?>

'Rekabete varım ama gerginliğe yokum'

Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig'in 12. haftasında MKE Ankaragücü ile yapacakları maçı kazanmaları gerektiğini söyledi.

Spor - 7 yıl önce

KONYA

Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Kayacık Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivasspor maçının şansız bir dönemde oynandığını kaydetti.

Tecrübeli teknik adam, deplasmanlarda iyi olduklarını ifade ederek " Lige bakıldığı zaman deplasmanlarda en iyi takım biziz. Konyaspor'un geçen sezonuna baktığınız zaman, ligin toplamında bütün sezon boyunca deplasmandan aldığı sadece 9 puan. Ama biz şu anda zaten 9 puan aldık. Bir kere burada büyük bir başarı var." değerlendirmesinde bulundu.

"Daha üst sıralarda olmamız gerekiyordu"

Çalımbay, takımın gidişatının karamsarlığa itecek bir yanının olmadığını vurgulayarak, zamanla daha iyi olacaklarını aktardı.

Gösterdikleri performansa göre ligde hak ettikleri yerde olmadıklarını dile getiren Çalımbay, "Aslında daha üst sıralarda olmamız gerekiyordu. Ama futbol işte. Bazen böyle hata yaparsan veya geleni atamazsan, sıkıntı olabilir. Ama biz bunu sıkıntı olarak kabul etmiyoruz. Kalan 6 maçımız daha var. Bu kalan 6 maçı da inşallah en iyi şekilde bitireceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Çalımbay, MKE Ankaragücü maçına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

"Rekabete varım ama gerginliğe yokum. Böyle de bir şey olmayacak. Bizim burada en büyük güvencemiz taraftarımızdır. Bizim için her maç çok ciddidir. MKE Ankaragücü maçı da her maç gibi çok ciddi ve önemlidir. Bizim bu maçı kazanmamız gerekiyor. Ayrıca kalan 6 maçı da çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Özellikle bu maçı kendi sahamızda geçmemiz gerekiyor. Burada taraftar desteği çok önemli. Taraftardan tek istediğim şey; maçın başından sonuna lütfen takımı desteklesinler. Çünkü bizim takımımız her an maçın kaderini değiştirecek bir yapıya sahip. Bunun için desteğe çok ihtiyacımız var. Hele bu maçta daha fazla ihtiyacımız var. Ben takımıma güveniyorum."

Muhabir: Basir Gülüm

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beslenme çantasız okula gelen öğrencisinin hayatını değiştirdi

2018-11-03 18:02 - Çevre-Hayat

İki kız arkadaş 3 gündür kayıp

2018-11-02 14:02 - Asayiş

'Cumhur İttifakı geçici bir heves değildir'

2018-11-01 18:07 - Siyaset

Eski AYİM üyesinin 'örgüt abisi' Tuncay Opçin çıktı

2018-11-01 19:57 - Gündem

Derbi öncesi Donk ile Ayew arasında gerginlik

2018-11-03 00:47 - Spor

Merkez Bankasından TL açıklaması

2018-10-31 20:32 - Ekonomi

Beşiktaş en zorlu deplasmanında

2018-11-02 17:57 - Spor

Hindistan'da Müslümanları öldüren 16 eski polise idam cezası

2018-11-01 18:12 - Dünya

Ümraniye’de metro inşaatında göçük!

2018-11-02 12:02 - Asayiş

İstanbul Havalimanı'ndan ilk yurt dışı seferi gerçekleşti

2018-10-31 21:47 - Gündem

İlgili Haberler

Nelson Semedo, Fenerbahçe için İstanbul'da

01:32 - Spor

Fenerbahçe'den Alanyaspor maçı için erteleme başvurusu

00:53 - Spor

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşları, 10 maçla sona erdi

00:37 - Spor

Victor Osimhen, Galatasaray için İstanbul'da

00:12 - Spor

ABB FOMGET, UEFA Şampiyonlar Ligi 1. eleme turunda Neftçi'yi 2-0 mağlup etti

23:13 - Spor

Günün Manşetleri

Myanmar'da askeri yönetim 4,5 yıldır süren olağanüstü hali genel seçimler öncesinde kaldırdı

11:13 - Dünya

Temmuz ayı doğum yardımı ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor

11:11 - Ekonomi

İran: ABD, nükleer müzakere öncesi 12 gün süren savaşın zararını karşılamalıdır

11:08 - Dünya

Ülke genelindeki camilerde kuraklık, afetler ve şehitler için dualar edilecek

11:03 - İslam-Hayat - Safer 1447

Türkiye'nin turizm geliri yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 8,4 arttı

10:58 - Ekonomi