?>

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti: "İspanya liginde ırkçılık sorunu var"

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, İspanyol futbolunda ırkçılık sorunu olduğunu söyledi.

Spor - 2 yıl önce

Madrid

İspanya 1. Futbol Ligi'nin 35. haftasında oynanan Valencia-Real Madrid maçının ikinci yarısında tribündeki bir taraftarın Real Madridli futbolcu Vinicius Junior'a hitaben ırkçı hakareti sonrasında yaşanan olaylar gündem oldu.

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Real Madrid'in İtalyan teknik direktörü Ancelotti, "Futboldan konuşmak istemiyorum. Çok kızgınım. Bugün burada olanlar utanç verici. Tüm stat Vinicius'a maymun diye bağırdı. İspanya liginin bir sorunu var ve bu, Vinicius değil. O sadece kurban. Bu şekilde futbol oynanamaz. Maçı kazansaydık da aynı şeyleri söylerdim. Olanlar çok ciddi." ifadelerini kullandı.

Maç boyunca Vinicius Junior'a hakaret edildiğini, bunun çok üzücü olduğunu ifade eden Ancelotti, "Burası, büyük takımların olduğu bir lig. Ama bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. 2023 yılındayız. Tek çözüm maçı durdurmak. Futbolda ırkçılık ile ilgili bir protokol var ama çözüm, maçı durdurup eve gitmektir." şeklinde konuştu.

Olayın ardından Vinicius Junior ile konuştuğunu anlatan 63 yaşındaki teknik adam, "Ona oynamaya devam etmek isteyip istemediğini sordum. Ona suçlunun kendisi olmadığını ve gitmemesi gerektiğini söyledim. Ama bir teknik adam için böyle bir şeyi konuşmak çok zor. Ben futbolcumu oyuna alırken ya da çıkarırken performansına göre değerlendirmek, taktik düşünmek, sadece bunu düşünmek isterim. Irkçılıktan dolayı bir futbolcumu çıkarayım diye düşünmek çok kötü." açıklamasında bulundu.

Ancelotti, Vinicius Junior'un maçın son dakikalarında rakibine dirsek attığı gerekçesiyle kırmızı kartla oyundan atılmasını da değerlendirerek, "Vinicius üzgün çünkü tek istediği futbol oynamak. O pozisyonda rakibinden kurtulmaya çalışıyordu. Kızgın değildi, üzgündü. Bana göre bir ırkçılık olayında maç durdurulmalı. Deliren futbolcu değildi, stadyumdu. Irkçı hakaret yapan bir stadyumu ilk defa gördüm." ifadelerini kullandı.

Valencia'nın Real Madrid'i 1-0 mağlup ettiği maçın 71. dakikasında Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Vinicius Junior, Valencia tribünlerinden bir taraftarın kendisine ırkçı hakaret ettiği gerekçesiyle oyunu durdurdu.

Tribüne doğru giderek bir taraftarı işaret eden Vinicius Junior'un bu girişimi sonrasında hakem Ricardo de Burgos Bengoetxea, her iki takımın teknik direktörleri ve futbolcular da olaya dahil oldu.

Polis, tribüne giderek, söz konusu taraftarın olduğu bölümü boşaltırken, oyun yaklaşık 10 dakika durduktan sonra tekrar başladı.

Oyunun durduğu sırada futbolda ırkçılığa karşı statta anons yapıldı.

İspanya liginde sezon boyunca Vinicius Junior'u hedef alan ırkçı olaylar, daha önce de yaşanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB'nin G7 önceliği Ukrayna, yaptırımlar ve Çin olacak

2023-05-15 15:38 - Dünya

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti: "İspanya liginde ırkçılık sorunu var"

2023-05-21 23:37 - Spor

ABD Hazine Bakanı Yellen "borç limiti" uyarılarını yineledi

2023-05-21 19:03 - Ekonomi

AXA Sigorta Efeler Ligi'nde Ziraat Bankkart, üst üste üçüncü kez şampiyon oldu

2023-05-15 22:03 - Spor

Trabzonspor'un bileği büyük maçlarda bükülmüyor

2023-05-16 11:18 - Spor

Diyarbakır'da açılan ünitede ileri derece cerrahi gerektiren diş tedavileri yapılıyor

2023-05-21 12:14 - Sağlık

Mardin, Şırnak ve Siirt'te toz taşınımı etkili oldu

2023-05-19 15:22 - Gündem

Son 30 yılda dünyadaki büyük göllerin yüzde 53'ü küçüldü

2023-05-19 15:58 - Gündem

Zelenskiy, Hiroşima'daki G7 Liderler Zirvesi'ne katılacak

2023-05-20 06:02 - Dünya

5 bin metrekareden büyük 1400 bina "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" konseptine geçti

2023-05-20 11:44 - Ekonomi

İlgili Haberler

Antalyaspor, Süper Lig'de yarın Gaziantep FK ile karşılaşacak

10:17 - Spor

Fatih Karagümrük, Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak

09:52 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Fatih Karagümrük ile karşılaşacak

08:37 - Spor

FIFA'dan Anadolu Ajansı'na ziyaret

17:23 - Spor

Beşiktaş'tan yayıncı kuruluş açıklaması

16:53 - Spor

Günün Manşetleri

Uyan ey gözlerim! -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

10:19 - En Son Yazılar

Antalyaspor, Süper Lig'de yarın Gaziantep FK ile karşılaşacak

10:17 - Spor

Tekirdağ'da sis etkili oldu

10:12 - Çevre-Hayat

Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü ekipleri Tekirdağ ve Edirne'de 1,3 ton uyuşturucu ele geçirdi

09:57 - Asayiş

Kamu teşebbüslerinin 2026 yatırım hedefi 679,4 milyar lira

09:32 - Ekonomi