?>

Rapor: Almanya'da 2023'te Müslüman karşıtı 1926 vaka kaydedildi

Almanya’da faaliyet gösteren İslam ve Müslüman Düşmanlığı Karşıtı İttifakının (CLAIM) hazırladığı rapor, ülkede 2023’te Müslüman karşıtı 1926 vakanın kaydedildiğini ortaya koydu.

Dünya - 1 yıl önce

Berlin

CLAIM’in yayımladığı raporda, Almanya'da her gün ortalama 5’ten fazla Müslüman karşıtı vaka gerçekleştiği bildirildi.

Geçen sene Müslüman karşıtı toplam 1926 vakanın kaydedildiği, bunların yaklaşık 90’ının cami, Müslüman mezarlıkları, restoran gibi yerlere yönelik saldırılar olarak belirlendiği aktarıldı.

Müslüman karşıtı 1926 ırkçı vaka sayısının, 2022’ye göre 114 artış anlamına geldiği ve bu durumun "son derece alarm verici bir gelişme" olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Kayıt altına alınmayan vakaların daha fazla olduğunun tahmin edildiği vurgulandı.

Müslüman karşıtı vakalardan etkilenenlerin yüzde 62’si kadın

“İnsanlar Müslüman oldukları veya Müslüman oldukları varsayıldığı için hedef alınıyor.” ifadesi kullanılan raporda, 7 Ekim 2023’ten sonra bu vakaların hızla arttığına, sadece 7 Ekim-31 Aralık 2023 döneminde 679 Müslüman karşıtı vakanın kaydedildiğine işaret edildi.

Raporda, belgelenerek kayıt alına alınan vakaların yüzde 66’sının hakaret, tehdit ve iftira gibi sözlü saldırlar olduğu bilgisi paylaşıldı.

Sözlü saldırıları yüzde 19 ile ayrımcılık, yüzde 15 ile adam yaralama, mala zarar verme, kundaklama ve başka şiddet vakaları içeren “yaralayıcı davranışların” takip ettiği belirtilen raporda, Müslüman karşıtı vakalardan etkilenenlerin yüzde 62’sinin kadın olduğuna dikkati çekildi.

Raporda, “Vakalar değerlendirildiğinde, ötekileştirmenin, ayrımcılığın, aşağılanmanın ve en kötü durumda fiziksel şiddetin Müslümanların ve Müslüman olarak görülenlerin hayatın her alanında başına gelebileceğini ve her gün karşılaşabilecekleri bir deneyim olduğunu gösteriyor.” ifadesi kullanıldı.

"Sokaklar, otobüsler veya camiler uzun zamandan beri güvenli yerler değildir"

CLAIM yöneticisi Rima Hanano, 2023'te Müslüman karşıtı saldırı ve ayrımcılıktaki büyük artışın endişe verici olduğunu belirterek, "Müslümanlar ve bu şekilde algılanan kişiler için sokaklar, otobüsler veya camiler uzun zamandan beri güvenli yerler değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

Hanano, Müslüman karşıtı ırkçılığın daha önce hiç olmadığı kadar toplumsal alanda kabul görüldüğünü ve toplumun merkezinde kendine yer bulabildiğini kaydetti.

​​​​​​​

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İspanya, İtalya'yı tek golle devirdi

2024-06-21 00:37 - Spor

Filipinler, ihtilaflı sulardaki anlaşmazlıkları "barışçıl yollarla çözmeyi" istiyor

2024-06-23 10:42 - Dünya

Anız yangınından etkilenen Diyarbakır'daki kırsal mahallede hortum oluştu

2024-06-21 18:23 - Gündem

Elazığ'da Hazar Gölü'nde bayram yoğunluğu yaşanıyor

2024-06-18 18:03 - Çevre-Hayat

El Salvador'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 5 kişi öldü

2024-06-18 08:32 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Citibank'ın genel merkezi önünde Filistin'e destek eylemi yaptı

2024-06-19 14:18 - Dünya

İsrailliler, Batı Kudüs’te esir takası anlaşması ve hükümetin istifası talebiyle gösteri düzenledi

2024-06-17 22:38 - Dünya

Macaristan, İskoçya'yı mağlup etti

2024-06-24 01:08 - Spor

Keçe üzerine yünle resim yapıyor

2024-06-24 11:47 - Çevre-Hayat

Şanlıurfa'da termometreler 48 dereceyi gösterdi

2024-06-18 16:53 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Kosova, Türk üretimi binlerce kamikaze dron teslim aldı

19:32 - Dünya

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu Libyalı aktivistler ülkelerine döndü

19:27 - Dünya

Trump, Chicago Belediye Başkanı ve Eyalet Valisi'nin "hapse atılması" gerektiğini sav

19:12 - Dünya

Almanya, İHA savunma merkezi kurmayı planlıyor

18:58 - Dünya

Gazze’nin asırlık camileri İsrail saldırılarında yok oldu

18:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Kosova, Türk üretimi binlerce kamikaze dron teslim aldı

19:32 - Dünya

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu Libyalı aktivistler ülkelerine döndü

19:27 - Dünya

Trump, Chicago Belediye Başkanı ve Eyalet Valisi'nin "hapse atılması" gerektiğini sav

19:12 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Paris'te düzenlenecek Gazze konulu toplantıya katılacak

19:02 - Gündem

Almanya, İHA savunma merkezi kurmayı planlıyor

18:58 - Dünya