?>

Ripple, SEC'in kendisine karşı açtığı davanın düşürüleceğini açıkladı

Ripple Üst Yöneticisi (CEO) Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından şirkete açılan davanın düşürüleceğini duyurdu.

Ekonomi - 1 ay önce

Washington

Garlinghouse, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İşte bu, beklediğimiz an geldi. SEC, temyiz başvurusunu geri çekecek, Ripple, kripto para ve her açıdan büyük bir zafer. Gelecek parlak. Haydi inşa edelim." ifadelerini kullandı.

Garlinghouse, açıklamayla birlikte paylaştığı videoda 4 yıldan biraz daha uzun bir süre önce SEC'in Ripple'a karşı dava açtığını ve bu davanın nihayet sona erdiğini belirtti.

Ripple'a karşı açılan davayı "kriptoya karşı başlatılan savaşın ilk büyük hamlesi" olarak nitelendiren Garlinghouse, "O zamanlar Ripple'ın yalnızca yasal olarak haklı olduğuna değil, aynı zamanda tarihin de doğru tarafında olduğumuzun kanıtlanacağına inanıyordum." değerlendirmesinde bulundu.

Garlinghouse, Gary Gensler'in başkan olduğu dönemde SEC'in Ripple'a karşı kullandığı aynı argümanlarla tüm sektöre karşı harekete geçtiğini belirterek, amaçlarının yatırımcıları korumaktan ziyade korkutmak olduğunu savundu.

Bu süreçte kripto para birimi XRP'nin 15 milyar dolarlık kaybı olduğunu kaydeden Garlinghouse, SEC'yi "piyasa manipülatörü" olmakla suçladı.

Garlinghouse, "SEC adalet aramıyordu. Ne pahasına olursa olsun davayı kazanmaya çalışıyorlardı." ifadelerini kullandı.

SEC, Aralık 2020'de XRP'nin arkasındaki şirket Ripple ve yöneticilerine dava açmış, şirket ve iki yöneticisini 2012'de piyasaya sürülen XRP'yi satarak 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet arzı gerçekleştirmekle suçlamıştı.

Ripple, sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için geliştirilen bir token olan XRP'nin menkul kıymet olmadığını savunmuştu.

Temmuz 2023'te ise SEC'in kripto para birimi XRP için açtığı dava Ripple lehine sonuçlanmıştı.

New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres, Ripple'ın kripto para birimi XRP'yi borsalarda satarak federal menkul kıymetler yasasını ihlal etmediği kararına varmıştı. Torres, daha sonra SEC'in bu karara itiraz etme talebini reddetmişti.

SEC, geçen yıl bu kararı temyize götürmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Siemens 2027'ye kadar 6 binden fazla kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

2025-03-19 03:07 - Dünya

AB, 6 yapay zeka fabrikası daha kuruyor

2025-03-12 22:43 - Teknoloji

Dünya Bankasından deprem bölgesindeki köy evlerinin yapımı için Türkiye'ye ek finansman

2025-03-18 22:08 - Ekonomi

Trump'tan AB'den ithal edilen tüm alkollü ürünlere yüzde 200 gümrük vergisi uygulama tehdi

2025-03-13 17:22 - Dünya

Fransa Merkez Bankası ticari gerilimler nedeniyle büyüme tahminini düşürdü

2025-03-13 13:32 - Ekonomi

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, cep telefonu ve e-posta adresinin hacklendiğini söyledi

2025-03-18 16:02 - Dünya

AB'de elektrikli otomobilin pazar payı 2024'te yüzde 13,6'ya geriledi

2025-03-18 12:03 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Schoof ile telefonda görüştü

2025-03-18 16:22 - Siyaset

SPK Finans Lisesi Protokol İmza Töreni düzenlendi

2025-03-17 22:38 - Ekonomi

Çin'de doğrudan yabancı yatırımlardaki düşüş sürüyor

2025-03-16 16:48 - Ekonomi

İlgili Haberler

UTTS uygulamasında süre uzatıldı

01:02 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-Libya İş Toplantısına başkanlık etti:

22:47 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Libya'nın kalkınmasına ülke olarak büyük katkılar yaptık

21:37 - Ekonomi

Borsa'da bugünkü işlemlerin takası pazartesi günü gerçekleşecek

19:32 - Ekonomi

Fındık üreticilerine bol ve kaliteli ürün için "dengeli gübreleme yapın" önerisi

17:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Van'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada 28 kişi yaralandı

08:13 - Asayiş

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

03:56 - Gündem

İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamalarındaki yardım kararında değişikliğe gidildi

03:53 - Gündem

UTTS uygulamasında süre uzatıldı

01:02 - Ekonomi

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan, Pakistan ve Hindistan'a "işbirliği" çağrısı

00:38 - Dünya