Bursa'ya 66 dönümlük alana yeni yaşam ve ticaret merkezi kazandırılacak

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) tarafından kentin en büyük ikinci ilçesi Yıldırım'da 66 dönümlük alana yeni yaşam ve ticaret merkezi yapılacak.

Ekonomi - 6 ay önce

Bursa
Yıldırım ilçesinde mülkiyeti Bursa TB'ye ait 66 dönümlük ET-BA Kombina Et Tesisi arazisi, ticaret ve yaşam merkezi olarak planlandı.
Bursa TB, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin onaylarıyla yapmayı planladığı yaklaşık 3 milyar liralık yatırımla bölgenin cazibesini artırmayı hedefliyor.
????
Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türkiye'nin birçok ilinden göç alan Bursa'nın bu yönüyle güzel bir mozaik oluşturduğunu söyledi.
Kentte yaşayanların üretime katkı sağladığını ifade eden Matlı, üreten insanların standartlarının yükselmesi gerektiğini vurguladı.
Bursa TB olarak şehrin doğusunda Yıldırım Belediyesi işbirliğiyle bir proje yürüttüklerini belirten Matlı, "Çalışan insanların yoğun bulunduğu bölgede standartların yükselmesi noktasında burada yapacağımız projeyle Yıldırım'da insanların daha sosyal olacağı, aynı zamanda yeni konut örnekleri ve bahçeli yaşam tarzının oluşacağı, konut alanı ve ticaret alanının bir arada bulunacağı Bursa Yaşam Sokağı'nı devreye alacağız." dedi.

Yeşilin çok, bina yoğunluğunun az olduğu proje olacak

Matlı, şu anda firmaların burayla ilgili konsept projeler hazırladığını aktararak, şöyle devam etti:
"Bu sene inşallah projenin temellerini atacağız. Hem mesleki anlamda üreticilerimize hem de ait olduğumuz bu şehre olan vefa borcumuzu 2026 yılında ödemiş olacağız. Bizim için en önemli, manevi değeri en yüksek olan bir proje olduğunu düşünüyorum. İnsanların aileleriyle yürüyüş yaptığı, sosyal mekanlar ve yaşam alanları ile yaşam sokağının olduğu bir dönüşüm olacak. Yeşilin çok olduğu, bina yoğunluğunun az olduğu Bursa'nın en güzel projesi olacak."
Konut, yaşam sokağı, otel ve ticaret merkezini içeren kapsamlı bir proje hazırladıklarına değinen Matlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yapısal dönüşüm kapsamında 250 civarında konut yapılacak. Projenin bir tarafında site konsepti var. İkinci bölümde ise çarşıların, kafelerin ve yeşil alanların olduğu Bursa Yaşam Sokağı yapılacak. Diğer bir bölümde ise sanayiciler için bir otel projemiz var. Ticaret merkezi ve kültür merkezi noktasında da Yıldırım Belediyesi ile ortak çalışmalarımızın olduğu bir alan yaratıyoruz. Toplam 100 bin metrekarenin üzerinde bir inşaat alanı olacak. 66 dönüm üzerine inşa edilecek 100 bin metrekarelik inşaat alanıyla herkesin gıpta ettiği, oturmak ve yaşamak istediği bir bölgenin yaratılmasına vesile olacağız."
Matlı, projelerin gelecek ay Büyükşehir Belediyesi Meclisinde görüşüleceğini dile getirerek, proje süreçlerinin yılın ikinci yarısı itibarıyla tamamlanacağını kaydetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır ile işbirliğinin bölgemizin istikrarına yaptığı katkıya hep birlikte şahit oluyoruz

2026-02-04 20:08 - Siyaset

Boksla 10 yaşında tanıştı 12 yaşında kürsüye çıktı

2026-02-03 12:49 - Spor

Süper Lig'in 20 haftalık bölümünde 12 kulüp, 28 farklı teknik direktörle çalıştı

2026-02-05 16:01 - Spor

Türkiye ve Umman iş dünyasını bir araya getiren "OMNEX 2026" etkinliği başladı

2026-02-02 15:48 - Ekonomi

Filistin Kızılayı: Refah Sınır Kapısı üzerinden yapılacak hasta ve yaralı tahliyesi askıya alındı

2026-02-04 15:25 - Dünya

Mezarlıkta küçük çocuğu öldüren kağıt toplayıcısına verilen cezalar hukuka uygun bulundu

2026-02-04 16:06 - Gündem

TBMM Başkanlığından Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun raporuna ilişkin açıklama

2026-02-04 17:09 - Siyaset

ABD Hazine Bakanı Bessent, Fed'in güven kaybettiğini ileri sürdü

2026-02-05 01:54 - Dünya

Hakkari'de çocuklar sportif faaliyetlerle kötü alışkanlıklardan korunuyor

2026-02-02 12:42 - Spor

Doğuda soğuk hava ve kar etkisini sürdürüyor

2026-02-04 14:45 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:23 - Ekonomi

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

TİGEM, 30 safkan Arap tayının satışından yaklaşık 28 milyon lira gelir elde etti

17:32 - Ekonomi

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

15:35 - Ekonomi

Küresel gaz türbini siparişleri ikinci çeyrekte rekor kırdı

16:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya