?>

Reyhanlı'daki bombalı terör saldırısında çocuklarını yitiren annelerin acısı dinmiyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı terör saldırısında evlatlarını kaybeden anneler, Anneler Günü'nde ayrı bir hüzün yaşıyor.

Çevre-Hayat - 9 saat önce

Hatay

Patlamalarda yakınlarını kaybedenlerin acısı, aradan geçen zamana rağmen yüreklerinde tazeliğini korurken, her yıl 11 Mayıs'ta patlamaların yaşandığı yerlerde anma programları düzenleniyor.

Terör saldırısında evlatlarını kaybeden anneler, acılı günün yıl dönümünün bu yıl Anneler Günü'ne denk gelmesiyle ayrı bir hüzün yaşıyor.

"O günden beri Anneler Günü'nü kutlamıyorum"

Oğlu Halil Erdemci'yi patlamalarda kaybeden anne Medine Erdemci, AA muhabirine, acı dolu günü hiçbir zaman unutamadığını söyledi.

Acısının aradan geçen zamana rağmen ilk günkü gibi olduğunu belirten Erdemci, "O günden beri Anneler Günü'nü kutlamıyorum. Çocuklarıma diyorum ki 'gelmeyin yanıma' çünkü ben Anneler Günü'nde oğlumu toprağa verdim. Her yıl aynı acıları tekrar tekrar yaşıyoruz. Acımız tarif edilemeyecek kadar büyük." diye konuştu.

Erdemci, acısına rağmen geriye kalan iki evladı için ayakta durmaya çalıştığını ifade etti.

"Mayıs ayı demek bizler için hüzün ayı demektir"

Patlamalarda 1,5 yaşındaki kızı Fatmanur ile ablası Nadire Kuvvet'i kaybeden Hatice Kübra Erboz da Anneler Günü'nü hüzünle karşıladığını anlattı.

Mayıs ayı gelince hüzünlerinin, acılarının daha da arttığını vurgulayan Erboz, "Bir nebze suçlular yakalanınca rahatlıyoruz ama mayıs ayı demek bizler için hüzün ayı demektir. 11 Mayıs benim için en kara gündür. Bu sene de Anneler Günü, 11 Mayıs'a denk geldi o yüzden daha da buruğum." ifadelerini kullandı.

Patlamalarda oğlu Mehmet Ali Diken'i kaybeden anne ​​​​​​​Döne Diken ise o günden bu yana acısının hiç dinmediğine dile getirdi. Anne Diken, "Bizim Anneler Günü'müz yok, kutlamıyoruz, acı içerisindeyiz, içimiz yanıyor." dedi.

Reyhanlı'daki terör saldırıları

Reyhanlı Belediyesi yanı ile PTT binası önünde 11 Mayıs 2013'te gerçekleşen iki ayrı patlamada, 53 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmış, 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü.

Olayın ardından patlama yaşanan yerde 11 Mayıs Şehitleri Anıtı yapılarak, yaşamını yitirenlerin isimleri okul, park, cadde ve sokaklara verilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanı Fidan: (Suikast girişimi) Ağır arsenik ve cıva verildim. Sonra ortaya çıktı, 4-5 sene oluyor

2025-05-10 00:50 - Siyaset

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

2025-05-10 01:47 - Siyaset

Sektör temsilcileri yetkisiz nakliyecilere karşı tüketicileri uyarıyor

2025-05-10 12:32 - Ekonomi

Rusya, Türkiye'den gelen ürün ihlallerinde artış kaydetti

2025-05-05 16:16 - Özel Haber

Atakaş Hatayspor, Süper Lig'de yarın Göztepe'ye konuk olacak

2025-05-10 09:58 - Spor

Esnaf, Anneler Günü'nde 80-100 milyar lira ciro bekliyor

2025-05-10 10:52 - Ekonomi

Alman otomobil üreticileri BMW, Mercedes ve Volkswagen'in karı Çin etkisiyle düşüyor

2025-05-10 12:53 - Ekonomi

Ankara Batı Adliyesi engelliler için erişilebilir hizmet ortamı oluşturdu

2025-05-10 12:07 - Gündem

AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim kampanyası

2025-05-10 12:03 - Gündem

Sinop'ta öğrencileri taşıyan otobüs ile otomobilin çarpışması sonucu 18 kişi yaralandı

2025-05-10 12:42 - Gündem

İlgili Haberler

Polislerden Anneler Günü'ne özel klip

19:23 - Çevre-Hayat

Erzurum'da koruma altındaki çocuklar, fedakar bakıcılarının Anneler Günü'nü kutladı

15:23 - Çevre-Hayat

Havaların ısındığı Iğdır'da yaylalar çiçeklerle renklendi

15:13 - Çevre-Hayat

Gönüllü yaptığı işlerle özel gereksinimli bireylerin "en özel" annesi oldu

14:58 - Çevre-Hayat

Kitap okuma yarışmasına katılan anneler çocuklarının oturduğu sıralarda sınava girdi

14:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Lider Galatasaray, Trabzonspor deplasmanında hata yapmadı

21:32 - Spor

Adana'da nehirde su samuru görüntülendi

21:28 - Gündem

Türkiye'den gönderilen yardım malzemeleri Myanmar'daki depremzedelere ulaştı

21:23 - Dünya

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu yakınında havaya ateş açan şüpheli tutuklandı

21:12 - Gündem

Türkiye'den Sudan'a 5 gündür süren yangınların söndürülmesi için malzeme ve ekipman desteğ

21:08 - Dünya