlı ilk tarifeli uçuş gerçekleştirildi.

Gündem - 3 yıl önce

Rize
Umman'a ait SalamAir firması tarafından Maskat Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan ve 17.35'te Rize-Artvin Havalimanı'na iniş yapan tarifeli uçak, su takıyla karşılandı.
Uçakta bulunan yolcular, Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı ve turizm işletmeleri tarafından çiçeklerle ve tulum eşliğinde karşılandı. Burada yolculara Çaykur Rizespor atkısı, Rize çayı ve lokum ikram edildi.
Terminale alınan yolcular, pasaport kontrolünden geçerek Türkiye'ye giriş yaptı.
Vali Vekili Sarı, burada gazetecilere, havalimanının geçen yıl mayıs ayında hizmete açıldığını hatırlattı.

Yaklaşık bir milyon kişinin havalimanını kullandığını ifade eden Sarı, "7 bin civarında hava hareketliliği oldu. Bu artan talep ile ilimize hem uçuşların hem de misafirlerin sayısı artacak." dedi.
Sarı, Rize-Artvin Havalimanı'nın bugün ilk kez uluslararası tarifeli ve ticari niteliğe sahip uçuşla gündeme geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Umman'dan ilk kez tarifeli uçuşumuz gerçekleşti. Bundan sonra haftada iki kez tarifeli uçuşlarla havalimanımız kullanılacak. Bugün 200 yolcuyla başlayan bu ziyaretler katlanarak yükselen bir ivmeyle devam edecek. İlimizin turizmde ülkemize yaratacağı katma değeri anlamlı ve özel buluyoruz. Bundan sonra havalimanımızın ümit ediyoruz ki birçok insanımıza hizmet eden önemli bir lokasyon anlamına gelmiş bir havalimanı olmasını arzu ediyoruz."

SalamAir Genel Müdürü Mohamed Ahmed Abdulla Ahme ise Rize'nin yeşili ve havasının kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, "Aynı zamanda Rize çayı bizim için çok değerli. Bunu da bugün burada görmüş olduk. Çok uzun zamandır buna hazırlanıyorduk. Ben dahil herkes çok sevindi. İnanılmaz bir havalimanı. Son derece modern ve içerisinde kültür barındırıyor. Herkes resim çekmek istediği için uçakta hafif bir eğim oldu." diye konuştu.
Pilot Davut Aktaş da yeni bir havaalanına uluslararası yolculuk yapmanın kendileri için gurur verici olduğunu aktardı.

İnişte şehrin güzel görüntüsünün heyecan verici olduğunu ifade eden Aktaş, "Özellikle uçağın sağ tarafında oturan yolcular şehri görünce mutlu oldu. İnince su takı ile karşılamayı herkes alkışladı. İşim gereği çok fazla havalimanına gittim. Bu tarz bir şey yok. Göremezsiniz de bulamazsınız da. Havaalanı beklediğimden daha güzeldi." şeklinde konuştu.
Yolculardan Mecit Kotan, kendileri için güzel bir anı olduğunu dile getirerek, "Bu uçuşu özellikle seçtik. Böyle bir ana tanıklık etmek çok güzeldi. Kaptanımız da anonsunda ilk uçuş olduğundan bahsetmişti. Bunun her zaman denk gelmeyeceğini söyledi. Kameralarınızı hazırlayın dedi ve biz de hazırladık. İndiğimizde de horonla karşılandık. İkramlar yapıldı. Bundan önce yaklaşık 15 ülke gezdim. Birçok havaalanı gördüm. İndiğinizde nereye indiğinizi anladığınız nadir yerlerden birisiydi." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yol kenarlarını diktiği meyve fidanlarıyla yeşillendiriyor

2023-06-27 11:57 - Çevre-Hayat

Burkina Faso'daki terör saldırısında 34 kişi öldü

2023-06-28 15:08 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir karış ekilmeyen toprağımız kalmasın istiyoruz

2023-06-29 16:17 - Siyaset

Yunanistan'da seçim, Miçotakis'in zaferi ve aşırı sağın yükselişiyle sonuçlandı

2023-06-26 13:17 - Dünya

Çadır ve konteyner kentlerde zararlılara karşı ilaçlama AFAD ekiplerine emanet

2023-07-01 11:57 - Gündem

Almanya Başbakanı Scholz: Müslüman karşıtı nefrete yer verilmemesi lazım

2023-07-01 19:27 - Dünya

Rize-Artvin Havalimanı'na yurt dışından turizm amaçlı ilk sefer gerçekleşti

2023-07-01 22:03 - Gündem

Fransa'da bir gencin polis ateşiyle ölümünün ardından birçok araç ateşe verildi

2023-06-28 09:22 - Dünya

e-fatura uygulamasının kapsamı 1 Temmuz'dan itibaren genişliyor

2023-06-28 12:03 - Ekonomi

Hacı adaylarının Arafat'a yolculuğu başladı

2023-06-26 17:53 - İslam-Hayat - Safer 1448

İlgili Haberler

Riskli yapı tespitinde izlenecek yol ve dikkat edilmesi gerekenler

11:17 - Gündem

Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması kataloğu yayımlandı

11:03 - Gündem

Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonda 30 gözaltı

10:12 - Gündem

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Fransa'da rekor seviyedeki sıcaklar nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi

11:38 - Dünya

Demir yolu taşımacılığına yönelik yılın ilk yarısında 91 denetim yapıldı

11:33 - Ekonomi

ABD Savunma Bakanı Hegseth "Küba'ya yönelik askeri operasyon" mesajı verdi

11:28 - Dünya

ABD'li senatörler, USS Abraham Lincoln gemisindeki koşulların incelenmesini istedi

11:22 - Dünya

Riskli yapı tespitinde izlenecek yol ve dikkat edilmesi gerekenler

11:17 - Gündem